2008

ab-fodbold

Henning Kurland: Dr. Spin følger op på Tjønsernes brogede ferieoplevelser 2008

Dr. Spin følger op på Tjønsernes ferieroplevelser
Læs her om tjønsernes store og små ferieoplevelser. Dr. Spin har boret i ferieminderne og INTET er gået hans næse forbi… 
Poul Kjøller: Bornholm var desværre en skuffelse i år. Ingen gode sild på stranden. Vejret var ikke rigtig til det, da jeg holdt ”ferie”.
Jørgen Frost: Jeg er lige kommet hjem fra sølle 10 ugers ”ferie”. Det er en skandale, hvad man byder os gymnasielærere. Hvordan skal man nå at lade op til et nyt skoleår på så kort tid? Heldigvis er der ikke så længe til efterårsferien, men jeg er stadig harmdirrende.
Lauge Nilsson: Vi…..(forkortet af red.)
Kurt Berg: Det var noget pis i år. Først så jeg EM i fodbold, hvor jeg  holdt med Østrig. Derefter så jeg alle etaperne i Tour de France fra start til slut. Jeg heppede på Leif Mortensen, men han udgik vist tidligt i løbet, og inden jeg fik set mig om, var sommeren gået. Jeg kom ikke ud af døren i to måneder og aner ikke engang, om det har været godt vejr, og nu skal jeg se OL. Jeg hepper på Erik Hansen i enerkajak, Mogens Frei i 4 km forfølgelsesløb og Tom B. Hansen på 1500-meteren.
Henrik Katten VestergaardJeg var 3 uger ved Gardasøen, hvor jeg ikke har været før. Det er et skønt sted, som vi helt sikkert skal tilbage til næste år. Jeg kan kun anbefale det. Deres campingpladser er med varmt vand og det hele.
Ole Gunner: Vi havde fået lovning på Finn Villumsens sommerhus hele sommeren, men da vi nåede frem, var huset allerede fyldt op med en masse tjønsere og deres familier. Elio og hele hans italienske familie, Palle Flemming og andre. Der var vist sket en fejl, og Finn beklagede det da også. Der var ikke andet at gøre, end at få det bedste ud af situationen. Og selvom der var nogle, der var lidt sure, gik det alligevel. Vi havde i hvert fald en dejlig sommerferie, selvom den blev forkortet lidt.
Finn Villumsen: Min kone havde vist lovet alt for mange, at de kunne låne vores sommerhus i Odsherred. Jeg forstår simpelthen ikke, hvad der gik af hende. Det ligner hende ikke.
Sikken en ballade der blev. Ole Gunner og Palle Flemming ville slås, og vi måtte låse dem inde i et telt til politiet kom og anholdt dem, og hele Elios italienske familie dukkede også op og gik fuldstændig amok. De var parate til at brænde huset ned til grunden. Du ved, hvordan det sydlandske temperament hurtigt kommer i kog.
Min kone og jeg måtte sove i udhuset og for at få nogenlunde ro i lejren, tilbød vi at stå for al madlavningen. Det var en frygtelig oplevelse. Er du klar over, hvor meget de spiste? Det var helt vildt. Især da Niels Lindgaard og hans familie også – helt uventet – dukkede op.
Thomas KentorpJeg var en tur på Jomfruøerne for at se på kvindecricket. Allerede første aften brød min lyskenskade op igen, så jeg måtte tilbringe to uger i sengen. Godt nok ikke alene, men alligevel ærgerligt.
Søren Knæbind: Jeg skulle have lavet nogle redekasser og et fuglebad til haven, men der gik lidt kuk i det, så jeg prøvede i stedet at lave nogle julegaver til min kone, Anna. En bordskåner og en amagerhylde, men jeg nåede ikke at blive helt færdig. Jeg tror, der er noget galt med målene på tegningerne.
Niels Remmer: Jeg er fuldstændig skæv i hele kroppen af at slæbe rundt på mine unger hele sommeren. I Legoland faldt to af dem i søvn allerede i billetkøen og var helt umulige resten af dagen. De var kun interesseret i at spise is og kaste med sten efter de andre besøgende, så vi blev smidt ud efter en halv time.
I Fårup Sommerland var alle forlystelserne lukket p.g.a. et mindre uheld med én af forlystelserne, så vi måtte tage hjem igen. Surt show.
I Zoologisk Have skreg ungerne af skræk og sked i bukserne, da de så løverne. De har været utrøstelige lige siden- ungerne, altså – og jeg måtte aflyse turen i Tivoli fordi den mindste havde fået børneorm.
Cirkusbilletterne forsøgte jeg at komme af med, men det lykkedes ikke, og flere andre arrangementer måtte jeg også aflyse. Jeg var helt udkørt, og der var ikke meget hjælp at hente hos min unge kone. Hun var, overraskende for mig, taget på en uges powershopping til London sammen med nogle veninder.
Laust Joen JakobsenDesværre blev det ikke til noget med camping i naturistparadiset ”Agde Camping Natural” i Sydfrankrig. Min kone skulle sørge for bookingen, men ét eller andet gik galt, for da vi kom derned, var alt åbenbart optaget.
Det var godt nok ærgerligt og selvom jeg prøvede at forklare dem, at jeg er Ridder af Dannebrog, var de ikke til at hugge eller stikke i: ”Je suit Chevalist ou Dannebrog……..Magrethe ll? Tour de France? Bjarne Riis? CSC Saxo Bank?….Carlos Sastre?”
Men lige lidt hjalp det. Vi måtte skuffede finde et andet sted at overnatte.
Bent Jacobsen: Jeg startede bilen den 14. juli om eftermiddagen og var i Paris tidligt samme aften. Lige tids nok til at fejre den franske nationaldag. Det var en stor oplevelse, selvom franskmændene ikke forstod meget af mit franske: ”Guten Tag, ich bin aus Dänemark. Aus Fyn. Rødgrød med fløde!”
Jeg tog en enkelt overnatning og var hjemme igen dagen efter lige tids nok til tjøns, men desværre var vi kun 5, så det kunne jeg godt have sparet mig. Ellers har jeg mest koncentreret mig om at komme i form til efterårsturneringen på Supermasters. 10 timer hver dag. Hård fysisk træning efter de samme metoder, som de østtyske og bulgarske roere brugte i 80’erne.
Palle Flemming: Det er måske ikke den bedste ferie, jeg har haft. Vi havde lånt Villums sommerhus i tre uger, men det var lige i den varmeste periode, og der skete ikke en skid, så jeg sad for det meste i skyggen og læste en bog.

