15: Tjønser-fødselsdage

ab-fodbold

SH: Henrik Duun – 75, 11. april 2019

Henrik Duun

fylder 75 år 11. april 2019

STORT TILLYKKE

Henrik – du spillede en ‘skæbne-kamp’ som 9-årig i 1953. En skolekamp, som blev overværet af AB’s talent-chef-spion Erik Hagensen. Han spottede en hurtigløbende højre back, en fighter med OK-teknik. Efter kampen blev du kontaktet af Hagensen, der fortalte lidt om AB og inviterede dig til at komme på Nørre Allé. Du svarede “Ja, tak!” Dette blev starten på dit mangeårige medlemskab – 66 år!!! – af Akademisk Boldklub.

Du har med gejst og energi spillet på stort set alle hold i AB – ungdoms- og seniorfodbold – og historierne på bænken efter tjøns torsdage og lørdage om dine mange kampe er underholdende. Ikke mindst referaterne fra de 25 år på Lundbergs lukkede sommerhold i Nordjylland og på Bornholm, hvor I dominerede og imponerede mange tilskuere af begge køn.

Du har spillet ‘gammel-mands-fodbold’ i mange år – stadigvæk med et imponerende løbepensum på højre-kanten (Denis og Ludvig mener, du løber hysterisk hurtigt) – her er din spillerprofil fra Master/50+ i 2003, og der er jo sket meget siden – eller??

Henrik er vinter manager og har altid spillet højre back. Enkelte gange har vi forsøgt at flytte ham fra denne plads, men han er dels tryghedsnarkoman, dels bliver han let rundtosset, så omskoling til en mere konstruktiv rolle er nu endeligt blevet opgivet. Har med sin slanke og atletiske skikkelse og sin Ulf Pilgaard ’look-a-like’ fremtoning haft mange succeser både på og uden for banen. Bestyrer med generøs hånd den svulmende spillerkasse, så der altid er bajere nok efter kampene.

I 2012 udnævnte den daværende Tjønser-formand Povl ‘Silden’ Kjøller dig til ny Tjønser-formand. En position, du på fornem og Tjønser-historisk maner har præsteret lige siden. Mange arrangementer, fester, fødselsdage og ture. Mest synlig er du dog, når du ene-og-alene sætter Tjønser-hold torsdage og lørdage – det tager ofte lang tid, til gengæld er holdene ikke altid lige stærke………

Vi ser frem til fortsat mange års Tjønser-formandskab.

Rigtig god fødselsdag, vi ses i aften til tjøns og 75-års-fødselsdagsfest, som du fejrer sammen med Tommy Andersen, 80 år.

Søren