26: MASTER-turneringer

ab-fodbold

GRAND OLD MASTER/60+ sommer 2015

TÅRNBY – AB 1-0

11 spillere havde givet tilsagn, men kun 10 mødte frem lørdag formiddag i Tårnby til sæsonens sidste kamp, så der var brug for en koncentreret og fokuseret defensiv fra start. Således gjort lykkedes det stort set at holde Tårnby fra chancer i hele første halvleg, og den til tider heroiske indsats fortsatte ufortrødent efter pausen mod et tiltagende frustreret Tårnby hold. 10 min før slutfløjt blev Birger imidlertid sendt til tælling med kraftig næseblod efter mødet med en Tårnby albue. Med 9 mand forsøgte vi at holde stand, men måtte kapitulere 4 min før tid. Ærgerligt, for havde vi kunnet køre igennem med 10, følte vi os overbeviste om, at vi var kommet hjem med det ene point.

Tak for indsatsen – og en særlig tak til Erik for en usædvanlig vanskelig solo holdlederopgave med at samle hold mm til denne sommerturnering, der har været præget af alt for mange skader og alt mulig andet fravær. Lad os håbe, det ser bedre ud for de 7 vinterkampe.

Laust

—-ooo0ooo—-

Uafgort i tæt kamp mod HB Køge

AB – HB Køge 1-1 (1-1) Mål: H. Kurland

Kampen mod den nye dreng i klassen lignede på mange punkter kampen i foråret. Tæt kamp med mange chancer og få mål på vores nye Store Kunst, som tog sig godt ud med lyset tændt. HB Køge er et behageligt bekendtskab med flinke folk og masser af udskifningsspillere på bænken, der blev skiftet ind i kæder. Noget vi måske skal overveje fremover, især når vi for det meste kun 12 mand.

Vi var lidt dårligt organiseret fra start af, og pludselig havde vi selv spillet en modstander helt fri, og så var vi bagud 0-1.  Efter 15 min. dukkede Per Hærvig op og blev straks skiftet ind. Det hjalp gevaldigt på midtbanen, hvor vi fik mere styr på spillet, og på et fint opspil fik Jeres udsendte reporter bolden uden for feltet og fyrede kanonen af. Målmanden brækkede begge hænder i forsøget på at afværge skuddet, og vi kunne gå til pause med en god fornemmelse.

Spillet bølgede frem og tilbage i resten af kampen og kun nogle helt fantastiske redninger at Peter Hornbeck, og nogle gode indgreb af Bjørn forhindrede et nederlag. Og så kunne dommeren måske have dømt straffe til HB Køge, da Niels Remmer kørte en modstander midt over inde i feltet. Det så voldsomt ud, og heldigvis er gruset erstatet af plastik, for ellers var den stakkels mand fra Køge forsvundet helt ned i undergrunden. “Han løb bare ind i mig”, var Remmers kommentar.   !-1 holdt kampen ud selvom Kentorp havde en god mulighed til sidst, da han fikst driblede sig fri, men blev generet lige i sidste øjeblik.

Næste kamp er ude mod KB onsdag den 30.9. kl. 20.30.

Jeres udsendte reporter

—-ooo0ooo—-

HIK/SIF-AB 4-2.

Det var på forunderlig vis lykkedes holdejer Erik B at finde frem til 13 spillere fordelt over et bredt spektrum inden for alder, BMI og kamptræning.

Det blev en vanskelig start, hvor Birger fik en fiber efter 3 min, Svend O på banen mod en 50 kg lettere, 17 år yngre og lynhurtig modspiller, som skulle vise sig at blive totalt afgørende for kampen, uanset hvad vi forsøgte for at få styr på ham. Selv John og til tider Bjørn kom til kort, når turboen blev sat til.

Vi var rustne og HIK/SIF førte fortjent 2-0 v pausen trods flere gode redninger af Mads og endda et par oplagte tilbud til os de få gange, vi var i modstandernes felt.

