ab-fodbold

GRAND VETERAN MASTER/70+ 2018

201118

Referat af M70+ kampen AB – ØIF den 19. november 2018

Inden kampen blev fløjtet i gang blev alle af Søren Hansen kaldt op på banens midte, hvor der blev holdt 1 minuts stilhed i respekt for Flemming Nielsen, som afgik ved døden torsdag nat i sidste uge.

Vor første modstander i årets vinterturnering var ØIF. Vi havde behov for en sejr, da de seneste kampe mod henholdsvis B93, Skovshoved og Brønshøj alle var tabt.

Det blev en jævnbyrdig affære med mange chancer til begge hold. Især Tim kom på arbejde i store dele af første halvleg. Sidst i halvlegen erobrer Henning Kurland bolden midt i en ØIF-kontra og får derved frit løb mod et tomt mål. Henning svigter ikke, 1-0 til AB, hvilket er stillingen ved pausen.

1. halvleg formede sig som 1. halvleg med mange skud på mål fra begge sider. Flere ramte stolpe eller overligger

Midt i halvlegen bliver John Nilsson spillet fri et stykke ude til venstre fra målet. Han vælger at sparke direkte på mål og bolden suser i lidt over jordhøjde i mål mellem målmand og venstre stolpe. 2-0 til AB.

Få minutter efter reducerer ØIF til 2-1 på et skud udefra, som burde være blokeret i vores opdækning.

Kort før tid får Niels Torp fat i bolden på modstanderens banehalvdel. Han takler sig gennem ØIF’s midterforsvar og pludselig alene med et tomt mål scorer Niels Torp til 3-1 og kampen er dermed lukket.

Kampen slutter 3-1 til AB

God fight af alle

Egon Friis

—-ooo0ooo—-

221018

Referat af M70+ kampen AB-Brønshøj den 22/10-18 kl. 11.00

Kampen var efterårets sidste. Det kunne ses på spillet, at det kun var en 5-6 plads, der blev spillet om. Inden for 10 minutter kom Brønshøj foran med 1-0 på et forsvarskoks, hvor elementær opdækning i vores forsvar totalt svigtede. Det samme var tilfældet ved målene til 2 og 3-0, hvorefter første halvleg sluttede.

Anden halvleg startede kvikt og inden for 10 minutter fik vi reduceret med et flot mål af Henrik Duun.

Desværre holdt stillingen ikke længe. Søren fik skudt bolden op på hånden i straffesparksfeltet og dommeren dømte korrekt straffespark, som Brønshøj udnyttede til af bringe sig foran 4-1.

Fodboldmæssigt skete der ikke mere resten af kampen. Mest opsigtsvækkende var en hændelse, hvor Jørgen Collaitz og en Brønshøj spiller knaldede hovederne sammen. Heldigvis medførte det ikke alvorlige skader.

Kampen sluttede 4-1 til Brønshøj.

Brønshøj havde ikke udfyldt holdkortet inden kampen, hvilket ikke er i overensstemmelse med reglerne.

Det betyder normalt, at Brønshøj skal tabe kampen med 3-0. Vi imødeser afgørelsen fra KBU i denne uge.

Egon

N.B. Efter kampen er hævet kr. 700,- fra klubkassen til 20 stk. smørrebrød og indsat kr.160,- fra        øl/sodavand (sponsoreret af holdleder). Saldo herefter kr. 540,-

—-ooo0ooo—-

081018

Efterårsturneringens næstsidste kamp foregik i dag på Krøyersvej mod Skovshoved/HIK.

Kampen startede med at hjemmeholdet fra starten forsøgte at overtage styringen og pressede os tilbage på banen.

Det varede dog ikke længe før vi fik muligheden for at slå kontra.Henning Kurland opsnapper en bold i højre side. Får smart spillet sig fri ved baglinien og sender bolden ind foran mål, hvor Steen Lawaetz kommer løbende og halvflugter bolden i mål og 1-0 til AB.

Skovshoved fortsætter med at angribe og har et par skud på stolperne og giver Tim nok at bestille.

På grund af godt forsvarsspil af især Søren, Jan Ivar og Tim kan vi gå til pause med  en 1-0 føring.

