2008

ab-fodbold

Johnny Petersen: Referat

 

 

AB-tjønsernes årlige nominerings- og kåringsfest d. 26/2 2009.

Man skal huske, at i vores alder er det uhyggeligt let at glemme, men nu kommer, hvad jeg her dagen efter kan erindre:

Det første, der møder ens blik i AB’s restaurant, er et smukt og veldækket bord. Så er rammerne i orden til en hyggelig og interessant aften. Maden vender jeg tilbage til.

Over 30 fremmødte og festglade tjønsere spidsede pludselig ører, for vi gik hurtigt i gang med de 7 punkter i dagsordenen:

1: At Dansk Herremoderåd ikke har levet forgæves, plejer Søren Knæbind at være et lyslevende eksempel på. Hvorfor han stillede op i sit konfirmationstøj i går, må stå hen som en gåde – dog prøvede han at undskylde bl.a. slipset med en dødsyg forklaring. Søren fik hurtigt budt velkommen, hvor han fortalte om sponsorerne bag arrangementet og AB-tjønsere’s hjemmeside. Søren gav også den interessante oplysning, at vores klub fyldte 120 år. Altså 2 store begivenheder på en og samme dag.

2: Første kåring var årets Tordagstjønser. Titlen blev overrakt af troldmanden i regneark, John Andersen. Kriteriet for prisen er simpelthen flest fremmøder på torsdage, og her blev Denis Holmark en sikker vinder. John A. har jo et stort hjerte, så der var også en præmie til Kurt for hans sikre håndtering af madbestilling, så torsdage bliver endnu hyggeligere.

3: Introduktion af nyt tjønserkodeks: Her var Denis virkelig i hopla. De centrale punkter var regler, holdsammensætning, sent fremmøde, nudister, udvalg, demokrati og sanktioner. Kortfattet i punktform:

 Målmand må ikke tage med hænder (Katten nikker indforstået)

 Palle og Vagn sætter hold. Brok sanktioneres.

 Sent fremmøde ude på banen forbudt. Sanktion!

 Bent J’s nøgenhed nedsætter nydelsen af øl! Tysk øl kompenserer.

 Der nedsættes et kodeksudvalg af Duun,Laust og Denis.

 Denis nedsætter udvalget enevældigt. Der herskes med uoplyst enevælde. Nul demokrati!!

 Sanktionsformer er øl eller bortvisning

Referenten foreslår i stedet: Øl samt bortvisning.

4: En tjønser-ridders bekendelser ved Thomas Kentorp. Thomas, der jo er kommunalt ansat, havde fået presset lidt tid ind i sin frokostpause til at skrive en uhyggelig lang tale. Som altid var der både vid, bid og enorm megen humor i Thomas’s udgydelser. Hans tale kommer andetsteds i AB, så kort om hovedpunkterne: Bid til Per Frimann og Mogens Flagstad, vid om AB som klub, og underfundig humor omkring en hel del personer. Det skal trækkes frem, at talen er gennemsyret af kærlighed til klubben, til tjønserne og lidt til cricket. En enkelt særdeles skarp betragtning var med. Thomas udtrykte det egentlig på en fantastisk enkel måde: “Engang havde AB Danmarks bedste grusbane, nu har AB Danmarks eneste grusbane” Fik I den Gladsaxe Kommune?

5: Dr. Spin spandt en ende over enkeltpersoner. Han havde spurgt ind til Kurt Surt’s gode humør, men Kurt svarede: “Mit gode humør påvirkes ikke af årstiderne.” Lauge blev spurgt om forårets betydning? Lauge: “Alting spring” forkortet af red. Bent Jacobsen havde

udloddet sit luksuslegeme til et godt formål, men trak sig, da han opdagede, det kun var som sidegevinst, og Dr. Spin havde en hel del af disse personhip. Som altid en Dr. Spin i strålende form. Ville han dog bare tage det med ud på banen!

6: Årets vandreugle 2007, Erik Hagensen, skulle kåre årets vandreugle 2008. Erik mente, at sidste år var det en teknikker, der vandt, men i år var en møver løbet med titlen. Hagensen kastede sig nærmest ind foran fotoapparatet, spredte kommentarer som “linselus” hørtes, men Erik fik sagt, at de nominerede var: Laust, Torp og Verner Nielsen, med sidstnævnte som en klar vinder. Tillykke. Søren Knæbind havde fundet en tillægspræmie på et loppemarked, nemlig en HVEM, HVAD, HVOR fra det år (1955) Verner debuterede på landsholdet. Flot.

7: Aftenens fornemste pris skulle nu uddeles. Sidste års vinder Elio skulle uddele pokalen. Elio havde været meget stolt af sin pris, men overrakte med et stort tillykke og trommesolo fra alle tilstedeværende prisen til Povl Kjøller.

Motivationen stod Ole G. for:

 Povl’s teknik og det store løbepensum

 Povl er fra Nørre Alle – altså en rigtig AB’er

 Inspireret af Povl’s store potens – kun på lige datoer

På sin egen stille måde takkede Povl, hvor han fortalte, at han ville bære titlen med værdighed. Pokalen ville få en fremtrædende plads i hans beskedne lejlighed. Sådan!

Diverse: En virkelig dejlig tjønsersang blev sunget, Bent J. oplyste, at tjønsersiden koster. Han opfordrede til, at vi alle bidrog med et beløb til denne spændende og flotte side. Må referenten opfordre til, at der udarbejdes et skriftligt forslag om, hvordan og hvor meget, for ellers bliver det ikke til noget.

Laust’s indlæg kom på skrift, så derfor mener jeg, at det er på sin plads at bringe det i sin helhed. Det fortjener det, så derfor bliver det vedhæftet som en fil.

Til Allan: “Tak for en rigtig god og flot sponsormiddag. Velsmagende og flot arrangeret” Kurt og Tommy sponserede snapsen – flot initiativ, og Søren havde vist en finger med i kaffen og den utrolig flot dekorerede lagkage.

Endelig en stor tak til Søren for en super gennemført og veltilrettelagt tjønserfest. Bedre kan det ikke gøres!

Ordene er skrevet, som jeg nogenlunde husker dem, så er jeg vist dækket ind.

Med sportslig hilsen

Johnny P. -referent