2016

ab-fodbold

Dr. Spin: Selvprofilerende kanditaer til Årets Tjønser 2016

Tjønsernes bud på

Årets Tjønser 2016 

Spændingen om, hvem der kåres til Årets Tjønser 2016 torsdag den 19. januar kl. 19.00, er ved at koge over, og det har ikke skortet på henvendelser til redaktionen og dens utrættelige medarbejdere med forslag. Fælles for henvendelserne er, at de alle peger på sig selv som kommende Årets Tjønser.

For at feje alle spekulationer af bordet, har redaktionen for længst taget den principielle beslutning, at man kun kan komme i betragtning, hvis begrundelsen er ledsaget af en erkendtlighed (store beløb er lig med store chancer). Det ligger helt fast – og matcher godt med AB’s vision: ”Hjerne & Hjerte”.

Gavekort, rejser, etc. kan også komme på tale, men vi vil nøje vurdere, om der er sammenhæng mellem erkendtlighedens størrelse, vedkommendes indsats for at fremme tjønsen, de fodboldmæssige og menneskellige kvaliteter.

Vi har udarbejdet en bedømmelsesskala, hvor der gives point som følger:

Erkendtlighed: 1 – 10 point

Fremme af tjønsen: 0 – 2 point

Fodboldmæssige kvalifikationer: 0 – 2 point

Menneskellige kvalifikationer: 0 point

Her er et udpluk af de mange henvendelser:

Niels Lindgaard: – ”Selvom jeg ikke har spillet så meget tjøns i det forgangne år, indstiller jeg mig selv som kandidat til Årets Tjønser 2016, fordi de få gange, jeg har været der, har jeg bidraget med godt humør og sjove afleveringer”.

Vedlagt: 10.000 italienske Lire 

Denis Holmark: – ”Jeg nåede lige at røre bolden to gange i 2016, og begge gange var det, fordi jeg ikke nåede at dukke mig. Til gengæld gav det to mål.”.

Vedlagt: 2 billetter til Cirkusrevyen 2017. 

Bent Strøh: – ”Der er vel ikke andre end mig, der har haft så mange fiberskader i 2016. Det må man da belønne…!?”.

Vedlagt: Adgangskode til min brors Dankort. 

Svend Olhoff: – ”Er der mon nogen, der har kørt flere kilometer end mig for at komme til tjøns? Nej, vel?”

Vedlagt: En tur med mig til Luxembourg. All Inclusive. 

Niels Remmer: – ”Jeg tror nok, jeg fik den største fiber i 2016. Det skete i en kamp mod FA2000 på Frederiksberg. Den var helt på højde med Bent Jacobsens langt tilbage i tiden, som strakte sig fra bane 5 til omklædningsrummet på AB, og det gav ham, mig bekendt, titlen som Årets Tjønser dengang”.

Vedlagt: 3 BroPas til Øresundsbroen. 

Laust Joen Jakobsen: – ”Nu har jeg jo en masse titler så som rektor for UCCWC, rektor for alle rektorer ved højere læreanstalter, rektor for … ja, jeg kunne blive ved, men jeg mangler titlen ”Årets Tjønser” i samlingen. Er det ikke begrundelse nok?”

Vedlagt: Gratis adgangskort til Fredagsbaren på UCCWC i 2017.

Lauge Nilsson: – ”Nu, da jeg endelig har fået taletid….(stærkt forkortet af red.)… de mest redigerede indlæg….(stærkt forkortet af red.)… stor tålmodighed…(stærkt forkortet af red.)… vil jeg hermed indstille mig selv som den oplagte kandidat til Årets Tjønser 2016.

Vedlagt: Ingenting.

Johnny Petersen: -”Jeg har været en del væk i det forgangne år, så sportsligt er der ikke noget at hente, men jeg synes selv, jeg har fået strammet op på disciplinen i omklædningsrummet, efter jeg er kommet tilbage. Der var alt for megen slendrian og snak, mens jeg var væk – hører jeg. Mit mål er at alle er klædt om kl. 16.25 og klar til at gå i strækmarch hen til Lille Kunst”.

Vedlagt: 100 D-Mark.

Bent Jacobsen: –”Jeg ved godt, at jeg blev hædret i 2009, men jeg kan ikke finde min trøje fra dengang, så jeg vil gerne have en ny”.

