15: Tjønser-fødselsdage

ab-fodbold

SH: Jørgen Collaitz – 75, 9. dec. 2018

Jørgen Collaitz

fylder 75 år 9. dec. 2018

STORT TILLYKKE

Collaitz-dreng – i dag bli’r du en moden ‘gentleman’, du fylder 75 år. Du har været en stolt og ærekær AB’er siden drengeårene på Nørre Allé og altid repræsenteret AB på bedste vis –  en rigtig stærk grøn-hvid-AB’er.

Fra drengetiden, hvor du spillede i baggården med senere landsholdsspillere, til nu hvor du kæmper på GVM/70+ holdet med stor sejrsvilje. Du har altid været stolt af at være AB’er, og AB har været stolt af at have en spiller og  et medlem som dig.

Du var en del af truppen, der vandt DM-guld i 1967, og du har spillet mange divisionskampe og kampe mod udenlandske hold. Altid i forsvaret som en heroisk fighter, der hverken skånede dig selv eller modstanderne – du har lavet ‘et par frispark’ gennem årene, men aldrig grove.

Du har også gennem mange, mange år været en del af Tjønser-gruppen,  men ikke voldsom flittig torsdage og lørdage. Du har altid haft princippet: “Jeg kan kun spille bold, hvor man afleverer min. 30 meter – små Tjønser-tøse-pasninger, er ikke noget for mig!!” Derfor er du ikke den flittigste Tjønser. Til gengæld møder du altid op til 70+ kampene parat til fight: “Jeg hader at tabe!!”

Du er altid positiv i dine kommentarer til medspillerne, jeg har aldrig hørt dig ‘svine’ en medspiller til. Det skal også nævnes, at du er æresmedlem i Akademisk Boldklub bl.a. for dit mangeårige dygtige arbejde i bestyrelsen.

Jeg ved, du vil hade mig for at minde dig om kampene i 1964, hvor AB på Bagsværd Stadion spillede finale i Talentturneringen-Øst mod Lyngby. Den 28. juli spillede vi med ca. 3.000 tilskuere, og AB førte 4-1, indtil ca. 10 min. før tid. Her satte det ind med et voldsomt tordenvejr og mørk himmel, der betød, at dommer Gunner Michelsen, (påvirket af Lyngbys fløjhalf elegantier Mogens Jensen) fløjtede kampen af. Jeg husker, at jeg på vej ud af stadion beklagede over for AB’s angrebsstrateg Ove Carlsen, at kampen blev afbrudt: “I var klart det bedste hold.” Ove svarede: “No pr0blem – vi vinder omkampen!” Ny kamp 3 dage senere igen på Bagsværd Stadion med ca. 3.500 tilskuere (stadigvæk rekord på Bagsværd Stadion?), hvor Lyngby vandt 1-0 på mål scoret af topscorer Jan Lorentzen. Undskyld Collaitz, men det er nogle mindeværdige kampe, som vi begge husker efter 54 år – nu griner vi sammen…….

Collaitz – rigtig god fødselsdag – vi ses på GRAND VETERAN MASTER/70+.

Søren