17: Tjønser-taler

ab-fodbold

Henning Kurland: Quiz til Niels og Søren, 2 x 70

Søren og Niels 2×70 quizz.

Intro.

Søren og Niels har jo kendt hinanden og spillet sammen i mange år. Jeg har på fornemmelsen, at Søren ser lidt op til Niels som en rollemodel – mens jeg ikke kan forestille mig, at det omvendte er tilfældet.

Hvor meget ved de to herrer egentligt om hinanden? Det skal vi nu afgøre i en quizz, som jeg har kaldt ”Den retfærdige AB-quizz” eller 5 skarpe om Niels og Søren. Det vil blive en blanding af lette og svære spørgsmål. Er I klar?

Spørgsmål 1.

Niels: Hvilken klub spillede Søren i inden han kom til AB? Hvis du kan sige årstallet, får du et ekstra point.

Svar: Lyngby Boldklub.

Søren: Niels var jo med til at vinde danmarksmesterskabet i 1967. I den afgørende kamp mod AGF (?) spillede Niels med trøje nr. ? Du kan få et point, hvis du kan huske, hvilken klub, der blev nr. 2.

Svar: Spørg Yde/BK Frem

Stillingen. 1-0 til Niels

Spørgsmål 2.

Niels: Søren er jo egentlig skolelærer, og efter endt lærereksamen blev han ansat på Lynge skole. Og her kommer så spørgsmålet. Men i hvilken by ligger Lynge skole.

Svar: Lynge. 

Søren: Niels er jo uddannet tandlæge. Hvad hedder tandlæge på latin?

Svar:  Medicina dentium.

Stillingen: 2-0 til Yde.

Spørgsmål 3.

Niels: Søren har jo tilnavnet ”Knæbind”. Hvorfor har han fået det tilnavn?

Svar: Altid bind på knæet.

Søren: Hvem har opfundet Ronaldo-finten? Du ved, den hvor man lynhurtigt træder over bolden for at bringe modstanderen ud af balance.

Svar: Niels/Ronaldo

Stillingen: 3-0 til Yde.

Spørgsmål 4.

Niels: Søren har været lige ved at score et mål i tiden på førsteholdet. I en pokalkamp mod Fr. Amager havde han muligheden på et straffespark efter forlænget spilletid. Hvad var udfaldet af dette straffespark?

Svar: Målmanden havde læst ham og reddede straffesparket.

Søren: Hvor mange mål har Niels scoret i karrieren på førsteholdet?

Svar: Spørg Niels.

Stillingen: 4-0 til Yde.

Spørgsmål 5. Til sidst bevæger vi os lidt ud over Danmarks grænser.

Niels: Søren var fik i 2012 stjålet sin racercykel under en rejse med sine tidligere gode venner fra cykelklubben. Men hvor var det den blev stjålet? Jeg kan hjælpe så meget, at sige, at det var på en stor spansk ferieø.

Svar: Mallorca

Søren: Niels er jo netop kommet hjem fra en tur til New Zealand og Australien. På et krydstogt fra Auckland til Wellington lagde båden til ved en anden by. Hvad var navnet på den by skibet lagde til efter Auckland?

Svar: Tauranga. Du underviste vist ikke i geografi på Lynge skole?

Slutstillingen: 5-0 til Niels. Får en vimpel i præmie.