2011

ab-fodbold

Niels Lindgaard: Tjønsemål!!!!!!!

En  Mortensaften i den gamle klub og en arrogant udelukkelse af vores nye  tjønsemål

Jeg havde mine store overvejelser inden jeg  mødte op til en torsdagstjøns, For det første er jeg ikke en rigtig  torsdagstjønser og for det andet er det normalt dagen hvor ravl og krat er  samlet. Ja man har hørt at man ofte nærmer sig de 25-30 tjønsere hviket jo  normalt giver rig mulighed for gemmeleg og alibi. Derfor mødte jeg op, Denne  torsdag (i øvrigt Mortensaften, hvor man  allerede på parkeringspladsen fornemmmede den døde fugl  klar til at blive  fortærret senere på aftenen) blev vist ingen undtagelse.
Det skal lige  siges at torsdagstjønsen også er  for teknikere. Der skal  en del  fantasi til at drible eller spille sig igennem de ofte tætpakkede forsvar som  jo nødvendigvis opstår qua vores normale tjønsermål, som jo er dem vi i rigtig  mange år har spillet med og som iøvrigt lige er blevet fornyet og står lækkert  og funklende i udkanten af lille kunst, klar til at blive brugt. Denne Mortensaften  skulle dog blive anderledes end normalt: Efter at nogle velvillige tjønsere  havde sat de før omtalte nye og elskede mål op på deres respektive pladser i  hver ende af  banen blev disse (Mål) beordret ud af banen igen. Nogle  tjønsere havde fået ideen at  nu skulle der spilles til 7 -mands mål. I  ved kæmpe store mål hvor selv Sten Lawetz, Duun, Allan Møller,Johnny ja og selv  Frost rammer målet, bare det at de faktisk skyder til bolden. Målmændene når  stort set ikke at se  bolden når der bliver skudt. Bent Jakobsen er et  sandt eksempel  på dette: 2-3 mere eller mindre tilbagelægninger uden for  Bents rækkevidde 0-3. Og i den anden ende sprællede Verner Flikflak gang på  gang forgæves. Denne Torsdag tror jeg især vil blive husket for den gode  andesteg i vores restaurant.  Tjønsen var der ikke noget at skrive hjem om: Spillet var kedeligt og jeg synes  absolut ikke om at vi lige pludselig skulle skifte vores helt nye mål ud med  disse spøgelsesagtige monstrumer
Spillet var  absolut ikke det man forstår ved tjøns. det var en gang wild- vest spil hvor  man skød på alt hvad der rørte sig. Tjøns skal være lækker småbold som vi  kender det og absolut også er i stand til. Denne kritik skal ikke opfattes som et surtt  opstød fra en opkomling af  en tjønser , men kun en iagttagelse. Doktor  Spin forblev en rigtig tjønser denne aften, idet han stort set ikke deltog  eller kan huske ret meget og det er jo et held for ham på denne lidt kedelige  mortensaften på kunsten. Spin blev nemlig  ramt kort tid ind i kampen af undertegnedes knæ, hviket bragte ham helt ud af   fatning. Doktor Spin spiste dog Anden senere  , men var vist ikke  helt klar over om det var juleaften eller hvor han i virkeligheden befandt sig.  Een ting er dog sikkert: Spins finurligheder bag målene udeblev fuldstændigt,  Målene var jo alt for lange.
Niels Lindgaard