Efter pausen fik vi stillet os bedre på banen, bla. med Romer længere fremme og undertegnede tættere på midten, hvor Per H desuden var ved at blive varm. Romer var farlig, opspillet fornuftigt og resulterede i et flot hovedstødsmål af netop Romer og hurtigt efter et krøllet Ole Wanting skud i kassen til 2-2. Vi var ovenpå.

Men ak – kun et par minutter, hvorefter føromtalte hurtigløber løb fra alt og alle, 3-2, og senere en gentagelse til 4-2.

Fortjent var det jo, men ærgerligt at een hurtig spiller får lov til at afgøre hele kampen.

Tak især til Henrik Aas, Svend O og Nille for at stille op på en aften, hvor betingelserne for en sejr var vanskelige.

Laust

—-ooo0ooo—-

AB – Lyngby 0-1 (0-0)

Knebent nederlag i lige kamp

Lyngby stillede op i en forbedret udgave i forhold til efterårets hold. Primært i kraft af Frank Christensen, som huserede på midtbanen og voldte os store problemer, men første halvlegs største chancer tilfaldt AB, hvor Jeres udsendte reporter og Benny kunne have bragt os foran med en smule mere præcision. Benny startede på bænken, men vupti var han på banen i stedet for Kentorp, som vist skal med i næste afsnit af “Spørløs”. Væk var han, men vi håber da, at han dukker op igen. Romer havde også et par nærgående forsøg, men vi skal vist lige vænne os til stor bane efter den lange sommerpause. Ellers var første halvleg meget lige med pænt spil i den stærke vind. Anden halvleg forløb med et lille overtag til Lyngby, og lige som mange vist havde indstillet sig på en nulløsning, bankede Peter Lee bolden op i det ene hjørne til 0-1. Et slag i nyrerne. Til sidst forsøgte vi bringe balance i regnskabet, men heldet og skarpheden var ikke med os, og vi måtte trøste os med dejlige kolde øl i omklædningsrummet.

/Jeres udsendte

—-ooo0ooo—-

Sejr i sidste kamp før ferien AB- AB/Tårnby 1-0 (1-0)

Mål: Kjeld Romer

Bane 3 var i topform, og to rigtig gode GOM-hold bød op til dans på en dejlig juniaften.  Vi kom flyvende fra start i den sidste kamp før ferien mod AB/Tårnby, som vi altid har problemer med. De har faktisk nogle rigtig dygtige spillere og et godt kollektiv. Allerede efter få minutter blev Romer spillet helt fri af Bjørn med en perfekt dyb aflevering, og han svigtede ikke. Iskoldt udplacerede han målmanden og vi var foran. Resten af halvlegen var meget lige uden de helt store chancer til nogen af holdene.

Det var hele tiden lige ved og næsten, men langsomt og sikkert overtog AB/Tårnby mere og mere af spillet. I anden halvleg byttede Ole Kaysen og John Andersen plads på bænken, og vi blev presset længere tilbage på banen. Vi havde svært ved at fastholde bolden, når vi endelig havde muligheden. Vi lå for langt fra vores modstandere og gav dem for meget plads, men når det kneb, havde vi en sikker sidste skanse i Peter Hornbeck i målet, som stod en stor kamp.

Kampen lignede meget landskampen Danmark mod Serbien og vi var alle både glade og lettede, da kampens udmærkede dommer endelig fløjtede det sidste fløjt. Egentlig ærgerligt, at der er sommerferie nu, da vi havde en rigtig god indstilling og der blev fightet for sejren.

God ferie til alle

—-ooo0ooo—-

Alt for stort nederlag til KB

AB-KB 2-6 (1-2) Mål: Søren B., Henning K.

