2012

ab-fodbold

Thomas Kentorp: Hvorfor er Tjønserne så smukke?

Årets  Tjønser-fest – den 17. januar 2013

Thomas  Kentorp

Kære Tjønsere

Jeg er blevet bedt om at causere over emnet  / spørgsmålet: Hvorfor er Tjønsere så smukke? Det kunne jeg jo tale om i flere  dage, når man tænker på, hvilket fantastisk materiale, som befinder sig hos os Tjønsere.  Men det skal jeg nok lade være med. Vi nøjes med et par enkelte  nedslagspunkter.

Det korte svar på spørgsmålet: Hvorfor er Tjønsere  så smukke? er jo: Det er fordi, skønhed kommer indefra. Det er ikke det ydre,  det kommer an på, men det indre. De mange besøgende på vores hjemmeside ’ab-tjønsere.dk’  kan jo konstatere på fotos fra fodboldbaner og fester, at vi er en masse ældre  mænd, der er enten iført gammelt fodboldtøj eller sidste årtis herremodetøj. Det  er ikke lige frem ordet ’smuk’, som man for associationer til, når man lader  musen (Kurt: det er sådan en på en PC’er) glide over Tjønser-siden. Masser af  åreknuder og gammelt tøj.

Verner Nielsen kan præstere noget herretøj,  der stammer fra først i 60’erne, indkøbt i herremagasinet Holbeck på Strøget.  Grå flannelsbukser og tweedjakke, som holder endnu, fordi kvaliteten er i  orden, og fordi der passes godt på tøjet. Der går i øvrigt rygter om, at Verner  har sin egen version af skønhedsbegrebet og udviklet mottoet: ’Skønhed kommer  indefra, men lidt Brylcreme i håret skader ikke.’ Verner: er du klar over, at  Brylcremeproduktet er ældre end dig. Den første tube brylcreme blev lanceret i  Birmingham, England i 1928. Men den blev først rigtig kendt i Danmark i  1950’erne, da blandt andet skuespilleren Preben Mahrt reklamerede for produktet  med ordene: ’Vil De have succes – brug Brylcreme. Preben Mahrt fortrød senere  at have medvirket i reklamen, har jeg læst mig til. Verner: Du er jo en  fantastisk velholdt ældre mand. Om du er smuk, ved jeg ikke helt, men en pæn  mand er du. Der er sådan lidt retro skuespiller er der over dig – en mellemting  mellem Cary Grant og James Stewart. Verner, det eneste, der aldrig rigtigt har  slået an hos dig – det er bæltet eller livremmen, som du sikkert kalder det.  Det bruger du ikke – man skal kunne se knappen og hægten, som holder sammen på  buksen, og skal bukserne bare passe uden livrem. Værsgo.

Lige før jul var der et interview i den  berlingske avis med skuespilleren Lisbeth Dahl. Den kender du ikke Henning –  Berlingske – dig din salonkommunist læser vel bare lidt i Politiken hver morgen,  inden du går på gaden som efterlønner og får en kop dyr kaffe. Nå, men Lisbeth  Dahl hun kender noget til livet. Hun har 4 børn med 4 forskellige mænd, plus  alt det løse ved siden af. Det er svært at være med i denne statistik, selvom  man gør, hvad man kan. Nå, men Lisbeth Dahl sagde om det med at være smuk og så  blive ældre, det var: ’At det er et større problem for de rigtigt smukke  mennesker at blive ældre og blive grimmere, fordi det smukke er en del af deres  identitet og personlighed. Og hvad er der så at sætte i stedet, når man  pludselig ikke er smuk længere? ’Det har været nemmere for mig at blive ældre’,  sagde Lisbeth Dahl, ’for jeg var bare sød og charmerende, da jeg var ung, og  det er noget helt andet’. Tænk det, synes jeg, er ret kloge ord.

Spørgsmålet er så, om vi på Tjønser-holdet  har nogle tidligere smukke spillere, der skal hjælpes videre i deres ældreliv.  Hvad synes I? Altså John Poul Oksbroe var en virkelig flot fyr, da han var ung  og boede nede ved Bagsværd Hovedgade, og han var også en god fodboldspiller,  men der gik vel lidt hurtigt en del bajere i det hele, og så den der skæve  elektrikeralbue, som John Poul rendte ind. Men John Poul scorede dog Bo Helmers  søster, der havde Tårbæks største kasser, og de fik da også en hund sammen.

