17: Tjønser-taler

ab-fodbold

Thomas Kentorp: Kim Rasmussen – 50 år, 2004

Kim Rasmussen 50 år
Af Thomas Kentorp

Kære Kim, du skal selvfølgelig have et par ord med på vejen på din 50 års fødselsdag. Du har samlet dine gamle fodboldkammerater til en hyggelig dag her på AB. Det er en rigtig god ide. Og vi har glædet os.

I indbydelsen er vi blevet opdelt i forskellige kategorier: ungdomsspillere, serie 5 spillere, gamle AB’ere, æresmedlemmer og ansatte. Personligt er jeg rigtig glad for at være med i kategorien serie 5 spillere, mens jeg med glæde har kunnet konstatere, at de evigunge Laust Jacobsen, Henning Kurland og Søren Hansen er med i kategorien gamle AB’ere. De sidder der og smiler med de kunstigt tilrettede kroppe og kosmetisk opererede øjenlåg, og jeg ved, at det gør lidt ondt at være blandt de gamle. Derimod er det en gåde, hvordan Bent Jacobsen og Egon Friis med deres åreknude broderede ben har fået lusket sig med over på serie 5 siden.
Nå, men Kim det er et rigtigt interessant hold, du har fået samlet i dag. Der er også sådan et helt lille hold af forsmåede AB’ere. Du ved dem, der blev sure over ikke at være fast mænd i førsteholds truppen i AB og så tog videre ud til HIK, hvor den lokale ungdom mest er til golf og tennis. En fornøjelse at se Bo Frimann og Michael Hansen igen.
Kim, du har været AB’er lige siden juniortiden, hvor du blev hentet herud fra Kirsebærhavens skole, tror jeg nok det var. Du var blevet opdaget i Ekstra Bladet Skoleturnering. Og AB var hurtigt ude med snøren. En løbestærk midtbaneslider med et vinderinstinkt. Det kunne vi bruge. Og på et tidspunkt kunne du også score mål. I starten blev du kørt til fodbold af din far – gammel Ras – som siden i mange år fulgte dig i tykt og tyndt på fodboldbanerne. Du blev fast mand på førsteholdet i AB i den periode, hvor vi mest lå i 2. division. Senere er det blevet til et utal af kampe på diverse AB hold. Som os andre, er du i årevis blevet svinet til på banen af Flemming Nielsen, og senere af Aage Hansen og Niels Torp, som stille og roligt tog over, hvor Flemming slap. Efter kampen er alt heldigvis glemt, næsten.
Kim, du er blevet fast inventar på AB, hvor du træner ungdomshold, tager vagten ind imellem, samtidig med at du vasker dit private tøj og holder omsætningen i gang i AB’s restaurant. Du er med i hardcore sjakket på anlægget med Don Helmer, Søren, Kenneth, Jørgen og Bent Rossen. Du er en del af AB’s tænketank, der sidder nede i hullet og styrer AB. Det er egentlig kun proforma, at klubben forsøger at få en forretningsfører til at sidde oppe på kontoret. Anlægget køres fra frokoststuen, så bestyrelsen kan blot tage sig god tid mht. at finde en ny forretningsfører.
Det er i øvrigt flot, at Kenneth er kommet med i det selskab. Jeg kan fx huske en gang for 15 år siden, hvor vi med cricketholdet skulle hjem med flyveren fra Aalborg en søndag aften. Vi havde underligt nok vundet en kamp og havde fejret det med en masse bajere. Også Kenneth, der tog sin cricket hjelm omvendt på op i flyet. Og samtidig kan Kenneth jo godt stamme sådan en lille smule, når han bliver ivrig og småstiv. Stewardessen kiggede kærligt på Kenneth, der kom forbi og lignede en kraftidiot, og gik så hen til mig, som stod med billetterne og lignede en rigtig turleder, og sagde så til mig: Nej, hvor er det altså sødt af jer, at I tager ham med på sådan en tur.