I 2. halvleg afløses Søren af Niels Torp og Erik Andreassen bliver også senere skiftet ind.

Skovshoved fortsætter 2. halvleg med at angribe os massivt . Indtil 13 minutter før tid er det fortsat til os. Vi har indtil da haft 2 friløbere ved Niels Torp og Erik Andreasen, men ingen af mulighederne blev udnyttet. Scoring her havde sandsynligvis lukket kampen.

Kort efter får Skovshoved udlignet ved et langskud uden for Tim’s rækkevidde. Ca. 2 minutter senere scorer hjemmeholdet til 2-1  og de sidste kræfter er suget ud af vore spillere.

Skovshoved scorer igen og kampen ender 5-1 til Skovshoved.

8/10-18/Egon Friis

Saldo på vor klubkonto er herefter kr. 920,-

—-ooo0ooo—-

011018

Det var en dejlig solrig mandag efterårsdag på B93’s kunstgræs.

Selv om B93 er rækkens førerhold virkede de langt fra skræmmende. Vi kunne sagtens matche dem.

Det var derfor overraskende, at de allerede efter få minutter kom foran 1-0 på et mål forårsaget af et forsvarskoks.

Tim klarede i første omgang, flere af vore stod og kiggede fodbold i stedet for at sparke bolden væk. B93 kunne derfor let bringe sig foran 1-0.

Efterfølgende kom vi godt med. Bolden blev spillet fornuftigt rundt og der blev kæmpet godt i forsvaret. Især Søren fik en fod i vejen på mange modstander afleveringer.

B93 kom ikke til de store chancer. Tim tog sig let af de angreb, der kom fra B93 og vi havde gode skudforsøg fra bl.a. Jan Ivar og Jørgen Collaitz.

Anden halvleg startede med et giftigt forsøg fra B93: en tåhyler på oversiden af trekantsammenføjningen.

Ellers formede 2. halvleg sig som første halvleg uden de helt store chancer.

Ca. 10 minutter før tid laver vi igen koks i forsvaret. 2 gange tæt under mål serveres bolden direkte til en modstander. Anden gang bliver chancen udnyttet: 2-0 til B93.

Kort efter tager Steen Lawaetz affære. Alene oppe foran modtager han bolden, vender rundt og knalder bolden i kassen. Flot mål.

Kampen ender  2-1 til B93, men uafgjort ville nok have været mere retfærdigt.

Egon

N.B. indestående på vor bonus konto udgør kr. 760,- efter overførsel af kr. 160,- (kr. 20,- pr. deltager for udebanekamp)

—-ooo0ooo—-

100918

AB – Rødovre: 9-0

Referat af kampen mod Rødovre +70

En dejlig solrig mandag formiddag på AB, hvor vi stillede med 8 mand ligesom Rødovre. Vi kendte alle spillerne fra tidligere kampe og var ret sikre på, at det var en vindersag.

Der var vist ikke gået mere end 7 sekunder før vi kom foran 1-0. Det var et skud fra Jan Ivar som ramte stolpen og derefter deres målmand bagfra og gik i mål.

Deres målmand havde en dårlig dag og forærede os yderligere i kampens forløb et par lignende mål.

Selvom kampen set udefra virkede langsom og idéforladt så lykkedes det os lidt efter lidt at få gang i scoringerne. Det blev til 9 i alt, hvor Lawaetz blev topscorer med 4 mål, Yde og Collaitz hver med 2 og så Jan Ivar med det første.

Rødovre var på ingen måde farlige. De fik dog et straffe, begået af Yde, som deres bedste spiller sparkede forbi målet. Så kampen endte 9-0 til os.

John Nilsson

—-ooo0ooo—-

030918

AB/Tårnby – AB: 4-2

Referat af kampen mod Tårnby

Det var en skøn solrig mandag morgen ude på Tårnby. Vi var syv mand. Henrik og Collaitz havde lagt sig syge med en slags influenza og Lawaetz og Niels Yde mødte op med snotnæser.

De havde alle deres kendte og gode spillere klar. De spiller med en offensiv målmand, om gerne spilller frem og tilbage med højre back.

