2016

ab-fodbold

HK: Nytårsinfo

Nytårsspin

2015

Endnu et Tjønser-år er gået og som sædvanlig har redaktionen forsøgt at grave i hukommelsen for at finde nogle højdepunkter. Ikke nogen nem opgave.

Turneringsmæssigt gik det klart bedst for GVM/70+ med en suveræn førsteplads, mens GOM/60+ for det meste nossede i det og sluttede langt nede i rækken på trods af et heltemodigt arbejde af den debuterende General Team Manager, Erik Bruun.

Vi håber ikke, han har mistet modet.

Torsdags- og lørdags-tjønsen fortsætter med uformindsket styrke, og ifølge Tommy Andersen er spillet mere elendigt og går langsommere end i 2014. Det hænger muligvis sammen med, at han i 2015 mest har betragtet spillet fra sidelinien.

Der har været en lang række runde fødselsdage, fester, Italienerturnering, Aalborg-tur, Lundberg-dag, jule-tjøns og nytårs-tjøns har været på programmet. I sandhed et begivenhedsrigt år.

Stærkest står Elios begravelse, smuk og enkel – tabet af en enestående personlighed og en rigtig Tjønser er vi ikke rigtigt kommet os over.

Dr. Spin har (mod betaling) indvilget i at bringe personlige tilbageblik på året, der er gået:

Formand Duun: – Jeg vidste det! Der var lagt op til et ungdomsoprør for et år siden, men typisk for de unge mennesker kan de ikke tage sig sammen til en skid. De har alt for travlt med at sende selfies rundt på Facebook, Twitter og hvad det ellers hedder for at få så mange Likes som muligt, så de kan prale over for deres ”venner” og rigtig føle sig vigtige og betydningsfulde. Det er til at brække sig over, og det gør Kurt også. Jeg ser frem mod 2016 med sindsro. Min position er ikke i nærheden at være truet. O.G. har meddelt, at han gerne vil stille sig til rådighed, hvis der skal mægles mellem parterne. Er det ikke nok, har jeg allieret mig med et tæskehold bestående af Jan Ivar, Niels Remmer, Claus Berner, Birger Christiansen og ikke mindst Egon Friis Christensen bedre kendt som ”Smadremanden”. Går det helt amok, har Niels Helveg tilbudt at sætte Den Kongelige Livgarde ind, så jeg ser frem til Tjønser-festen med sindsro. 

Niels Rema 1000: – Et spændende år for mig med mange rejser på tværs af Sundet. Lige indtil jeg blev forvekslet med en flygtning fra Syrien. Jeg blev kropsvisiteret af det svenske politi, der mistænkte mig for at have et bombebælte om livet. Den kvindelige betjent stak hele hovedet ind i mit Rya-tæppe, men fandt selvfølgelig ikke noget. Jeg har været lidt småskadet siden. 

Thomas Kentorp: – Jeg stoppede jo som formand for Dansk Cricket Forbund sidste år. Det skulle jeg aldrig have gjort. Nu skal jeg selv betale for mine ferier og udlandsture, og jeg skal også selv betale for at se cricket-kampe i Danmark. Det gav også lidt mere på tøse-kontoen, at være formand for et-eller-andet. Når jeg var godt i gang med at forklare dem om reglerne i cricket, faldt de som regel i søvn, og det var jeg ikke sen til at udnytte. Derfor går jeg nu målrettet efter formandsposten for Tjønserne. Jeg har snakket med Laust om det, men han har vist en anden kandidat i kikkerten. Fodboldmæssigt har det også været et tyndt år. Min rullefinte er for længst blevet læst, og hvad stiller man op, når man ikke kan andre? 

Niels Lindgaard: – Jeg er sikker på, at Elio ville have være meget utilfreds med, at jeg ikke længere er hans usympatiske svoger, og jeg har på fornemmelsen, at Dr. Spin kun omtaler mig positivt, for at gøre et godt indtryk på min nye kæreste. Jeg venter det værste fra hans side i det nye år.  

