2018

ab-fodbold

HK: Tjønser-året 2017

Tjønser-året 2017

I januar er der jo tradition for at se tilbage på året der gik, og her kort inde i 2018 kan redaktionen se tilbage på et år fyldt med få højdepunkter og et utal af nedture, tabte kampe, skandaler, personangreb og mere af samme skuffe. Det er der ikke noget nyt i. Sådan er det år efter år efter år……. 

Til gengæld er det glædeligt, at læserskaren på tjoenserne.dk er blevet væsentlig udvidet – mest fordi en stor del af Tjønsernes børnebørn endelig har lært at læse, så de selv kan gå ind på hjemmesiden og sende links videre til deres venner på Facebook, Twitter, m.m. 

Glædeligt er det også, at Redacteur Knæbind endelig er blevet nogenlunde fit for fight efter følgeskaderne af et for løst knæbind samt gigt i højre pegefinger. Det sidste er en arbejdsskade forårsaget af hans mani med at fotografere alt og alle i tide og utide. Det har også tæret på hans psyke, at én af hans ansatte konstant stiller krav om lønforhøjelse, frynsegoder og forbedrede arbejdsforhold. Det har ikke været et nemt år for redaktøren, der ikke selv har tal på alle de hold, han spiller på, for som han selv siger: – Jeg har ikke tal på alle de hold, jeg spiller på. 

Lad os se på, hvad året 2017 ellers bød på i Tjønser-miljøet: 

> For det første mistede vi Niels Helveg Petersen. En rigtig Tjønser, som vi ikke er kommet os over tabet af. Hans altid gode humør, venlige væsen og smittende latter savner vi rigtig meget.  

>Tre ny-Tjønsere er sluppet gennem nåleøjet hos Formand Duun og er blevet indlemmet i flokken. Det drejer sig om Stig “Pylle” Herlet, som endelig er blevet rigtig Tjønser med egen knage, men ikke med eget skab endnu, og som han selv siger: – Jeg er endelig blevet rigtig Tjønser, men ikke med eget skab endnu. Det er mit helt store mål i 2018. 

>Per Hærværk er også blevet fast mand, men da staklen fortsat er så ung, at han stadig arbejder, må han af og til svigte tjønsen. Til gengæld skriver han nu referater af GOM+60 kampene. Per: – Jeg er blevet fast mand, og jeg er stadig så ung, at jeg stadig arbejder. Desværre må jeg en gang imellem svigte tjønsen. Til gengæld er jeg blevet skribent af GOM+60 kampene. Jeg skriver lige, hvad der passer mig. 

>Benny Nielsen er vendt tilbage til AB efter at have fjumset rundt ude på KB i nogle år, og Benny har i den grad forstået ideen med tjøns: Masser af øl i omklædningsrummet! Og så har han bidraget med sit sublime spil, altid gode humør og nogle sjove referater. På redaktionen er vi ikke meget for at dele roser ud, men i Bennys tilfælde gør vi en undtagelse. Velkommen tilbage, Benny! Nyd roserne så længe det varer…. 

>Af andet kan nævnes, at Lauge Nilsson har haft en stabil sæson efter at han opgav sit håbløse projekt med at spille på venstrekanten. En plads, der kræver fart i fødderne og stor udholdenhed, og som Lauge selv konkluderede: – Jeg har haft en stabil….(forkortet af red.) 

>En ting, som har været en stor opmuntring er, at vi stort set ikke har set noget til Elios usympatiske svoger, Nils Lindgaard, i 2017. Vores håb er, at det vil fortsætte i 2018, men det er et spinkelt håb, vi klamrer os til. Heldigvis kan vi ikke bringe citater, billeder eller andet med Nils kontrafej, og det må vi håbe fortsætter i det nye år. 

