15: Tjønser-fødselsdage

ab-fodbold

NT: Jan Petersen fylder 70 år

Jan Petersen – manden
med det gyldne venstreben

Af Niels Torp

Jan Petersen fylder 70 år lørdag den 30 juli. Han har
været et vellidt medlem af AB gennem næsten hele livet.
Den glade og afholdte boldspiller kunne formentlig været kommet længere med sin sportslige karriere, men diverse trænere gav ham aldrig rigtig chancen. Det blev til en del kampe på Danmarksserie- og Sjællandsseriehold, men han opnåede aldrig at komme påklubbens bedste mandskab.

Jan Petersen begyndte heldigvis at tjønse for seks-syv år siden og afbrudt af diverse skader, så er han faldet fortrinligt ind i denne gruppe af ”mærkelige” mennesker. Han nyder tydeligvis jargonen, og ikke mindst de lidt spydige kommentarer om ”Mor Karen” og brun sovs går rent ind hos den lidt tidligere overvægtige angriber (har været på kur og tabt 15 kilo) – og med de snævre driblinger!

Brødrene Johnny og Jan Petersen har haft meget glæde af hinanden og ikke mindst deres årlige skiture sydpå, har været medvirkende til et tæt bånd mellem dem. Også samværet med søsteren har betydet nogle hyggelige familiestunder, som ofte ender i smil og latter!

Jan Petersen har haft en glorværdig karriere i PKA, hvor han har huseret i godt 40 år, som en loyal og respekteret medarbejder. På det seneste har han fået lov til at arbejde blot et par dage om
ugen, så der forhåbentlig bliver mere tid til tjøns – så han vægtmæssigt kan tabe sig et par kilo eller tre!

Holdkammerater ser frem til, at Jan atter er på banen igen og IKKE mindst, at han giver øl og en lille fest, som det hør og bør, når man har rund fødselsdag – og har rigeligt på kistebunden!