Som sædvanlig var tilskuerpladserne fuldt besat (læs: Bent), solen skinnede, bane 5 var i fin form og vi var opsatte på at følge sejren fra Vinterturnering op. Men ak! KB stillede op med et næsten nyt hold, der viste sig at være en for stor mundfuld. Af gamle kendinge var der vist kun Torben Storm og Henrik Eigendbrods 120 kg dødvægt, heraf de 100 kg i venstreskøjten. Første halvleg slap vi egenlig rimelig godt fra trods et masivt spilovertag til KB. Søren Brandt udlignede til 1-1 på et eminent udført frispark helt utageligt for KB’s målmand, og Jørgen Collaitz havde godt fat i missilet, Eigendbrod, men et ærgerligt mål i slutsekundet sendte os til pause. Pausen benyttede vi til at omrokere holdet, så Erik og Ole W. dannede nyt backpar, Lavetten røg ind på midten, og Laust blev sendt frem i angrebet. Det gav mere fremadrettet spil og flere store chancer og udmøntede sig også i en reducering, men KB havde i mellemtiden sikret sig et solidt forspring med et par drøje hug op i hjørnerne, uden chance for Katten, så pludselig var stillingen 2-6, som blev kampens resultat. En retfærdig sejr til KB, som var klart bedst, men sejrens størrelse var lige i overkanten. Næste kamp er tirsdag den 9. juni mod FA 2000

—-ooo0ooo—-

Redaktionen beklager!

Der var opstået en teknisk fejl, så referatet ikke kom rettidigt ud.

Livlig kamp endte uafgjort

HB/Køge-AB 0-0

Sommerturneringen er blevet beriget med en ny elev i klassen, HB/Køge, og selvom man nærmest skal have madpakke med hjemmefra på den lange tur sydpå, var det et rigtig godt bekendskab. Nogle flinke fyre og et rimeligt godt hold. Især havde de en målmand, der var den direkte årsag til, at vi ikke vandt kampen. Næsten i samme klasse som Katten.
Vi kom ganske godt fra land og havde nogle store muligheder i første halvleg. Bennys hovedstød fik målmande på mirakuløs vis viftet over mål, Romer og Søren B. havde gode skud og Erik et drøn på stangen, men målene udeblev. Vi dominerede 1. halvleg og havde fortjent en føring, selvom HB/Køge også havde et par nærgående forsøg.
Der opstod et pudsigt optrin efter en HB/Køge afslutning, som drønede over mål. Katten og Collaitz gik på jagt efter bolden i det bagvedliggende krat. Først kom Collaitz ud med bolden og høvlede målsparket op ad banen inden Katten overhovedet var dukket op. Først efter mange minutter kom Katten listende tilbage og ind i målet. Onde tunger påstod efter kampen, at han havde forvildet sig over på en anden bane og smidt en sagesløs lilleputmålmand ud af banen i den tro, at lilleputten havde taget Kattens plads.
Efter pausen bølgede spillet atter frem og tilbage. Romer havde et skud på undersiden af overliggeren, som nok ikke var inde over stregen, og i det sidste minut lagde Laust en alt for blød aflevering lige til en modstander, der sendte bolden ind foran en helt fri mand, men Søren Knæ ofrede sig og fik sendt bolden til hjørne med en lang tå.
Således endte kampen 0-0, men 4-2 til os havde været mere retfærdigt.

Mål: Erik, Ole W.

Vi kan alle huske slaget på Reden 1801. Det var et historisk slag, hvor vi kæmpede mod englænderne, men slaget på Fælleden vil hurtigt blive glemt. Og heldigvis…..

Fusionsklubben HB/Østerbro har aldrig været vores ønskemodstander, og bliver det sikkert aldrig. Især ikke på deres helt umulige bane, der for få dage siden lagde græstæppe 1. maj-festlighederne. Det var som at spille på Brøndbys bane, inden den blev fornyet. Helt umulig til vores polerede spil. Fuld af huller og ølkapsler.

Optakten var heller ikke optimal. Katten havde indløst en P-billet til omklædningsrummet og nægtede at forlade det, så en skadet Kentorp måtte tage plads mellem stængerne de første 10 minutter.

Da Katten endelig dukkede op, var vi bagud 0-1.