Jan Ivar Nielsen: – 2015 har ikke rigtig været mit år. Lidt ondt i ryggen, for få enlige tøser med den rette indstilling, og alt for mange Tjønsere er sluppet for at blive flæsket op i hegnet. Det skal der rettes op på i 2016. Jeg har allerede set mig gal på nogle stykker, som trænger til at blive smadret – godt og grundigt! Måske allerede til Tjønser-festen, men det kan jeg ikke komme ind på her. 

Vagn Ludvig Ludvigsen: – Jeg har ikke været så dominerende på banen, som jeg plejer at være. Lidt småskader, mange udenlandsrejser og for lidt tøj i glemmekassen har holdt mig nede. Til gengæld har jeg brugt meget tid på jule-quizzen 2016, som allerede er i støbeskeen. Hemmeligheden bag en god quizz er en blanding af gamle, velkendte spørgsmål og så et enkelt nyt. Endelig ikke flere. Så bliver publikum forvirrede og kan ikke koncentrere sig. Desværre er snyd og matchfixing en stor del af sport nu om dage, og det har også bredt sig til jule-quizzen. Vi så det sidste år, hvor John Nilsson og Niels Olhoff stormløb ud på toilettet, så snart quizz-spørgsmålene var uddelt. Jeg troede først det var spændingen, der trængte sig på, men det viste sig senere, at de havde været ude og Google spørgsmålene på deres mobiltelefoner, og vupti, havde de alle svarene rigtige. Jeg væmmes! 

Jan Petersen: – Jeg har været skadet det meste af året, så for mig var højdepunktet, da jeg var på loppemarked i Hørsholmhallen i efteråret. Her fandt jeg en bog med opskrifter på traditionelle danske middagsretter. Jeg gav den til mor Karen, da hun fyldte år med lovning om, at hun stopper med at eksperimentere med min aftensmad. Vi har både fået italienske, franske og spanske retter, men der er ikke noget der slår de danske klassikere. Hør bare: Gennemstegt kalvesteg med udkogte kartofler og gulerødder. Til dessert, fløderand med frugter fra dåse. Mine tænder løber i vand….Et godt tip er at sætte ovnen på 200 grader i tre og en halv time til kødet er helt tørt. Sovsen må endelig ikke blive for tynd. Når piskeriset kan stå lodret i sovsen, er den, som den skal være. Kartoflerne og gulerødderne, gerne fra dåse, skal have mindst 1 time i spilkogende vand, indtil de smuldrer på overfladen. Fløderanden skal være så stiv af husblas, at den næsten ikke forlader formen, når man banker den ned i køkkenbordet. Jeg glæder mig allerede.  

Laust Joen Jakobsen: – I starten af året lurede et ungdomsoprør blandt Tjønserne. Mange var utilfredse med ledelsesformen, informationsniveauet, nepotismen, korruptionen og ikke mindst de feje hold. Det sidste er nok det værste. Desværre var jeg ude at rejse ved sidste års Tjønser-fest, hvor jeg havde forberedt et decideret voldeligt oprør. Jeg havde allieret mig med Jan Ivar, Niels Rema 1000, Claus Berner, Birger Christiansen og ikke mindst Smadremanden, Egon Friis Christensen, der hellere end gerne ville smadre nogle fra den nuværende Tjønser-mafia, men det blev ikke til noget. Desværre……Fra min arbejde som rektor for alle uddannelser og Ridder af Dannebrog (Chevalier de l’Dannebrog, red.) ved jeg, hvordan man leder en flok egocentriske, utilpassede, småneurotiske og halvstuderede røvere. Fuldstændig samme segment som alle Tjønserne på nær nogle enkelte bonderøve fra Jylland. Jeg ser for mig, at vi går en svær tid i møde, hvis der ikke sker et systemskifte. Ellers frygter jeg, det går os som dinosaurerne, der som bekendt også lavede feje hold. En mand som Ole Kaysen ser jeg som den kommende Tjønserformand. Han kan sætte hold. Han er min mand. Hvem husker ikke, da han sidste år fyldte 65 og satte alle dem, han bedst kunne lide (og som tilfældigvis var de bedste fodboldspillere) på samme hold og vandt en storsejr. Det vidner om stort mod og stort overblik. En mand med visioner og handlekraft. Ikke alt det dér pædagogiske pis med at ”vi er alle lige gode, og der skal være plads til alle”. Tiden er moden til forandring. Jeg vejrer morgenluft. 

