2010

ab-fodbold

Henning Kurland: Match-fixing hos Tjønserne

Dr. Spin

Det har gennem længere tid svirret med rygter om match-fixing (aftalt spil) til tjøns. Mange resultater har været besynderlige, og flere prominente tjønsere er kommet i søgelyset, bl.a. de før så respekterede holdsættere Palle Flemming og Silden er kommet under mistanke. Senest, da Silden pludselig ændrede holdene midt i en torsdagskamp. Mens tjønserne svedte på banen, sad Kurt Surt på ”Højen” med sin mobiltelefon i den ene hånd, mens han med den anden kastede håndtegn ned mod banen. Er der mon en sammenhæng? Er Silden og Kurt Surt i ledtog med kinesiske spillesyndikater?Dr. Spin spurgte Silden, om han kendte noget til rygterne, hvortil han svarede: – Jeg var ikke mange sure sild værd, da det ene hold hurtigt kom foran med 4 – 0, så jeg handlede hurtigt og sendte Storm over på det andet hold. At så balancen tippede helt over, kunne jeg jo ikke forudse.
Havde du fået instrukser af Kurt Surt? – Nej, jeg ved ikke, hvad du taler om. 
Er det ikke mærkeligt, at Kurt Surt sad med en mobil og talte kinesisk under kampen? – Overhovedet ikke! Kurt Surt var ved at bestille bord på den kinesiske restaurant ”Bamboo Ching Chang Bang”, og det tager jo sin tid at bestille en forårsrulle med surt-sødt, når man hedder Surt Kurt.

I saunaen afviste Palle Flemming al mistanke om match-fixing: – Jeg sætter holdene som det passer mig, men selvfølgelig altid med mig selv på det stærkeste hold. Hvad er der galt i det?

Yderligere to andre tjønsere er også under mistanke. Elio ”El Duce” og hans usympatiske svoger, Niels ”Carøe” Lindgaard siges at have kontakter til den Syditalienske spille-mafia. Forelagt disse rygter svarede Elio: – Min usympatiske svoger og jeg har ikke noget i klemme, det er bare ondsindede rygter, men selvfølgelig er det rarest at kende resultatet inden kampen begynder – det siger sig selv, og det siger min usympatiske svoger også.

Dr. Spin har loddet stemningen blandt andre tjønserne.

Lauge: – Nu bor jeg jo det meste af året i Sverige…….(forkortet af red.)

O.G.: – Jeg har aldrig smagt det dér match fixing, men jeg køber tit en pose Matador Mix, og jeg har ………(forkortet af red.)

Henrik ”Katten” Vestergaard: – Som målmand er man altid under mistanke og guderne skal vide, at der i tidens løb er scoret mange (rigtig mange /red.) besynderlige mål på mig. Jeg husker en gang, da jeg spillede for Brønshøj. Solen stod lavt i horisonten, og jeg havde taget en kasket på for bedre at kunne se. Pludselig gled ned den for øjnene af mig, altså kasketten, men uheldigvis var det lige i det øjeblik……(forkortet af red.).
Jeg kan også huske en anden kamp på AB’s bane 1. Pludselig kom der en hund ind på banen, og jeg greb fat i dens halsbånd for at føre den ud, men i det samme……... (forkortet af red.).

Verner ”Smørhår” Nielsen: – Match fixing? Min kone vil ikke, men jeg kunne godt tænke mig at prøve.

Bent ”Smeen”: – Det har jeg ikke nogen mening om. Men jeg kan godt fortælle dig, at jeg ofte har tænkt på, om der foregår noget fordækt til tjøns. Hvorfor vinder det gule hold altid? Er det mon fordi, de dér kinøjsere har en finger med i spillet. Man hører jo så meget, og da jeg var barn og voksede op på Fyn……(forkortet af red.)

Ludvig Ludvig Ludvigsen: – Jeg har godt hørt om rygterne, men jeg kan fortælle dig, at allerede dengang jeg var viceskoleinspektør på Slagsmålsgård Gymnasium og havde en elev til eksamen, spurgte jeg altid om han eller hun var AB-fan. På den måde fik nogle en meget høj karakter, mens andre måtte gå om. Det er det, man på latin kalder justicia – retfærdighed.