Vedlagt: 1 anker øl, 96 sildemadder, 2 kransekager, 2 flasker ”Grausig 77” snaps, 1 støttestrømpe.

Flemming Nielsen: -”Jeg har nok været den mest trofaste tilskuer til kampene i GVI, GOK, EGV, GAM, eller hvad fanden det nu hedder. Det har været en sand lidelse at se på! Forbenene, stive, gamle mænd. Hold kæft, hvor har det været ringe! Heldigvis har jeg ikke selv deltaget så meget. Til gengæld har det været ret hyggelig bagefter, hvor mine gamle vitser har vagt jubel”.

Vedlagt: En samling af vandede vittigheder og en Atalanta-trøje.

Egon ”Smadremanden” Friis Christensen: – ”På grund af ondartet fibersprængning i lysken, som jeg fik, da jeg skulle skifte kanal på vores TV, har jeg ikke været så meget på AB. Jeg var dog med til Italien, og så også nogle kampe. Det var forfærdeligt! Sikke noget lort at se på. Man kunne tydeligt se, at det var venskabskampe, for der blev overhovedet ikke gået til den, som dengang jeg selv spillede. Der blev der sgu gået til den. Jeg husker endnu, da jeg smadrede vores træner, Mario Astorri, ind i hegnet… (forkortet af red.)”.

Vedlagt: 1.000 kr.

Ole Gunner Nielsen: – ”Jeg er nok den mest indsigtsfulde og pædagogiske tjønser nogensinde. Jeg kan analysere modstanderne på et splitsekund. Deres stærke og svage sider, og jeg har gennem hele 2016 sat mit præg på kampene med mit eminente hovedspil og store løbepensum. Jeg ser frem til at blive kåret som Årets Tjønser 2016”.

Vedlagt: 2 billetter (ståpladser) til Skive – AB den 12. marts.

Verner Nielsen: – ”De war e Awten fa bette Jywlawten – nej hold! – A lywwer – de wa sgi den Awten far ve indda, dæ wa Binnstoww te e Skwolmæjsters, ham Ole Gunner – I kinne ham wal? Dæ wa nok dæ kinnt ham, for om e Vinter wa han Skwolmæjster, men om e Sommer wa han Fobollspiller i Arkæologisk Boldklub; aa han wa lih døgte te beggi Diel. A tyks så møj att han ej han ska bli Årets Tjønser 2017. De ska a derimod igen.

Vedlagt: 1 tube Bryllcreme

Henrik ”Katten” Stephansen Vestergaard: – ”Det må være på tide, at hædre en loyal medarbejder på hjemmesiden ab-tjønsere.dk. Som Financial Chief Officer skal jeg holde rede i det efterhånden omfattende bogholderi, der er knyttet til virksomheden, der bryster sig af at være helt i front med den skarpeste nyhedsdækkende tjønser-journalistik i landet. Hjemmesiden er i rygende udvikling og befolket med højt profilerede medarbejdere, der ikke arbejder gratis, skal jeg lige hilse og sige.

Vores ansvarshavende redaktør, Hr. Knæbind, har en hang til klassisk engelsk tøj i alle afskygninger, der for længst er gået af mode. Hver år rejser han (alene?) rundt på cykel fra loppemarked til loppemarked i det sydlige England og opkøber brugte slips, jakker, sko, skjorter, striktrøjer og uldent undertøj. Det er en kæmpe udfordring at hitte rundt i alle hans håndskrevne kvitteringer.

Men den værste er den allestedsnærværende Dr. Spin. Han er en dyr dreng at administrere. Rejser til fjerne egne, taxaregninger, restaurantbesøg, smart modetøj, frisør, dyre drinks på diverse barer, sagsanlæg, parkeringsbøder og meget mere. Han er en belastning for hjemmesidens økonomi, men også vores største aktiv udadtil, så vi kan ikke undvære ham.

Vedlagt: Et par målmandshandsker fra 1997. Så godt som ubrugte.

Dr. Spin: – ”Jeg blev jo forbigået sidste år, hvor jeg havde sat næsen op efter at blive den første, der vandt titlen to år i træk. Det var meget skuffende og svært at sluge. Jeg håber, at vi med den nye bedømmelsesskala kan sikre mig endnu en titel.

Vedlagt: Kopi af fortrolige dokumenter som vedrører bedømmelseskomiteen.

 Dr. Spin 

 

 

AB-Tjønsere