Claus Berner: – Sidste år fik jeg skadet mit ene knæ, da jeg forsøgte mig med en dribling uden om Allan Møller. Han havde forvildet sig ind mellem mine ben, og pludselig sad den der. Skaden altså. Siden da har jeg holdt mig langt værk fra snævre driblinger. Det største i 2015 har været, at jeg blevet kontaktet af Formand Duun, som har tilbudt mig jobbet med at samle veste ind efter tjøns, men han har vist større planer med mig. Han kunne ikke røbe, hvad det går ud på, men jeg er meget spændt. En stilling som viceformand kan godt friste mig, men jeg vil lige se et konkret tilbud fra Formanden, for jeg tygger også på et tilbud fra Goldman Sachs Group i New York til en hulens masse dollars, kæmpe lejlighed, sommerhus i Californien, valgfrie biler, nul skat, og et platinbelagt gyldent håndtryk plus det løse. Jeg må se tiden an, men det er en svær beslutning. 

Jørgen Frost: – 2015 var et lorteår. Jeg giver snart op. Mine medspillere forstår mig ikke.  

Verner Nielsen: Hold din kæft! Hvis jeg får fat i nakken på ham, de kalder Dr. Spin, så får han sådan et lag prygl, at han ikke kan stå op i flere dage. Nåh, det minder mig for øvrigt om dengang i mine unge dage, når jeg var til halballer rundt om i Nordjylland. Hvis der var optræk til ballade, var jeg altid med på den værste. Jeg elskede at dele øretæver ud. Det var vist dét, der gav mig en plads på landsholdet.    

Denis Holmark: – Ifølge John Andersens statistikker har jeg kun rørt bolden 27 gange i hele 2015. Det var en overraskelse for mig. Jeg mindes ikke at have rørt den overhovedet. Nåh, jo, for resten, jeg husker svagt, at jeg til Niels Torps fødselsdags-tjøns rørte den 2 gange. Første gang lavede jeg selvmål og anden gang stod jeg i vejen for en scoring til mit eget hold. Det skal der laves om på, men det er svært, når man har flyttet træningstiden en halv time om torsdagen. Jeg er et vanemenneske og mit biologiske ur er meget fintfølende, så det har hæmmet mig meget. Jeg kommer li’ som for sent til alle bolde, men det tror da fanden, når man flytter træningstiden. Jeg har haft fat i kraven på den nye hovedformand, men han var hverken til at hugge eller stikke i. Hvad har man så en formand til, om jeg må spørge? 

Lauge Nilsson: – Hvis jeg ellers kan få et ord indført…(forkortet af red.) 

Redaktør Søren Knæbind: – Som chefredaktør har det været et turbulent år med en masse modvind. Jeg har døjet med en knæskade, som man har kunnet følge med i time for time på min helt egen klumme på hjemmesiden. Mærkeligt, men det kun er mig selv, der har været inde på siden for at følge med. Som ansvarshavende redaktør for hele redaktionen har det været et travlt år. Ikke alene har der været tekniske udfordringer, men jeg skal også nærlæse alle indlæg og rette dem for stravefjel. Jeg skal også holde vores uregerlige reporter, Dr. Spin, i kort snor. Han sender mig hele tiden artikler om snart det ene og så det andet. Hans insisteren på at være morsom på andres bekostning, bryder jeg mig ikke om. Og så vil han have lønforhøjelse hele tiden. Til næste år er det min plan at udvide hjemmesiden med nye underrubrikker. F.eks.: Tjønser-humor, Tjønser-madopskrifter, Tjønser-sidespring, Tjønser-tøj, Tjønser-øl, Tjønser-lotto, Tjønser-køb og salg, Tjønser-citater…. Ja, der er nok at tage fat på. 

Alle Tjønsere ønskes et godt nytår – tjøns bevare Danmark!

Dr. Spin