10: Tjønser-nyheder

ab-fodbold

SH: 443 – Dr. Spin serverer flere gode råd til Tjønserne

Dr. Spin fortsætter med give gode råd til Tjønserne

Dr. Spin (som ikke skal forveksles med den falske Dr. Spind), fortsætter med at give gode råd til Tjønserne i denne fodboldløse tid. Råd, som er vel ment og videnskabeligt funderet ud fra en samfundsmæssig, æstetisk og retroperspektiviseret synsvinkel, uden hensyntagen til økonomiske og amoralske bagtanker….vist nok.

Her er det første gode råd. Råd nr. 1 kommer her:

Som Smeen så rigtigt påpeger, er det vigtigt at holde sig i god form, så vi er klar i det øjeblik, der gives grønt lys fra regeringen til at genoptage tjønsen.

Mange har sikkert hørt om den 100-årige engelske krigsveteran, Tom Moore, der har indsamlet det svimlende beløb af 256 millioner kroner ved at gå rundt om sit hus med sin rollator til tonerne af “You’ll Never Walk Alone”.

Det ligger lige til højrebenet for Tjønserne (med mindre man som Jan Petersen, Lavetten, Niels Torp, Lui, Per Hærværk og en hel del andre ikke kan ramme bolden med hverken højre eller venstre ben) at tage ideen op.

Vi har her en gylden mulighed for at samle en masse penge ind til et godgørende formål. Kassemester, Katten, vil naturligvis sørge for, at pengene havner i de rette lommer (læs: Quadrofoniens).

Jeg forestiller mig, at vi ændrer lidt på konceptet, således at alle tjønsere – undtagen Katten, Søren, Laust og Dr. Spin, naturligvis – kontinuerligt løber den legendariske Åvej-tur i hele maj måned, således, at der konstant er én i gang hele døgnet rundt. Man må selv sørge for mad og drikkevarer, og i hvilepauserne vil der være feltsenge stillet til rådighed af Hjemmeværnet, som også sørger for at lede trafikken sikkert igennem i hele perioden.

Mon ikke det vil give en masse omtale og en masse penge i de rette lommer?

Alternativt kan vi bare lade Poul Kjøller spille “AB er den bedste klub, vi kender” til han segner.

Her er det andet gode råd. Råd nr. 2 kommer her:

Når corona-krisen er overstået, eller når der gives grønt lys (AB-lys, ha,ha) for genoptagelse af sportsaktiviteter, herunder tjøns, foreslår jeg, at vi alle (undtagen Quadrofonien, naturligvis) medbringer mindst 1 ramme øl (helst Carls Special) til den første samling, for vi får nok brug for at skeje lidt ud efter så lang tid i ufrivillig isolation.

Hvis der, mod forventning, er nogle enkelte øl i overskud, vil Quadrofonien sørge for at opbevare dem et sikkert sted.

Her er det tredje gode råd. Råd nr. 3 kommer her:

Når vi går i gang med selve tjønsen, skal vi ikke alene overholde reglerne om at holde afstand, nyse i ærmet, og spritte af efter hver aflevering. Vi må også kræve, at tissetrængende går ud og pisser af mindst 10 minutter før kampstart, så vi alle er klar, når formand Duun har delt de gule veste ud og sat sig selv på det stærkeste hold.

I pausen foreslår jeg, at vi alle (på nær Quadrofonien) sætter sig i skrædderstilling med ansigtet ind mod hegnet og afventer signal, til anden halvleg sættes i gang. Samtale er strengt forbudt og vil medføre bortvisning fra anlægget.

Efter kampen bestemmer Quadrofonien hvor mange øl den enkelte må drikke af hensyn til hans modem salutes (latin: økonomiske formåen).

Dr. Spin