Kultur / forskning

ab-fodbold

Denis Holmark: Never give up …..

 

Denis Holmark

Husker I den videnskabelige undersøgelse, der viste, at en spiller, der hyppigt laver hovedstød, mister hjerneceller i det lange løb?

Nu er videnskaben atter fremme med et resultat af en undersøgelse, som må vække interesse. Vi har nok haft det på fornemmelsen, men det er selvsagt rart, at vide, at nu står videnskaben bag.

Husker I ikke alle de kampe, hvor første halvleg har været noget træg. Det har været svært at score og forsvaret har sovet. Som Hagensen ofte råbte: “Hvor er mit forsvar?” Bagud efter første halvleg. Hamrende irriterende med de amatører, der spiller på det andet hold.

Efterhånden som anden halvleg kommer i gang går det lidt bedre. Man får scoret. Får styr på forsvaret og kampen drejer til ens fordel. Kampen bliver vundet.

Og så kommer vi til videnskaben.

Professor Jonah Berger, Wharton Scools Marketingafdeling, University of Pennsylvania , Philadelphia, siger lige ud: “Man vil være mere tilbøjelig til at vinde, hvis man blot er en lille smule bagud.”

Han har sammen med sine kolleger gransket 45.000 basketballkampe, herunder er 18.000 professionelle NBA-kampe kommet under luppen og udsat for statistisk analyse.

Der blev på laboratoriet også gennemført forsøg via konkurrence på computer. Resultatet blev det samme.

Jonah Berger og han kolleger konkluderer: “Vores research viser helt tydeligt, at man kan booste sin præstation og” blive ekstra motiveret, hvis man er en lille smule bagud.”

Videnskabsmændene mener, at mange i erhvervslivet og måske også i uddannelsessystemet kan få gavn af denne viden.

Konklusion for tjønserne: Fat mod. Never give up. Stop brokkeriet.