Vagn Ludvigsen: De første par uger spillede jeg golf med mit 3-årige barnebarn. Jeg vandt hver gang.
Det var også meningen, at vi skulle besøge Palle Flemming i Villums sommerhus, men da jeg ringede til ham for aftale nærmere, lød han så mærkelig i telefonen. Jeg tolkede det som om, han ikke var interesseret i at se os. Meget mærkeligt!

Christian Andersen: ”Det er Christian Andersens automatiske telefonsvarer. Jeg er kun interesseret i at bliver træner for en SAS-liga klub, der ligger i top 3. FCK er udelukket. Don Ø er en nar, og jeg nægter at træne nogle bonderøve i Jylland. Læg en besked efter klartonen……..”
John Andersen: Kan du ikke ringe om 24 minutter og 52 sekunder? Jeg skal lige være færdig med min statistik over fremmødet til tjøns i 2. kvartal.
Henrik Duun: Herlig sejlerferie rundt om Sjælland. Masser af øl og fest i havnene rundt omkring. Desværre var der næsten ingen vind, så vi var noget forsinket. Helt nøjagtigt 8 dage. Desværre lige den uge min kone, uden at jeg vidste det, havde bestilt en tur til Mallorca. Hun var godt nok stram i betrækket, da jeg kom hjem, for jeg havde også glemt hendes fødselsdag. Jeg forsøgte at forklare hende, at når man er på havet, må man ikke miste koncentrationen bare et enkelt sekund, men den købte hun ikke.
Elio: Bortset fra nogle små misforståelser i starten var det en fantastisk sommerferie i Villumsens dejlige sommerhus. Min italienske familie var meget imponeret over danskernes gæstfrihed. De vender meget gerne tilbage igen næste år.
Det var også sjovt, at Ole Gunner og Palle Flemmings familier kiggede forbi. Det var meningen, at vi skulle have spillet lidt fodbold, men de havde vist begge nogle småskader, så det blev ikke til noget. Min svoger, Niels Lindgaard, var så skuffet over den aflyste kamp, at han nægtede at køre tilbage til København med sin familie, så de blev der en hel uge. Det kneb godt nok med pladsen, men Villum tilbød at han og konen sov i udhuset. Det synes min familie var flot gjort, og maden var fremragende.
Allan Møller: Jeg har brugt det meste af ferien til at samle penge ind til vores ynglinge- og juniorhold, så de kan komme på nogle ordentlige drukture til Polen eller Bulgarien.
De unge mennesker i dag ved ikke, hvad der skal til for at komme helt til tops i såvel sportsverdenen som erhvervslivet.
Hvis jeg ikke selv var blevet hærdet som ganske ung, var jeg måske endt som bankdirektør i Roskilde Bank. Hvem ved?
Niels Helveg Petersen: Jeg har såmænd brugt ferien til at skrive mine erindringer. Jeg er ikke helt færdig, men arbejdstitlen er ”Mit liv som tjønser”, og her er et lille citat: ”Bolden kom ind fra venstre. Den ligesom svævede i luften. En detalje som kun Vagn Ludvigsen mestrer, denne detaljernes mand med en strålende fortid som viceinspektør på ét af de større gymnasier lidt uden for København, havde vovet sig over midterlinien. Noget, han normalt lader andre om at gøre, men denne specielle lørdag eftermiddag…(forkortet af red.)
Ud af øjenkrogen havde jeg set, at målmanden var gået en smule over mod den nærmeste stolpe, som er det mest naturlige for en målmand med en smule overblik og sans for…….(forkortet af red.)…… Lige i det øjeblik, hvor bolden ramte min pandebrask med et smæld, som måtte kunne høres langt væk, så jeg for mit indre blik, hvordan bolden…..(forkortet af red.).
 ….og så er vi ellers klar til efterårstjøns torsdag og lørdag – as usual!
Deres utrættelige
Dr. Spin, som nød ferien i sommerhuset