2009

ab-fodbold

Henning Kurland: La Gazette Delle Sport

Giro d’Toscana 2009
Som bekendt har de gæve tjønsere, Søren Ellegaard Hansen (Thorvald Ellegaard, den første danske verdensmester på bane), Laust Indurain Jakobsen (Indurain behøver ikke nærmere præsentation), Henrik Katten Vestergaard (Katten behøver heller ikke nærmere præsentation) og Henning Terruzzu Kurland (Terruzzi, stor 6-dagesstjerne i 60’erne) været i Italien for at deltage i verdens hårdeste cykelløb, Giro d’Toscana.
Det blev en uge med vanvittig tempokørsel, hård bjergkørsel og et enkelt uheld. I alt 360 km pedalering i fantastisk vejr og lige så smuk natur.
Her er hvad La Gazette delle Sport reporterede fra 4. etape, den frygtede bjergetape op ad Monte Albano med mål i Cansalguidi.
30. september 2009
”Opstigningen var igen en kamp mellem Indurain og Terruzzi i front foran Katten og Ellegaard et stykke efter. I lang tid syntes Terruzzi uimodståelig, men længere oppe ad bjerget begyndte hans tråd at blive tungere, mere anstrengte og hans ansigt afslørede, hvor meget han pinte sig selv.
Indurain trak langsomt men sikkert fra – meter for meter. Han så sig ikke tilbage. Satsede maximalt på, at hans iskolde beregning af egen kapacitet og distance til mål ville bringe ham i den prikkede bjergtrøje. Han tørstede efter en etapesejr.
I synsafstand kæmpede Terruzzi for at holde kontakt og lurede på en eksplosiv afslutning i målområdet flere kilometer fremme.
I den knitrende Giro-radio kunne man høre, at Katten nærmede sig i en desperat satsning for at få kontakt, men måtte sande at anstrengelserne var forgæves. Han så mere og mere plaget ud. Slidt op. Den store krop med de to dieselmotorer var ved at eksplodere af anstrengelse.
Længere nede ad Monte Albano kæmpede Ellegaard heroisk, og overraskede alt og alle ved støt og roligt at kæmpe sig op i eget tempo på en sikker 4-plads.
Kæmpede han i virkeligheden mod sin egen uvilje mod at køre i bjergene. Det er ikke hans terræn. Han lider. Men han kæmper og tidstabet var ikke voldsomt og for Ellegaard åbnede der sig en ny verden, et nyt terræn, en ny udfordring.
Dette var situationen. Et rent, knivskarpt oversigtbillede op ad bjerget. En præcis udmåling af styrkeforholdet den dag på Monte Albano, der lokkede som en kvindes vuggende kurver. 
Hvad var der henne omkring næste sving? Forløsningen? Belønningen for slid og møje? Eller endnu en vanvittig stejl strækning op mod næste hårnålesving i det jomfruelige landskab, hvor der ikke gives plads til bare den mindste mulige restitution. En ustandselig kamp for ikke at gå i stå og falde af cyklen.
Hvad driver disse mænd ud over deres fysiske grænse og formåen? 
Penge? – Nej! 
Kvinder? – Måske! 
Prestige? – Måske! 
Forfængelighed? – Måske!
Dr. Spin
Montecatini Terme, Toscana