Vi var ikke kommet langt ind i kampen før de fik det første mål. Det var lidt svært at se, hvordan bolden kom over stregen ude ved højre målstolpe, men fakta var at den lige sneg sig over stregen.

Vi havde svært ved at tilspille os chancer. De sad hele tiden i ryggen på os.

Og så tager deres offensive målmand sig en dribletur gennem forsvaret uden at nogen generede ham og scorede til 2-0.

Søren syntes også han ville vise, hvad han kunne. På et tidspunkt, hvor ingen troede, at vi kunne score overraskede han os med at levere en vaskeægte tådreng, og bolden sneg sig langs jorden ind i målhjørnet uden chance for deres målmand.

I anden halvleg får de endnu et mål før Nille får reduceret til 3-2. Målmanden var som det meste af kampen langt ude af sit mål og det havde Nille set. Så med en skruet bold sparkede han den uden om målmanden og i mål.

Det sidste mål Tårnby fik tror jeg Tim havde set ude, men bolden fandt alligevel vej til netmaskerne, så slutresultatet blev 4-2 til Tårnby.

Vi afsluttede med en supergod frokost udenfor og vi havde selvfølgelig i omklædningsrummet fundet ud af, hvordan vi skal tackle dem næste gang vi møder dem.

—-0ooo—-

Hej alle sammen,

AB – KB 0-1

Vi mødte i dag KB +70M for 1. gang. Sidst mødte de ikke op, men det gjorde de i   dag.

Det var et velspillende KB-hold som skabte mange chancer og vi var heldige med ikke at være bagud ved pausen.

Niels Yde var dog tæt på at score på en glimrende tværaflevering fra Jørgen Collaitz. Henrik Duun sendte senere tilsvarende skrå afleveringer ind foran mål men ingen var fremme til at følge op.

KB fortsatte med at skabe chancer, men Tim holdt os inde i kampen med nogle glimrende redninger. Ligesom man fornemmede en 0-0 kamp, dukkede Torben Storm op og scorede på en løs chance tæt foran mål.

Vi skabte ikke mange chancer i kampen. Hurtighed og især mere bevægelse i boldomgangen kunne have givet os point i dag.

Egon

Næste kamp er udekamp mod AB Tårnby mandag den 3. september 2018 kl. 11.00

—-ooo0ooo—-

13. august 2018

Østerbro IF – AB 0-1

Vi spillede i dag den første kamp efter sommerpausen.

Det var derfor tydeligt at se, idet der blev gået meget forsigtigt til opgaven fra begge sider.

Der skete derfor ikke de store begivenheder i 1. halvleg. Bortset fra et par friløbere til modstanderen, som heldigvis misbrugte chancerne. Anden halvleg blev mere intens. Vi havde fortsat problemer med opdækningen i forsvaret, men Tim forhindrede med held og et par gode redninger at Østerbro IF bragte sig foran.

I stedet blev John Nilsson matchvinder, da han scorede kampens eneste mål.

Alt i alt en godkendt indsats. Det er det altid når man vinder .

Egon

Efter kampen blev der indsamlet kr. 20,-  pr. spiller og holdleder.

Saldoen er herefter kr. 140.

Næste kamp er hjemmekamp mod KB den 27/8-18 kl.11.00.

Følgende er foreløbig tilsagt:

Sten Lawaetz, Tim Rishøj, Niels Yde,  Jørgen Collaitz,  Jan Ivar Nielsen, Henrik Duun

—-ooo0ooo—-

Rødovre – AB: 0-4

Med kun 6 spillere skulle vi i den sidste kamp møde turneringens svageste hold.

Finn Villumsen, der ekstraordinært havde stillet sig til rådighed for holdet, indledte scoringen, da han i en tackling med en forsvarsspiller, får bolden med sig og kan score til 0-1.

Den stilling holder til halvleg, selvom begge hold tilspiller sig flere gode chancer.

I anden halvleg får Niels Yde bolden på højre fløj og da han spejder forgæves efter en medspiller inde foran mål, skyder han bolden op i det fjerneste målhjørne til 0-2.

Lidt senere er Finn i samme position og sender bolden ind til Benny. Inden den når så langt, kommer der imidlertid en modspiller imellem og sender bolden i mål til 0-3.

