Kultur / forskning

ab-fodbold

Denis Holmark: Tjønserne og ny forskning

Kompetente Tjønsere  –  her er forklaringen

Kultur- og forskningschef Denis Holmark

Mit barnebarn, Barbara, som er en kompetent fodboldspiller, og som flere har spillet med juleaftens dag på lille kunst, fortæller, at hendes venner ikke helt kan forstå, at hendes farfar på 72 år spiller fodbold.

Jeg kan allerede høre Tjønserne indvende, at det gør han faktisk heller ikke.

Men hvad så med Silden, den elegante voldsmand. Duun, der, mærkeligt nok, altid er på det vindende hold. Villum, der ofte scorer, og som altid skælder medspillerne ud for dårlige afleveringer. Fyrværkeren, den store spilfordeler. Lauge, der har udviklet sig fra at være en solid forsvarer til venstre wing. Tim, der nidkært vogter målet – og angriberne. Jan Ivar, der også flækker næser. Frosten, der stadig demonstrerer sin GVI-stil. Dr. Spin, som både brillerer på banen og i spalterne. Thomas, der er en uforudsigelig dribler, både på banen og på talerstolen. Og sådan kunne jeg blive ved. Alle lidt/godt oppe i årene og alligevel aktive på og udenfor fodboldbanen.

Forleden kom forklaringen i form af et publiceret forskningsresultat. Dr. Jianguo Fang fra det kinesiske universitet Lanzhou har været med til at gennemføre et opsigtsvækkende studie, der konkluderer følgende:

Øl kan forhindre Alzheimers og Parkinson.

Det er altså slet ikke vores fysiske aktiviteter, der er årsagen til vores præstationer, men 3. halvleg. Ud over de neurologiske sygdomme påvirker øldrikning også udviklingen af prostatakræft. Det er humlen, der er helten. Det kunne man have sagt sig selv.

Derfor: Bliver du forhindret i at komme på banen, hvad enten det er temporært eller permanent, må du endelig møde op til 3. halvleg.