>For Kentorp har det været et “mellemår” i fast rutefart mellem Virum – Københavns Rådhus – AB i ny og næ og nogle lortetjanser som cricket-dommer i regnvejr. Dertil kommer en ondartet fiber i det ene ben, som har holdt ham væk fra tjønsen i lang tid. Fiberen fik han på den eneste gode sommerdag sidste år, da han havde glemt at tage lange underbukser på – og så sad den der. Så Thomas! Husk nu, hvad din mor altid har sagt….!Virum-Snorkeby er blevet for trang til Thomas. Det bliver let lidt kedeligt i længden med en halvkold pizzarest fra i forgårs og nogle slidte VHS-bånd med John Holmes og de andre helte.Nu kommer der andre boller på suppen. Thomas flytter til Istedgade straks i det nye år – det skal nok blive festligt, for som Thomas selv siger: – Virum er træt af mig, så nu flytter jeg til Istedgade, og det skal nok blive festligt! 

>Holdejer, Bjørn, der har haft nok at lave i 2017 med at samle hold til GOM+60 – et utaknemmeligt job, som mange har knækket nakken på – men Bjørn holder ud og er igen i spidsen for holdet i 2018. Privat er han atter blevet arbejdsramt og genansat i Flügger, den stakkel. For som han siger: – Jeg fortsætter som holdejer, selvom jeg er blevet genansat i Flügger. Jeg savnede lidt kulør i dagligdagen…. 

>Vi fangede også John Andersen, som styrer flere hold over 70 og arrangerer turer til hele verden samt et Verdensmesterskab på AB til sommer. Han var lige kommet hjem fra en gang vinterbadning, og var på vej til en runde golf inden han skulle hjem og registrere alt på sit Excel-ark og slutte dagen af med en omgang tjøns og et par møder om kommende arrangementer. En mand med fart over feltet….John: – Jeg har ikke tid til at snakke med dig. Jeg er en mand med fart over feltet. Nu skal jeg hjem og svare på mails fra min ven, Kim Bergenser, og registrere alt på mit Excel-ark, inden jeg slutter dagen af med et par møder om kommende ture til udlandet. 

>Ungdomsoprøret blandt Tjønserne ulmedede kraftig for et par år siden, men som bekendt afværgede Formand Duun en voldelig overtagelse af magten ved på snedig vis at sørge for rigeligt med øl i omklædningsrummet. Dokumenter afslører nu, at Laust ikke stod helt alene bag oprøret inden det døde hen. Forelagt beviserne nægter han dog stadig at udtale sig.  

>Laust Joen Jakobsen, Rektor for UCC (University of all Educational Colleges in Copenhagen, Carlsbergbyen, Fumletorvet 3. sal, 2. dør tv. Copenhagen) – Jeg nægter at udtale mig, men jeg kan sige så meget, at jeg ikke var alene om det. En vis redaktør på en kendt AB-hjemmeside og en målmand med hang til dribleture i eget felt var også impliceret. Men som sagt, jeg udtaler mig ikke og vil gerne være anonym. 

>Julefrokosten med damer og den Store Julequiz v. Vagn Ludvigsen var en stor skuffelse. Altså quizzen, ikke frokosten med damerne. Vagn havde denne gang helt nye spørgsmål med, så mange af os var sat helt af. Vagn! Hvornår lærer du det? Vi vil have de samme spørgsmål år efter år – det hører med til traditionen.Vagn havde denne kommentar: – Denne gang havde jeg nye spørgsmål med for at skabe fornyelse og for at give andre end de sædvanlige en chance. Det gør jeg aldrig igen. 

>Nytårstjønsen med deltagelse af børn såvel ægte som uægte blev en succes for Jan Iver Nielsen Endelig kunne han flæske nogle småbørn ned – helt lovligt. Han glæder sig allerede til næste år. “Jeg glæder mig allerede til næste år,” udtalte Jan Iver i omklædningsrummet mens Bent Smeen åbnede endnu en flaske champagne med tænderne, “for så kommer der også oldebørn med.”

A propos Bent, så har han lovet at sætte nytårsraketterne i en flaske ved affyringen og ikke som for en del år siden at insistere på at holde dem i hånden.

Tak for 2017 og godt nytår 

(Hvis jeg har glemt nogle, er det med vilje) 

Dr. Spin