Næste gang kommer der ingen i mellem og Benny kan med indersiden score med en perfekt aflevering fra Finn.

Niels Yde, der blandt andet er kendt for sin store fightervilje, kom i en tackling til at beskadige en modstanders øjenbryn, så han måtte repareres uden for banen.

Da han kom ind igen, var han konstant så tæt på Niels, at det kom til håndgemæng og dommeren måtte standse spillet og anmode spillerne om at gå uden for banen for at kæmpe færdigt.

Det fik dem dog til at falde til ro og spillet kunne fortsætte.

En god kamp med et stærkt spillende forsvar med Jan Ivar, John Nilsson og Tim, der holdt målet rent.

Resultatet betyder, at vi ender på en tredjeplads i turneringen med 13 point efter suveræne Skovshoved og KB. På de næste pladser kommer Tårnby, B.93, Østerbro, Frem, Lyngby og Rødovre.

Dette var min sidste kamp som holdleder og jeg takker alle spillere for en god indsats og nogle spændende kampe.

Benny

—-ooo0ooo—-

ØIF – AB: 0-2

For en gangs skyld kunne vi stille med fuldt hold, så Benny havde sat sig selv af og taget ”managerhabitten” på. Han truer med at nedlægge protest, da Østerbro stiller med 9 spillere, hvorefter de trækker en spiller ud.

Vi vinder 1. halvleg med 1-0 på et mål af Niels Yde, der let kan score på en flot frispilning af Sten.

Men vi får også to spillere skadet. Collaitz får en bold i tindingen og Søren forstuver anklen.

Så der er spænding om resultatet i anden halvleg, hvor Østerbro fortsætter med ureglementeret spil. Blandt andet er Yde to gange i græsset, men han tager hævn ved at score endnu et mål også på en assist af Sten.

En velspillet kamp, hvor der også blev kæmpet godt af alle.

Sejren betyder, at vi ligger nummer fem med 10 point, blot et point efter Tårnby og B.93, så vi har mulighed for en tredjeplads, hvis vi vinder den sidste kamp mod Rødovre.

—-ooo0ooo—-

AB – Lyngby: 4-1

Kl. 10.45 øsregnede det på AB med lyn og torden. Det var lige før, vi kontaktede Lyngby for at få udsat kampen, men så begyndte skyerne at blive lyse og regnen stoppede, så kl. 11.00 var det perfekt fodboldvejr på en dejlig Lille Kunst, som har gode dræn.

Vi startede med Tim på mål, Jan Ivar på midten i forsvaret, Henrik D. og SH på kanterne og Niels Y. fremme. På sidelinien havde vi Niels T., Sten L. og Jørgen C. En lige kamp med chancer til begge hold, men så scorede Sten L. et meget flot mål, han erobrede bolden tæt på egen baglinie og sendte den direkte i mål, da Lyngbys målmand Jan L. var kommet for langt ud af sit mål.

Lidt taktisk snak i pausen og så 2. halvleg, som startede fint. SH tacklede sig til bolden på egen banehalvdel og flugtede bolden næsten i skyhøjde over Jan L., hvor den hoppede på stregen og gik i mål. Stor ros fra holdkammeraterne, scoringen blev ligestillet med Bales saksespark-mål i CL- finalen i lørdags…..!

Jan L. blev bebrejdet af sine holdkammerater, at han var for langt ude af sit mål, men Jan var hurtig med sit svar: ”Jeg har spillet ungdomsfodbold med Søren, siden vi var 8 år, og senere spillede vi ca. 250 1.-holdskampe sammen. Aldrig – ALDRIG – har han ramt bolden sådan, han har altid klaret sig med 5-meters-inderside-afleveringer – så hvem skulle lige tro dette?”

Vi dominerede nu kampen, og Jørgen C. scorede et fint mål efter en SH-aflevering, og  Niels Y. sluttede af med en sikker scoring på en Henrik D. aflevering.

Bagefter igen, igen flot traktement fra Niels T. og Henrik D. – hyggeligt samvær med Lyngby-spillerne.

Søren

—–ooo0ooo—-

Skovshoved – AB: 2-1

AB var på en svær opgave mod topholdet, som har mange løbevillige, boldsikre og skudstærke spillere.

