2019

ab-fodbold

Henning Kurland refererer fødsesldagsfest for Tommy A. (80) og Henrik D. (75)

Tommys (80 år) og Duuns (75 år) fødselsdagsfest

torsdag den 11. april 2019

 

Som altid, når der er runde fødselsdage med gratis aftensmad i sigte, er der rigtig mange til tjøns. Således også denne kølige men solrige torsdag eftermiddag.

Traditionen tro var der delt to helt skæve hold selvfølgelig med en overvægt til fødselarens hold. Sådan er reglerne, og dem bør man følge uden at brokke sig. At kampen så blev mere lige end man umiddelbart havde set skyldes ene og alene O.G.’s aldrig svigtende målfarlighed. 2 flotte hovedstødsmål havde nær afgjort kampen, som endte remis 3 – 3.

 Efter øl ad libitum i omklædningsrummet tog vi plads ved det flot opdækkede bord og Henrik bød velkommen og annoncerede aftens menu: Stegt flæsk med persillesovs og pandekager med is til dessert. Et populært valg hos de sultne Tjønsere. Dertil øl i stride strømme fra selvbetjent fadølsanlæg. 

Vi lagde ud med at afsynge Laust’ 30 år gamle sang “AB er den bedste klub vi kender” akkompagneret af vores legendariske pianist, Povl Kjøller. Den holder stadigvæk max. 

Henrik Katten benyttede lejligheden til at overrække en flaske rom til Frank Carlsberg, som er vendt tilbage efter svær sygdom og så bragende godt ud. Et dejligt gensyn! 

Vingaverne var lækre Bourgogne Crement flasker efter eget valg. 

Og så tog Duun ellers fat på sin tale til Tommy, hvor minderne fra Tommys 50 års fødselsdag for 30 år siden stod meget stærk hos Henrik. Især fordi den legendariske mavedanserinde, Louise Frevert, optrådte til festen. Mere kunne Duun faktisk ikke huske fra den fest. Men senere er det blevet til mange skiture sammen og besøg i Nice.

At Tommy har scoret en dejlig kvinde som næsten 80-årig er bare én af fortællingerne om Tommys format. 

Efter Duuns flotte tale tog Bent J. over og ridsede Tommys fodboldkarriere op således:

Målmand, 29 kampe (1958/60). Spillede 2 U-landskampe(1959) og 1 Y-landskamp (1957) for B.93.

Ungdom i B.93. Senior: B.93 (1958/60). De resterende 11 år (1960/71) vogtede Tommy målet i fire forskellige klubber i Schweiz:  Grasshoppers, FC Baden,  Ebikon og Küsnacht. I de to sidstnævnte klubber var han tillige træner. 

Efter årene i udlandet tog Tommy tilbage til Danmark og købte et parpirfirma, som vist nok nedbrændte under mystiske omstændigheder – ifølge Bent. 

Da Merethe kom ind i Tommys liv, er hele hans garderobe blevet parkeret hos Kofoeds Skole, og så er der ellers blevet købt nyt, smart tøj i friske farver.  

En flot tale af Bent, som gik lige i hjertekuglen hos Tommy. 

Så var det ellers tid til aftenens anden og sidste sang “Der er en klub” af Poul Sørensen. Også en legendarisk sang om vores dejlige klub. 

Efter at have skrålet og skålet tog Tim Rishøj over med sin tale til Henrik Duun, hvor han beskrev Henrik som en rigtig god ven og som ekspert i at planlægge på kort og på langt sigt. En fremragende fodboldspiller med mange spidskompetencer, som man siger.

Henrik har på det seneste kastet sig over en ny sport – nemlig kajaksporten, hvor man er i pagt med naturen – for som Joh. Stub skrev: “Livet er skønt og forunderligt”.

Desuden er Henrik en fremragende formand, som forhåbentlig har rigtig mange år i sig endnu, hvorefter Duun selv tog ordet og sagde tak for god ro og orden.

 Ref. Henning Kurland

Se billeder på: 8 Tjønser-billeder > Fester og fødselsdage

Læs taler på: 17 Tjønser-taler