2007

ab-fodbold

Niels Remmer: Lørdagstjøns – kl. 13.30

Lørdagstjøns
Af Niels Remmer
Kære Bent
Din seneste mail giver mig anledning til at reagere.   Både overfor dig og andre, der tjønser i Poul Kjøllers   regi.  Man kan have mange synspunkter om tidspunkterne for   tjøns torsdag eftermiddag og lørdag. Jeg synes personligt, at det er   meget svært at nå frem til tiden torsdag, og jeg har konstateret, at det   er et problem du deler.
Du har selvfølgelig også ret til at mene tiderne er   forkerte og burde ændres.  Men det er altså lederen af tjønsen, der fastsætter og   ændrer disse tidspunkter. Og du er ikke lederen.
Det er Poul. Man kan mene meget om Pouls lederstil og   ditto -evner, men han er altså lederen af vores tjøns. Og han har faktisk   været det i noget der minder om en mindre menneskealder.
Poul har ikke ændret tiderne. Så om lørdagen er der   tjøns kl 1330. Det gælder også den 12. maj. Jeg har checket med   Poul!!
Jeg forstår ikke, at du mener, at du ved hjælp  en eller   anden afstemning kan ændre disse tidspunkter. Hvad er dit mandat til at   ændre tidspunktet ?
Er du blevet valgt til at gennemføre en afstemning og   ændre tidspunktet, hvis der var flertal herfor ? og hvis ja, af hvem ? Jeg   har ikke stemt om det. Men du er måske ” situationens generalstab”   ?
Det ville i øvrigt slet ikke være i tjønsens ånd, hvis   afstemninger skulle afgøre diverse spørgsmål. Det skal diskuteres i ægte AB   stil – uden hoved og hale. Du kunne have anvendt hjemmesiden, men valgte at   lade være. Du kunne have skrevet ud til alle så præmisserne for din   “afstemning” eller enquete var kendte. Men du valgte at lade   være.
Ikke alle har stemt eller er blevet spurgt. Hvorfor ikke   ? Hvorfor måtte Kurt Berg ikke stemme? Vidste de , der stemte, at et   flertal for et andet tidspunkt i din afstemning automatisk skulle medføre en   ændring af tiden; eller troede de, der var tale om at afgive en præference   – at de deltog i en enquete? Jeg kunne blive ved meget længe. I, der kender mig, ved   , at det er sandt!
Men jeg vil slutte med følgende   observationer:
Jeg ved, at du Bent sætter tjønsen meget højt. Du har   sagt det ved flere lejligheder. Senest hørte jeg dig sige det på turen til   Piemonte. Du omtalte det enestående fællesskab, vi havde og hvor heldige vi   var. Jeg er enig med dig i dette. Jeg er sikker på, at du ikke ønsker at skade tjønsen,   men din seneste aktion er efter min mening ikke en rigtig vej at betræde, hvis   man vil bevare det særlige ved vore fællesskab. Vi lever i et frit land. Hvis nogen under anførsel af   dig Bent vil spille småbold lørdag formiddag, så står det jer helt   frit.
Men vi der tjønser under Sildens strenge regime, vi gør   det klokken 1330 om lørdagen. Det sker den 12. maj og alle andre lørdage,   indtil Poul siger noget andet.
Venlig hilsen
Niels Remmer
Tilbage til toppen