18: Tjønser-julefest

ab-fodbold

2021

    Vagn dominerede julefrokosten

   

Årets vigtigste tjøns blev afviklet under meget svære vilkår, da banen ikke var helt ryddet for sne og is, hvilket flere tjønsere naturligvis brokkede sig over, men omvendt var det lige forhold for alle. Holdene var til gengæld mere skæve end før set f.eks. med løberne Duracell-Pylle og Laust på samme hold. Totalt skæve hold. Selv Henrik Duun, der så kampen fra sidelinjen, rystede på hovedet.

Kampen igennem havde grønt hold bolden hele tiden, og brændte den ene kæmpechance efter den anden. Gult hold havde 3 sporadiske angrebsforsøg i hele kampen, og minsandten om ikke der blev scoret 2 flotte mål, som var nok til den mest prestigefyldte sejr på året! Erik Bruuns hovedstødsmål – og sejrsmål – vil gå over i historien som et af de flotteste, naturligvis kun overgået af Povl Kjøllers legendariske langskudsmål.

Efterfølgende drak vi alle de øl, som Benny Nielsen havde indkøbt til familiens juleaften. Belgisk øl, Grimbergen og klosterøllet Leffe (brygget siden 1100-tallet). Stor tak til Benny. Endnu engang! Og så var julefrokosten ligesom i gang.

Der var dækket op i restauranten, og hvor var det dejligt at være tilbage efter så lang tid uden mulighed for at feste sammen. Det nye værtspar, Birgitte og Demetrius, blev kastet for løverne, og efter lidt startvanskeligheder ved ølhanerne kom maden på bordet. Klassisk julebuffet og alle blev mætte. Bent (iført julehabit), købte som sædvanlig en flaske snaps, som han rundhåndet delt ud af, men da de fleste var i bil, måtte han drikke det meste selv. Det så ud som om hans borddame var lidt imponeret.

Det store trækplaster var naturligvis Vagn Ludvig Ludvigsens berømte julequizz. Man kunne fristes til at kalde det Vagns Aften i stil med Mortens Aften, Valentins Dag og Mikkels Dag. Vagn har haft to års forberedelse og alle forventede naturligvis, at spørgsmålene var en gentagelse af tidligere års succes med at stille de samme spørgsmål igen og igen. Men nej! Denne gang tog Vagn røven på os, og havde spørgsmål, som var meget sværere end vi er vant til f.eks. hvor mange lande er landfast med Tyskland? Havde det så i stedet været Island eller Grønland…..

Nuvel, kun to hold havde svaret rigtigt på 8 ud af 9 spørgsmål, så der måtte lodtrækning til. Præmierne gik til Remmers hold, de andre præmier blev fordelt ved en lodtrækning, der virkede meget besynderlig. Det mindede mest af alt om matchfixing.

Vi sang de sædvanlige sange forfattet af Laust og Benny, og således faldt juleroen over tjønserne – også denne gang.

Dr. Spin