15: Tjønser-fødselsdage

ab-fodbold

HK: Tim Rishøj fylder 75 år

Tim Rishøj havde det grønne AB-hjerte med verden rundt.

Af Niels Torp

(Bagsværd) Tim Rishøj fylder 75 år den 30.maj 2022. Akademisk Boldklub har gennem en årrække været en vigtig del af denne kosmopolit, der har haft residens i en håndfuld lande i Europa, USA og Asien.
Det lå ikke just i kortene, at Tim blev en inkarneret AB-spiller, da han oprindelig boede og voksede op i nærheden af Valby Station. Derfor blev det Boldklubben Frem (BK) også den nærmeste og naturlige klub i området, fra han var otte år og indtil han fyldte 13 år.
Mine forældre flyttede til Bagsværd i begyndelsen af tresserne og derfor blev Bagsværd Boldklub/AB min foretrukne klub. I begyndelsen spillede jeg diverse pladser på ungdomsholdene, men på grund af meniskskader i begge knæ, så blev jeg målmand. Den udsatte plads har jeg påtaget mig lige siden – med mere eller mindre held, smiler fødselaren.

Dygtig træner
Tim Rishøj havde fornøjelsen, at træne under den velrespekterede ungdomstræner, Poul Kvist Madsen, som var i særklasse med både de pædagogiske og fodboldmæssige evner. Han fik det bedste ud af langt de fleste ungdomsspillere i AB – og der var masser af succes over hele linjen.
Tim Rishøj var målmand på junior- og ynglingeholdet med bl.a. Johnny Petersen (landsholdsspiller) Johnny Andersen (divisionsspiller) og Henning Kurland (divisionsspiller) og senere på ABs talenthold under den krævende træner, Frank Soo. I seniorkarrieren blev det ”blot” til et væld af andenholdskampe med John Njor, som anfører. De fleste trænere foretrak, Poul Verner Henriksen, til at vogte målet for klubbens bedste mandskab.
I erhvervslivet fik Tim Rishøj en blomstrende karriere. Han blev uddannet på Niels Brock, Copenhagen Business College og kort efter i 1969 gik det rent jobmæssige med Nilfisk til Belgien, Tyskland og Østeuropa. Senere videre til USA, Holland, og ikke mindst i byernes by, Paris. Slutteligt en årrække i den kinesiske millionby, Qingdao, for Mærsk Shipping.

Fest i Blokhus
I ferierne prioriterede, Tim Rishøj, de meget veltilrettelagte sommerture til Blokhus i Nordjylland (hvor han i øvrigt på et tidspunkt arbejdede på værtshuset Futten i sommerferien), der var arrangeret af dennes mangeårige ven, Henrik Duun. Disse ture var blandt andet medvirkende til, at uanset hvor i verden, at Tim Rishøj befandt sig, så glemte han aldrig Akademisk Boldklub i Bagsværd.
Det tætte bånd betød også, at Tim Rishøj efter ”hjemkomsten” til Danmark først i 1996-97 og senere permanent i 2017, blev en vigtig del af tjønser-miljøet på AB – trods slidgigt i begge knæ. Der spilles et par gange om ugen, og det er sjældent, at Tim Rishøj ”misser” disse opgør, som er utrolig givende både motionsmæssigt – og ikke mindst socialt bagefter i omklædningsrummet til muntre ”tredje” halvleg.
Tim Rishøj og Svend Olhoff fejrer begge deres 75 års fødselsdag med en sammenkomst torsdag den 9.juni på Odd-Fellow i Bagsværd, hvor der bliver fest og farve – og ikke mindst et væld af historier, der er mere eller mindre sandfærdige!