Søren Hansen er altså også en pæn mand, tæt  på det smukke. Søren er altid totalt velklædt i tøjet. Dansk Herremode Råd, når  det er bedst. Det er jo en oplevelse at se, hvordan Søren plejer sit fine  bølgede hår med et håndklædetrick, sådan her. Det giver luft under det  naturlige krøl, som Søren stadig kan bryste sig at have. Men sælger det  billetter ude i den store verden, når Quadrofonien rejser rundt med deres  cykler? Ikke en skid. Vi har hørt, hvordan Laust i tidligere taler her på AB  har forsøgt at delvis forklare og delvis snakke uden om det faktum, at der er  scoret lige præcis 0 kællinger på de der cykelture.

Søren Hansen har så forsøgt sig med sin  helt egen cykeltur til England, har han betroet mig. Altså sådan en tur, hvor  han ikke skal slæbe rundt på Vester, Henning og Laust. Ikke have Vester stående  som bleg turist ved siden af sig, og ikke have bøvl med Henning, som skal have  en skammel for at kunne nå op til baren på pubberne. Vi forventer, at Søren  senere på aftenen redegør for, hvordan statistikken for scoring af damer ser ud  efter denne ego-tur. Det må have givet et eller andet. En kvindelig øltønde i  kort kjole og høje sko har Søren vel støvet op på en pub eller andet sted. Men  jeg tvivler lidt, for Søren sagde til mig, at han en dag havde så god tid, at  han satte sig ned og så en cricketkamp i en lille engelsk landsby. Det ene  udelukker jo ikke det andet, men lad os høre, hvad Søren har at sige.

Claus Berner Møller er faktisk den eneste  af os Tjønsere, der stadig udvikler sig som  fodboldspiller. Altså udvikler sig i den rigtige retning, mener jeg. Vi har  masser af spillere inkl. mig selv, hvor det kun går ned ad bakke. Men Claus  bliver bedre og bedre, og er næsten på det vindende hold hver gang, hvis I  lægger mærke til det. Det bør holdsætterne i hvert fald lægge mærke til. Claus  skal nu cleares med Frandsen eller Allan Christensen – vi er oppe i den liga  nu. Han skal i hvert fald ikke cleares med mig. I lørdags til tjøns – min  første tjøns i 5 måneder høvlede Claus boldene / kanonkuglerne ind om ørerne på  mig i målet – 6-2 tabte vi eller sådan noget. Der var et skud, der ramte  stolpen og gik direkte i hovedet på mig. Resten af dagen og aftenen havde jeg  problemer med at læse navne som Bo og Ib i avisen. En ordentligt kajetrækker  fra Claus’ solide skud. Tak siger jeg bare. Claus kommer ofte direkte på AB fra  sit job som ansvarlig for ATP’s biotekinvesteringer. Claus er som regel i  klassisk jakkesæt, og jeg har fundet et fint foto af Claus i Jyllandsposten fra  28. november 2012, hvor Claus udtaler:…

Claus, du må hellere få denne til din  scrapbog.

Brødrene Olhoff går lidt stille omkring. To  pæne mænd, på hver sin måde. Var Svend og Niels smukke som unge. Det vides  ikke, men Svend har været god til det med damerne, det ved jeg. Jeg har i hvert  fald set Svend og en advokatkammerat dele en flaske Don Periong Champagne med  Fie Adamas og en veninde på Kongekilde for 20-25 år siden. Og det var jo en  meget god scoring Svend. Jeg har lige læst, at hun skal skilles – Fie Adamas –  Svend – efter 12 år med en falleret reklamemand, så der er mulighed for et  comeback. Niels, du har jo været væk i Aalborg i mange år, og du tog din kone  med derover. Det havde du nu ikke behøvet, skulle jeg hilse at sige. Der er  damer til alle i Aalborg, selv Niels Torp er i stand til at få en fast kæreste  i Aalborg. Lige meget hvor meget Torp skælder Karen Marie ud, så smiler hun  sødt til Niels og lavede karbonader til ham næste weekend.

Han blev i  1950’erne landskendt for reklamefilmen i biograferne for Brylcreme med sloganet: “Vil de have  succes – brug Brylcreme”. Reklamen blev en stor succes, men han fortrød  senere at have medvirket i den.