2021

ab-fodbold

Dr. Spin: Hvordan klarer tjønserne sig uden tjøns?

Hvordan klarer tjønserne sig uden tjøns?

Ingen tjøns i over en måned. Ingen øl i omklædningsrummet. Ingen fester. Intet klubliv. Intet….

Hvordan takler tjønserne denne situation?

Det har vores utrættelige Dr. Spin sat sig for at undersøge, og han har derfor ringet rundt til et vredt udvalg af utålmodige tjønsere, der bare venter på at komme tilbage til en normal hverdag og helt normale tilstande på Skovdiget.

Dr. Spin fortæller iøvrigt, at han har fået lønforhøjelse og julegratiale med tilbagevirkende kraft, og fejrede det ved at brænde et bundt 1000 kr. sedler af nytårsaften.

Dr. Spin: – Det så flot ud, men var hurtigt overstået.

Søren Knæbind: – Den var aldrig gået med mig som ansvarshavende redaktør.

Til gengæld tog det lang tid at “få hul igennem” til Ole Gunnar, som stadig har sin gamle fastnetstelefon tilsluttet telefoncentralen, Ægir, på det ydre Nørrebro. Men ved hjælp af en tålmodig og venlig telefonistinde ved navn Erna Jensen, en såkaldt “nummerpige”, lykkedes det ud på eftermiddagen at komme igennem til O.G.

Ole Gunnar: – hmpf….lulje….haaff….host….hak…

Dr. Spin: – DU SKAL TAGE MUNDBINDET AF, OLE GUNNAR!!!

O.G.: – Nåh ja…. Det har været meget deprimerende ikke at kunne komme til tjøns i snart en måned. Min krop længes efter det. I stedet har jeg motioneret med nogle lange gåture fra sofaen hen til fjernsynet og tilbage. Jeg kan ikke finde ud af at bruge fjernbetjeningen.
Men det er ikke det samme. Min krop kræver hård træning hver dag, så jeg har også selvtrænet lidt med nogle boldjongleringer i vores dagligstue for at holde mig skarp, men det gik desværre ud over en uerstattelig vase, et arvestykke, nogle potteplanter og en række familiefotos. Så sagde min søde kone, Grethe, stop.

Jan Petersen: – Jeg synes, det har været herligt. Jeg har holdt mig igang med daglige ture frem og tilbage mellem sofaen og køleskabet. Det har givet mig rigelig motion, og så har mor Karen forkælet mig med alle mine livretter: stegt flæsk, frikadeller, engelsk bøf, tartelletter, forloren hare, stegt lever, mørbradgryde, hamburgerryg, kalvefrikassé, flæskesteg, æbleflæsk….ja, jeg kunne blive ved. Og selvfølgelig alt sammen med opbagt sovs og kartofler til i rigelige mængder.
For min skyld må de gerne helt forbyde tjøns.
Nå, jeg må afbryde. Mor Karen kommer ind med hjemmebagt chokoladekage “Den du ved nok”, og så skal vi se Kriminalkommisær Barnaby – igen.

Thomas Krølben: – Desværre har jeg ikke spillet siden jeg kvajede mig med at overfuse mine holdkammerater og kalde dem uduelige ignoranter, amatører, klaphatte og det der var værre. For derefter at forlade anlægget. Det har jeg bitter fortrudt og vil hermed undskylde. Jeg har derfor meddelt formand Duun, at jeg kommer med øl i hele 2021.
I øvrigt har jeg et godt råd, hvis man fryser her i kulden. Et råd min mor har givet mig. Nylon holder godt på varmen, siger hun. Så en dag, hvor det var skide koldt, og det ikke var nok med mine lange underhylere, som jeg jo altid har på – sommer og vinter – fandt jeg et par buksestrømper under sofaen, som én eller anden veninde havde glemt.
Det var et farligt mas at få dem på. Til sidst lå jeg krøllet rundt på gulvet i en benlås uden mulighed for at rejse mig. Jeg måtte desværre opgive.

Niels Remmer: – Ja, jävla, hur sorgligt det är att gå runt här i Sverige och titta över Sundet utan att kunna komma till tjøns. Jag har nästan glömt att prata danska. Det är hemskt.

Bent Jacobsen: – Hvor er det dog trist uden tjøns. Tilfældigt fandt jeg nogle gammelt numre af det tyske magasin “Gesundheit durch harte Arbeit”, som jeg engang abonnerede på. Her er mange gode råd, som jeg har haft stor glæde af at følge. F.eks. har jeg hver morgen været ude i haven og rulle mig i den smule sne, der er faldet på det seneste. Nøgen, selvfølgelig.
Det har vagt en del påstyr hos børnefamilierne her i nabolaget, men det vil jeg skiiie på.
Der er også gode anvisninger til, hvordan man opdrager børn. Jeg er stor tilhænger af en fast opdragelse og ikke den der blødsødne “pædagogik” med at tale til og forklare i børnehøjde. Rend mig i røven!

Johnny Petersen: – Hørt!

Vagn Ludvig Ludvigsen: – Enig!

Lauge Nilsson: – Hvis jeg har forstået Bent rigtigt…..(forkortet af red.)

Benny Nielsen: – Jeg er også helt enig med Bent, men hvad skal jeg stille op med alle de rammer øl, jeg har stående herhjemme?

Laust Joen Jakobsen: – Som tidligere rektor for alle pædagogiske uddannelsesinstitutioner i Danmark, synes jeg, det er nogle meget markante synspunkter, som Bent giver udtryk for.
Vi har jo en lang tradition i Danmark med at børneopdragelse bl.a. handler om selv at være et godt eksempel, og at opfostre dem i et miljø med affektion, støtte og respekt. Vi bør også facilitere etableringen af sociale kompetencer, der fremmer børns kognitive og følelsesmæssige udvikling. Forældre bør også opretholde en balance mellem frihed og kontrol, der tilpasses deres børns alder.
Ikke alle forældre ved, hvordan man reagerer og løser forskellige problemer, der dukker op, når man opdrager børn………men ellers er jeg helt enig med Bent, hvis de ikke makker ret, skal de have nogle lussinger – og stuearrest!

Henrik Katten Vestergaard: – Jeg forstod ikke det hele, men jeg er helt enig med Laust.

Jan Ivar “Benknuser” Nielsen: – Jeg forstod heller ikke det hele, men dét med lussinger og stuearrest skal vi også have indført til tjøns, hvis du spørger mig.

Dr. Spin