2012

ab-fodbold

Bent Jacobsen: Tjønsemål

Kære Elio,

Som fodboldspiller er du kommet sent i gang og gør det rimeligt, tilmed scorer du indimellem, flot.
Desto større er min respekt for den indsigt du har tilegnet dig i den svære disciplin som hedder tjøns. Du rammer fuldstændig plet i din forklaring om dette meget specielle miljø.

Den “foryngelse” vi har set igennem årene syntes jeg er gået ok.

Mht. til målene vil jeg gerne som en af dem der ofte står derinde sige, at på tjønsermålene føler man som “markspiller” at man har chancer for at afværge diverse forsøg. Hvorimod på de store, er chancerne for en “markspiller” meget små. Så jeg står ikke på mål i de store.
Har man haft en god og ligeværdig tjøns, så er 2-1 et lige så sjovt resultat som et andet med flere mål. Når vi om føje tid igen er på græs har vi kun en slags mål.

Vi er ikke blevet flere tjønsere, men kunststofbanen har gjort at vi ofte om torsdagen er mange, som vi kun i sjældne tilfælde var, da det forgik på grus, og dette er MEGET positivt når vi tænker på det sociale element i legen som har en MEGET høj prioritet/værdi.

Ud over Remmer er der vel ingen som med vilje danner “skæve” hold, skulle det så hænde, beder jeg kun til at man i halvlegen kan justere, så man får en ligeværdig tjøns hvor resultatet kommer i anden række.

Vh Bent J.