2022

ab-fodbold

Dr. Spin: Tjønserne ikke til vinter-OL

Tjønsere og vinter-OL

Netop nu er der godt gang i vinter-OL i Beijing i Kina. Danmark har klaret sig flot i bl.a. ishockey, hvor det blev til et ærgerligt nederlag på 1-3 til Rusland i kvartfinalen. Det er specielt ærgerligt at selvom russiske atleter har været/er massivt dopet, får de alligevel lov til at stille op som Ruslands Olympiske Komité. En total latterlig beslutning og en hån mod de øvrige deltagere.…

Tjønserne har ikke deltaget i år, hvilket mange begræder, især de kvindelige seere. Der var ellers lagt op til en medaljehøst i den helt store stil i discipliner som skidrop, sneboldkamp, styrtløb, bobslæde og skøjteløb på tynd is.

Skidrop er jo der, hvor man på vej ned af skibakken løsner skibindingerne og hopper så langt, man kan, helst med hovedet forrest. “Desværre er det blevet forbudt, da man anser det for at være for farligt”, siger Jørgen Frost, der ellers var regnet blandt favoritterne.

Niels Remmer, havde haft en god chance i sneboldkamp med en fortid som håndboldspiller i HG. “Jeg har jo en fortid som håndboldspiller i HG, og jeg kan ramme hvad som helst i en afstand på op til 25 meter, men da jeg ikke har kunne træne herhjemme pga. manglende sne, meldte jeg afbud”.

Henrik Duun, tjønsernes svar på Ingemar Stenmark, meldte afbud til styrtløbet efter lidt bøvl med bentøjet efter en træningskonkurrence i de norske fjelde, hvor han kom galt afsted. I ren kådhed forsøgte han at imponere tilskuerne med en salto, efter han havde passeret målstregen. “Jeg forsøgte at imponere dommerne, men det var en dårlig ide, kan jeg se nu”, udtalte Duun til Snøposten.

Jan Ivar skulle have deltaget i bobslæde. På en træningstur i Hareskoven havde han lånt naboens barnebarns plastikbobslæde af mærket Dantoy for lige at træne lidt, men bremserne var slet ikke kraftige nok, så han smadrede ind i et træ, og bobslæden splintrede i 1000 stykker…. Så var den medaljedrøm slukket. Jan Ivar kommenterede det således: “Jeg havde lånt en bobslæde af naboens barnebarn, men den var slet ikke bygget til at fare afsted med 100 km/t. ned ad Højnæsbjerg. Jeg kunne overhovedet ikke styre den”.

Den sidste tjønser, der skulle havde deltaget var Saksen, som havde kvalificeret i skøjteløb på tynd is. “Jeg havde kvalificeret mig til at deltage i skøjteløb på tynd is, og jeg har trænet flittigt på frosne vandpytter og småsøer rundt omkring på Sjælland. Det er ikke gået rigtig godt, men jeg satsede på den afsluttende træning på Søerne ved Søpavillionen i København. Desværre var isen også der FOR tynd, og jeg røg igennem efter en piruette der borede sig ned gennem isen, så jeg måtte reddes i land af nogle flinke mennesker, der tilfældigt kom forbi. Jeg må indse, at det OL er kørt for mit vedkommende”.

 

Dr. Spin