Nå, det er jo Kim vi skal fejre. Kim det er jo ikke nogen hemmelighed, at du hellere vil drikke øl end at gå med damer. Vi andre har jo forsøgt at kombinere de to ting, med vekslende held vil nogen måske sige. Vi ved jo godt, at det vil være svært for en kvinde at komme efter din ex kone Birgitte, hun er både sød og smuk, men ambitionsniveauet kunne jo sænkes lidt. Jeg ved fra Henning Kurland og Laust, at der har været sat flere fælder op til skolefesterne i Gentofte, hvor det var meningen, at du skulle parres med en venstreorienteret skolefrøken med skovturstrusser, tunge bryster og hjemmestrikket sweaters. Men uden held.
Jeg kan også huske en nytårsaften hos Stig Pylle Herlet på Hultbergs Alle. Pylles kone Helen havde slæbt en singlesculler veninde til huse med sjov hat og det hele med. Helens veninde var simpelthen lige til at plukke, selv Kim Ras kunne ikke misse den. Hun var helt vild med Kim. Men hvad skete der? Der kom en ekstra kasse øl på bordet – så Kim overvejede hurtigt situationen og gik planken ud med øllet. Og veninden måske tage skuffet hjem med.
Kim – du ved det – det var en enestående chance den nytårsaften. Men måske var der alligevel en årsag. Vi må jo sige, at du virkelig har taget et nap med dine børn Troels og Line. Du har været en rigtig god far, og det er der kommet nogle søde børn ud af det. Ikke et ondt ord om Birgitte, der var ude og realisere sig selv sammen med en flok politimænd på et tidspunkt. Kim havde nogle hårde år som alenefar. Og du klarede det flot. Men børnene er godt i vej nu, så det er tid til, at vi skal have lagt en taktik for, hvordan vi får gang i butikken igen, Kim.
Vi har lagt følgende plan:
  • Første lektion er med Henning Kurland og Rafai, som vil undervise i, hvordan man sagtens kan score damer, selvom man kun er halvanden meter høj og er af udenlandsk afstamning.
  • Anden lektion er med Laust Jacobsen og Søren Hansen, som vil give en instruktion i, hvordan man sagtens kan køre flere damer samtidigt, uden ret mange opdager noget.
  • Tredje lektion er med John Poul og Egon Friis, som vil undervise i, hvordan man sagtens kan have et forhold til kvinder selvom, man er en mystiker og tyller en masse øl i sig.
  • Fjerde lektion er med Niels Torp og Aage Hansen, som vil fortælle dig om, hvordan man afreagerer på fodboldbanen for efterfølgende at tage hjem og være venlig og social med veninden og konen.
  • Femte lektion er med Bo Jacobsen, Poul Kvist og Søren Brandt, som vil fortælle dig, hvor nemt det er at styre omgivelserne og damerne, bare man har udseendet med sig.
  • Sjette lektion er med Bjørn Larsen og Vester, der vil fortælle dig lidt om, hvordan det er at være gift med den samme kvinde i 40 år og komme hjem til kakkelbordet og få kaffe og vanillekradse efter hver fodboldkamp.
  • Syvende lektion er med Mogens Fog og Thomas Kentorp, som vil fortælle dig om, hvordan man sagtens kan styre damer, selvom man har Beatles hår, skæve ben og en overkrop som en lørdagskylling – bare man er en sex maskine, der leverer varen.
Til sidst vil jeg blot sige til Bent Jacobsen, at du sagtens komme med på kursus sammen med Kim. Så laver vi sådan en slags hjælpeklasse, hvor alt bliver skåret lidt mere ud i pap.
Kim – jeg vil stoppe her, mens legen er god. Du er og har altid været en rigtig AB’er og en kanon kammerat. Tak for invitationen. Skal vi ikke råbe et hurra for Kim.

Tilbage til toppen