2017

ab-fodbold

SH: Niels Torp om arrangement i Aalborg Chang

Fodbold for krop og sjæl hos Chang på torsdag

På torsdag den 9.februar får Idrætsklubben Aalborg Chang besøg af den internationale anerkendte idrætsforsker, Peter Krustrup, forskningsleder for Sport og Health Sciences på Syddansk Universitet.

Peter Krustrup er den mest vidende i Europa inden for træning, test og analyser af fodboldkampe, og med denne baggrund er professoren for nogle måneder siden ansat i Odense for et nyt forskningscenter. Han kommer fra en stilling som professor ved København Universitet, og har tidligere været professor på Exeter Universitet i England.

Størstedelen af Peter Krustrups forskning har været inden for fodbold og relaterede boldspil, hvor han har fået udviklet og indført træningskoncepterne ”Fodbold Fitness”, oprettet FC Prostata og ”FIFA for Health i Europa”. De seneste par år har professoren også haft et tæt samarbejde med idrætsorganisationer, som FIFA, UEFA, DBU og DIF. Aktuelt udfører Peter Krustrup og hans ph.d. – studerende målinger på mere end 200 skoler i Danmark og 14 skoler på Færøerne, som alle har implementeret i sundhedsundervisning på fodboldbanen i forbindelse med projektet ”FIFA for Health i Europa”.

  • Det er planen, at Aalborg Chang til efteråret involveres i projekt, FC Prostata, siger Frits Vilger, formand for Chang. Vi er i dialog med personerne bag dette spændende projekt, og det sker også i samarbejde med Aalborg Universitetshospital, der skal stille, læger og sygeplejerske, til rådighed for de løbende test, som foretages på motionisterne i løbet af en længere periode. Dette forsøg i hovedstaden har vist imponerende resultater for deltagerne, pointerer formanden, og som idrætsklub vil vi gerne være med til at hjælpe sygdomsramte og generelt fremme den generelle folkesundhed. I den forbindelse kan jeg tilføje, at Chang har 40-50 aktive fodboldspillere over 50 år, der et par gange om ugen spiller fodbold i klubben og det er udendørs hele året rundt.

Det er lidt af et ”scoop”, at det er lykkes Chang at få denne kapacitet til Nordjylland og til at holde foredrag i klubhuset på Provstejorden 13 på torsdag kl.18.00, hvor der er gratis adgang.

Niels Torp

Tjønser-fest 2016 005