2009

ab-fodbold

Johnny Petersen: Den ultimative fodboldskole

Tjønserne venter på dig:
Johnny P.
Er der noget værre end at vente – ventetidens længde er et irritationsmoment, der kan få selv den mest tålmodige op i det lilla felt! Prøv at regne ud, hvor mange telefonkøminutter, man hænger i røret i løbet af et år.
Nå, til sagen! Jeg takker for tilliden omkring oprettelse af denne fodboldskole. Det er en helt unik tankevirksomhed, der ligger bag. Fodboldskoler er normalt noget, som DBU driver for børn op til ca. 12 års-alderen, så når/hvis denne idè
vinder indpas, ja så er det nærmest som at skrive verdenshistorie.
Efter at have nærlæst kommentaren fra Denis er det jo rigtigt, at vi skal have gang i udviklingen ud fra devisen: ”Man er kun så gammel, som man føler sig!”
Kigger vi meget nøje på spillermaterialet i tjønsergruppen, og sammenligner det med kriterierne for en god spiller ud fra nøglen: T-O-P-S (hvis du vil til tops)
1: Teknik
2: Overblik
3: Personlighed
4: Schnell
Ja, så ser det fand’me skidt ud. Kan man lære en ko at danse ballet? Jeg har skrevet det før, men gentagelse fremmer forståelsen. Der er enkelte, der er helt uden for terapeutisk rækkevidde. De kan under ingen omstændigheder komme med på fodboldskolen, for de vil givet ødelægge det for de ca. 26 andre! For at videreudvikle disse 26, sludder, jeg mente udvikle disse, vil jeg alliere mig med Kurt. Kurt har jo en næsten overudviklet sans for at fremhæve det smukke i fodboldspillet, så han kommer til at fungere som en slags spion. Han skal lave udførlige skemaer over hver enkelt af de nøje udvalgte.
Lad mig tage et enkelt eksempel for at illustrere arbejdsgangen og udvælgelsen til Tjønsernes Fodboldskole: Jørgen Frost
Teknik: Kan han drible, finte, lave mål, jonglere (mere end 10) (Kurt observerer)
Overblik: Som han selv ville sige: ”Hvorhenne?”
Personlighed: Som kun en gårdvagt kan have det
Schnell: Kan man det med begge hænder i siderne?
Efter torsdagstjønsen sætter Kurt og undertegnede sig sammen og skraldgriner af alle de observationer, Kurt har noteret. På den efterfølgende samtale med Frost får han at vide, at han muligvis kan komme med på fodboldskolen, hvis han opgiver gårdvagtstjansen, for i hans tilfælde er det grundlæggende vigtigt, at han tanker noget selvrespekt. Hvem ved, måske kommer der så et strejf af personlighed. Det vil jeg så udnytte til det yderste på Tjønsernes fodboldskole. Det jeg til fulde kan love er ikke blod, sved og tårer, men som Churchill oprindelig sagde: ”Blod, slid, tårer og sved.” Jeg kan med den metode virkelig få skilt fårene fra bukkene. Jeg kan love en sikker ting: ”Det bliver stort og epokegørende.” Det er jo ikke prøvet før i AB’s historie, og hvem vil ikke gerne se en flok gamle idioter tumle rundt samt blive jagtet rundt af en nærmest sindssyg træner. Men tro mig, resultaterne udebliver under alle omstændigheder!
Alligevel må man betragte det som et forsøg. Jeg vil derfor foreslå, at Laust skriver en ansøgning til Bertel Haarder om penge til forsøget. Det er yderst vigtigt, at Bertel forstår intentionerne, så vi kan få en ordentlig røvfuld penge. Det er dog et ønske (krav), at Laust offentliggør ansøgningen her på tjønsersiden, så vi alle kan tage stilling!
Når den endelige udvælgelse ligger klar, skal vi til at komme i gang. For ikke at forplumre tingene mere end nødvendigt, vil træningen og øvelserne ligge på torsdage med starttidspunkt 15.45. Der er jo tjøns kl. 16.30. Det er skønt, for det giver mig mulighed for at forfølge enkelte, der ikke har levet op til mine krav ved udviklingstræningen. Disse får 1 times straftræning. Hver enkelt fodboldskoleelev medbringer selv sin egen bold, selvom det første halve år kun bliver løbetræning og fysisk torturtræning. Hvilken tjønser med respekt for sig selv, vil ikke gerne være udstyret med en gudekrop. Jeg siger bare, prøv at forestille jer alle tjønserne stille op til et holdnøgenfoto eller enkentnøgenfoto, som vi ser ud lige nu. Tak for kaffe!
Med alt dette vil jeg egentlig gerne sige, at udvikling godt kan være afvikling. Målet med Tjønsernes fodboldskole skal efter min mening kun gå ud på 1 ting: Få så mange som muligt til at indse deres utrolige mangler. Det giver god grobund for udvikling, for først derefter vil jeg indlede alle spillersamtaler med det dybsindige spørgsmål: ”Hvordan synes du selv, det går?”
Det var det primært fodboldmæssige. Lykkeligvis er der også det sociale aspekt. 3. halvleg er ikke et sekund overvurderet, da selv fumler-tumleren drikker kolde pilsnere på yderst æstetisk smuk måde. Snakken og tilsviningen foregår på en utrolig charmerende måde, bare nærlæs Denis’ kommentar, for der er rigelig næring i den kommende tid omkring det elementært fodbold-faglige.
Omkring holdsammensætning til tjøns: Hvis vi er ulige, kan der ikke sættes lige hold. Der kan på alle torsdage sættes fair eller feje hold! Den mest brutale måde er at vælge. De 2 største egoer udpeges og vælger 1 ad gangen. Nogle vil indskyde, at det er synd, for så bliver de dårligste valgt til sidst! Der er i fodbold ikke noget, der hedder synd. De svage må dø, de stærke overlever!
Nej, holdsætningen ligger i sikre hænder. Det er en del af gamet. Faktisk er det meget interessant, hvad Palle Flemming og Co finder frem til. Blot er det frygtelig irriterende, at vi ikke kan komme i gang til tiden. Måske står jeg alene med standpunktet. Jeg mener, at alle skal stå klar nede på banen 16.30. Hurtig holddeling og i gang, så vi får noget ud af tiden – og ikke spiller blot 50-55 minutter. Palle, Vagn og Povl: Træd i karakter på dette område.
Er der i øvrigt andre end mig, der er sikre på, at det ville hjælpe på Ole Gunnars spil, hvis han solgte sine nuværende ufattelig særprægede fodboldstøvler? Det kunne måske hjælpe at skifte mærke. Han kommer under ingen omstændigheder med på fodboldskolen med den farve støvler!!!!
Med disse uigennemtænkte ytringer vil jeg slutte med at ønske alle Italiensfarerne en rigtig god og oplevelsesrig tur. Vi ses på et eller andet tidspunkt derefter.
Den ankelskadede Johnny P.