Det lykkes dem også at komme foran 1-0, da Mogens spurter fra vores forsvar og sender bolden i mål.

I anden halvleg får vi udlignet, da en fejlaflevering ender hos Collaitz, der kan trille bolden i et tomt mål.

Begge hold har flere chancer for at score, Skovshoved med flere friløbere, som Tim klarer.

Men ti minutter før slutfløjt, er Collaitz involveret i et frispark, hvor begge spillere falder og sparker hinanden over benene. Dette hævnes lidt senere, da Collaitz helt umotiveret får en skuldertackling af modstanderen. Heldigvis står dommeren lige ved siden af og Skovshovedspilleren udvises resten af kampen.

Vi er nu i overtal og har muligheden for at presse modstanderne. Det lykkes desværre ikke særlig godt. I stedet bliver Mogens spillet fri endnu en gang og scorer til 2-1.

Benny

—-ooo0ooo—-

AB – Tårnby: 0-0

Kære alle

På en dejlig solskinsdag mødte vi Tårnby.

Begge hold scorer næsten ingen mål, når de mødes. Så der blev spillet lidt henholdende for ikke at komme bagud.

I første halvleg havde Collaitz dog et skud på stolpen.

I anden halvleg blev der gået lidt mere til den og begge hold havde flere chancer. Blandt andet havde Collaitz et skud på overliggeren og Leif fra Tårnby blev spillet helt fri, men hans forsøg blev afværget af Henrik og Tim.

Lidt senere bliver en Tårnby spiller nedlagt i feltet og dommeren peger på straffesparkpletten. Men Niels Torp protesterer og påstår, at der blev filmet og at benspændet var uforsætligt. Herefter ændrer dommeren kendelsen til målspark. Dommeren forklarer senere, at han i ni ud af ti tilfælde ville dømme straffespark i den situation. Men da han blandt andet opfatter Niels som en ærlig mand, vurderer han, at benspændet er uforsætligt.

Tim, der lige var trådt ud af flyveren fra Kina, var stadig flyvende i målet og holdt det rent.

Ved frokosten efter kampen, mente Tårnby, at de var blevet snydt for et straffe, men stemningen var alligevel god.

Mvh Benny Nørgaard

—-ooo0ooo—-

AB – FREM: 1-1

Dejligt vejr, dejlig bane, god stemning – dårlig kamp!

Før kampen repeterede vi, hvad vi skulle/skulle ikke på baggrund af B93-kampen, alligevel blev 1. halvleg spillet på FREMs præmisser, og de scorede da også til 1-0 efter ca. 20 min.

I 2. halvleg spillede vi lidt bedre, lidt mere bevægelse, flere forsøg på mål og mere aggressivitet i vores spil, og Collaitz scorede til 1-1 i næstsidste minut. Godt med 1 point, men vi kan ikke være stolte af vores indsats – kun Niels T. der spillede godt i målet med mange redninger og hurtig igangsætning efter skud på mål.

Hyggelig stemning til den fælles frokost – FREM-spillerne glæder sig meget til WC70+. De har muligvis for mange spillere, vi henviste til John A.

Søren

—-ooo0ooo—-

B93 – AB: 3-2

Efter tre lette point, hvor vi vandt over KB, der ikke kunne stille hold, skulle vi nu bevise, at vi kunne få point i regulær kamp. Det gik desværre ikke så godt.

Vi kommer dog foran, da Benny foran mål vil trille bolden over til John, der er trukket med frem og er helt fri.

På vejen rammer den en modstander og går i mål.

B93, der har næsten hele spillet i første halvleg, lægger op til et langskud. Bolden rammer to AB’ere på vejen og snyder Tim i målet. 1-1 ved halvleg.

I anden halvleg får vi lidt mere spil, men opdækningen svigter et par gange og de får scoret to mål til 3-1 inden vi ti minutter før tid reducerer, da Niels Torp scorer på en aflevering fra Benny.

En god kamp af B93, der bevægede sig mere end os, men Collaitz var i græsset tre gange, da en modstander skubbede ham i ryggen, så han syntes ikke, at den var helt fair.