HB/Østerbro havde bragt sig foran, da en ret ung GOM’er (lynhurtig a`la Torben Hald i sin tid) i fuld turbo fløj forbi John Andersen, som nærmest så langsom ud, og ind i kassen med bolden. Kentorp fyldte mindre end en regnorm i målet. Ud med Kentorp og ind med Katten, som endelig var dukket op.

Spillet var elendigt pga. af den umulige bane, og pludselig slap deres raket af sted igen, og så var vi bagud 0-2. Collaitz gjorde ellers alt for at stoppe ham, men forgæves.

Spillet i anden halvleg blev ikke meget bedre, men vi fik lagt et bedre tryk på og kom også frem til flere afslutninger. Et fint skud på overliggeren af Søren Brandt havde fortjent bedre, men pludselig var vi bagud med 0-3. Et lumskt skud sneg sig ind ved fjerneste stolpe. Katten havde nu indløst en P-billet til stregen og var derfor chanceløs.

Nu så det håbløst ud, men vores nye administrator, Erik, ville det anderledes og opsnappede hurtigt en løs bold i feltet og scorede sikkert. Med fem minutter igen presse vi på for for alvor, og efter lidt klupspil, fik Ole W. sat den sidste fod på bolden til 2-3. Desværre var der ikke mere tid tilbage, så slaget på Fælleden blev en fuser.

Det skal lige nævnes, at Kentorp havde en dejlig aften på sidelineien i selskab med Rakettens kone og nogle andre smukke kvinder. Konen fortalte, at hun og Raketten lige har fejret sølvbryllup……ja, så kan man jo selv regne ud, hvor gammel han er. Men vi gider ikke nedlægge protest. Kentorp har jo selv spillet med hos GOM, siden han var 28 år og nogle måneder gammel.

Næste kamp er om 14 dage mod turneringen nye hold, HB/Køge.

Deres udsendte

—-ooo0ooo—-

Ærgerlige fejl kostede dyrt mod B93

AB-B93 1-4 (1-2)

Mål: Kurland 1

Taktikken mod B93 var klar inden aftenens kamp mod vores evige onde ånd, B93,
som var mødt frem i stærkeste opstilling plus nogle supporters på sidelinien.
Vi skulle spille defensivt og trække tempoet ud af kampen, men som i et utal af
kampe mod netop B93, scorede de inden for de første fem minutter. Denne gang på
et uheldigt selvmål af Ole Kaysen, der forsøgte at afværge et skud på mål.

Så var det op ad bakke. Og det blev ikke bedre, da en helt udækket B93’er kunne
heade bolde ind tii 0-2 nogle minutter senere.

Stor AB-aften i Lyngby

På en råkold aften spillede både GOM og Old Boys mod rivalerne fra Lyngby. Begge hold sejrede, og det lunede i den stive vind fra nord eller dér omkring. Erik debuterede som vores nye administrator, som han helst vil tituleres, og Søren Knæ stod for det taktiske oplæg: Pres, pres, pres overalt på banen, og sådan blev det mod et meget tamt Lyngby-mandskab. Efter et par farlige forsøg, lykkedes det Laust at score et fint mål efter godt bandespil, og inden pausen viste Bjørn nye sider af sit alsidige talent. Med et drømmehug sendte han bolden op i krydset uden chance for målmanden til 0-2. Anden halvleg blev en fortsættelse af 1. halvlegs ensidige pres mod Lyngby-målet, men selv store chancer blev brændt, indtil Ole Wanting smart loppede bolden ind til 0-3 efter en Romer-dribletur i feltet. Der blev måske begået straffe på ham, men stort overblik af dommeren, at han lod spillet fortsætte. Derefter gik kampen i dvale, og vi vadede i målchancer, der ikke blev udnyttet. Lyngby havde vel ikke ét regulært forsøg i hele kampen og vi burde have vundet med det tredobbelte – mindst.

Næste kamp: Mandag den 20. april kl. 19.00, AB-HIK/Skovshoved.