2007

ab-fodbold

Hennning Kurland: Årets Tjønser og Vandreugle-Tjønser

Årets tjønser 2007

Runner up: Henrik Duun.
 Duun  er en vaskeægte tjønser.  Har  været med hele vejen.  Har nu  gennem flere sæsoner været holdleder for op til flere hold, såvel ved sommer-  som vinterturneringer.  Duun  har udfyldt holdkort, skaffet spillere og dommere i sidste øjeblik.  Og  ikke mindst skaffet rigeligt med øl. Duun  er et socialt samlingspunkt, som vi alle kan lære noget af.  Som  spiller er Duun et svin. Et  stort svin!  Det  vil jeg gerne skrive under på.
Runner up: Bent Smeen Jacobsen
Bent  er en levende legende. Det er  et faktum! Bent  har et stort AB-hjerte – og deler det gerne med andre.  Man  går aldrig forgæves til Bent. Hvem  reddede klubben, da den var ved at gå på røven? Det  gjorde Bent.                     Alene  på den konto er vi mange i AB, der kan takke Bent – ikke kun os tjønsere. Spillemæssigt  har Bent altid været en fighter, men har udviklet sit spil. De  berømte (og frygtede) eksplosive ryk op ad sidelinien er blevet færre og færre. Nu  står han gerne på mål. Frygtløs,  som han er.  Bent  har en passion for sildemadder, tysk øl og Kreüterschnaps, som han gerne vil  dele med os andre………..Og ve den, der ikke drikker ud. Så  vanker der et af de berømte Bent-greb, hvor klokkeværket er i fare for at  bliver rykket af ved roden. Bent  Jacobsen mine herrer!
Årtes AB-tjønser 2007:
Elio Acunto-de  Lorenzo Elio  udgør den absolutte højrefløj hos tjønserne – også fodboldmæssigt! På en  god dag er Elio guld værd for sit hold. På en  dårlig dag er Elio guld værd for modstanderne. Men  Elio har andre kvaliteter. For  det første:  Selvom  vi alle inderst inde ved, at der er tjøns torsdag og lørdag uanset vejr,  baneforhold eller helligdage, er det Elio, der sender venlige påmindelser om  tjøns, hvilket gør, at man sjældent kommer forgæves til træning. Et  andet område, som Elio styrer med sikker hånd, er de årlige Italiens-ture.  Suverænt og kyndigt arrangeret.  En  sidste begrundelse er, at Elio skiller sig ud fra alle andre tjønsere ved at  være: stabil, pålidelig, næsten altid i godt humør, positiv, ikke bleg for at  rose andre, yder altid sit bedste –  og  altid spilbar!
Vandreuglen: Erik Hagensen
Vandreuglen  er en særlig pris. En  pris, der gives til en tjønser, der er:
  1. En fremragende fodboldspiller
  2. Indbegrebet af en rigtig AB’er
Det  har ikke været svært at finde  emner til denne specielle hæder. Mange har været  på tale, men en enkelt har skilt sig ud. Og også i den grad….. Hagensen  er et forbillede for mange. AB-tjønsernes nestor, rollemodel, ledestjerne og  grand old man………. Mine herrer…..Erik Hagensen!