15: Tjønser-fødselsdage

ab-fodbold

SH: Niels Yde – 75, 2. okt. 2019

Niels Yde

75 år 2. oktober 2019

STORT TILLYKKE

Niels – du er om nogen AB’er identisk med den grønne AB-profil.

Du startede på Nørre Allé som ungdomsspiller, og vi mødte hinanden første gang i Odense til landsjuniorstævnet i 1960 – du som KBU’er og jeg som SBU’er. Det udviklede sig over tid til et dejligt venskab på AB og privat. I mange år sørgede du også for, at mine tænder var i god stand.

Du har altid spillet på 1. holdet – i ungdomsafdelingen og seniorafdelingen. Du spillede 13 sæsoner på 1. holdet som anfører med 373 1. holds turneringskampe – altid med 5-tallet på ryggen. Suppleret med 9 kampe på Ungdomslandsholdet og 6 kampe på A-landsholdet.

I alle kampene repræsenterede du AB på aller-bedste vis. Højt kondital og stærk i placeringer, tacklinger og hovedstød. Altid fair – så mange kampe som forsvarsspiller og kun én advarsel i en turneringskamp i Frederikshavn i 1975.

På dine lidt ældre dage er du nu en meget flittig Tjønser og  fast  medspiller på Veteran Master 70 år og Grand Veteran Master 75 år. Derudover er du fortsat en meget flittig golf- og tennisspiller og vinterbader

Meget velfortjent blev du kåret som ‘Årets Tjønser’ i 2018 – stort applaus.

På din fødselsdag er du og Ulla i jeres andet hjem i Malaga. Håber vi snart ses til tjøns, i hvert fald ses vi 14. november, når vi sammen holder 2 x 75 års fødselsdagfest for Tjønserne.

Rigtig god fødselsdag.

Søren