15: Tjønser-fødselsdage

ab-fodbold

NT: Finn Villumsen 80 år

Målfarlig nordjyde
fylder 80 år

Af Niels Torp

(Rødovre) Finn Villumsen fylder Skt. Hansaften 80 år. Han blev født i Hjørring, hvor han opvoksede i en tryg familie med otte søskende. Det blev til en del cricket- og fodboldkampe i Hjørring Idrætsforening (HI). I sidstnævnte sportsgren opnåede han 39 divisionskampe i henholdsvis 3. og 4. division.
Efter endt militærtjeneste som sergent på Nørre Uttrup Kaserne i nærheden af Aalborg, så flyttede han teltpælene til hovedstaden, hvor sportskarrieren fortsatte på Nørre Alle og Akademisk Boldklub. Det blev til godt hundrede divisionskampe i den grønne/hvide trøje i både 1. og 2.division fra 1962-67 – og afslutningen blev kronet med et dansk mesterskab.
Efter nogle kontroverser med ledelsen, så kastede Finn Villumsen i 1968 over cricketspillet, og det blev til en blomstrende karriere i den ”ædle” sportsgren, hvor det blev til flot pokalsejr i 1970.
I en af de godt 150 turneringskampe – en del som anfører – lavede nordjyden i et opgør mod Svanholm 153 point, hvilket var en rekord, som ikke blev overgået i mange år. Det blev også til et par landskampe, inden afslutningen på en glorværdig idrætskarriere.

Markant person
På lederfronten blev Finn Villumsen også en markant personlighed, der i en del år sad i AB’s bestyrelse. I 1976 blev han formand for moderklubben i forbindelse med oprettelse af et A/S. Han forestod indførelse af betalt fodbold, ligesom det blev gennemført, at de fire sportsgrene i klubben blev ligestillet.
Jobbet som fodboldformand blev også varetaget i en årrække, ligesom han var Akademisk Boldklubs repræsentant i DBU i 15 år, og sammenslutningen ”Stævnet” i en snes år. Det blev også til et job i DBU’s bestyrelse i fem år – og seks år i den nyoprettede Divisionsforeningen.

Masser af mål
De senere mange år er det blev til masser af mål på de respektive Oldboys, Veteran – og Superveteranhold samt ikke mindst til tjøns torsdag og lørdag. Den lille fysisk stærke angriber har altid haft en evne til at sparke rent med begge ben – og det er kommet bagpå mange modstandere i mere end tres år.
I det private liv har Finn Villumsen (cand. Jur.) også taget mange verbale kampe på de bonede gulve, da han i en årrække har været en benhård og effektiv forhandler i både, Finansministeriet, på Rigshospitalet og senere i Falck A/S, inden han gik på pension i 2001.

PS!: Selvom han døjer med en mindre skade for øjeblikket, så truer han med at vende tilbage på fodboldbanen torsdag og lørdag på AB. (Foto: Niels Torp)