17: Tjønser-taler

ab-fodbold

Thomas Kentorp: Claus Nørfelt – 60 år, 2008

Claus Nørfelt – 60 år – torsdag den 22. januar 2009
Kære Claus
Du har inviteret os til sild og stegt flæsk
og persillesovs i AB’s Restaurant – hos Inge og Allan. Det er bare skønt med noget sundt økologisk mad efter en tung julemåned. Claus, du blev 60 år for et par måneder siden, men vores program er hårdt på AB-tjønseholdet. Vi har masser af fødselsdage og fester, der skal holdes. Så vi har først fået dig presset ind i kalenderen her i 2009. Povl Kjøller er helt holdt op med at forsøge at skjule, når der samles 20 kr. ind til gaverne. Povl suser rundt med kalveknæ og sure overtrækstrøjer samt en stor hvid kuvert og opkræver penge, som en anden skatterevisor.
Claus, traditionen tro har jeg allieret mig med et par tjønsere, der kender dig godt og har fået lidt input. Især har din svoger Denis (med et n), som er gift med din kones søster, været ivrig i tjenesten og har fremsendt relevante oplysninger. Men min tro følgesvend Google på Internettet har ikke været meget bevendt mht. dig. Når man Googler dit navn, så kommer det frem, at du var involveret i Helsingørs Kommunes læseinitiativpris i 2004. Under overskriften ’Afhjælpning af læseproblemer og politik for læsning i Helsingør Kommune’ står du krediteret sammen med et par andre for foreningens vinderprojekt i 2004. Men hvad er det for en forening – der kan jeg ikke rigtigt se? Generelt kan man se ud af Google, at du har dine kompetencer som skolelærer ud i det med læseproblemerne og de lidt svage børn. Det er måske derfor, at du altid er kommet godt ud af det med Vagn Ludvigsen, som også har hjulpet børn igennem et gymnasieforløb ved at tale langsomt og tydeligt. Snork og gab. Din ven Denis har suppleret med at fortælle, at du har haft stor succes med en såkaldt ’kuffert’, som er en PC med et specialprogram til ordblinde elever. Nok om svage elever.
Claus – du har været ansat på Europa Skolen i Bruxelles i 1990’erne – hvor du stiftede bekendtskab med Niels Remmer. Ja, I spillede endda fodbold sammen dernede i skattelyet. Ifølge Niels Remmer var Niels selv den bedste spiller på holdet, og du var den næstbedste. Det må godt nok have været et lortehold, som i stillede op med. Nej godt ord igen – på en fodboldbane kender vi dig – Claus – som en farlig angriber. Skudstærk, og du går direkte mod målet. Der er måske blevet lidt længere mellem snapsene i de senere år, men du kan stadig lyne en gang imellem. Det så vi i dag. Tre flotte mål blev det til, og var du alligevel på det tabende hold. Surt.
Nå, men Claus vi har konstateret, at du er begyndt at svigte torsdagstjønsen mere og mere. Og du ved jo, at det er vigtigt at holde træningen ved lige. Denis er helt klart af den overbevisning, at du nogle gange om torsdagen holder en anden del af træningen ved lige. Der er noget med nogle aftenmøder i Helsingør Kommune, hvor de kvindelige kollegaer trækker mere end os tjønsere på AB. Claus, det er i orden for os. Du har sådan set selv været med til at formulere, at den eneste legale afbudsårsag til tjøns er noget om kvinder. Det med at man er arbejdsramt er ikke godt nok. Der skal være kvinder og damer med garderhuer involveret før et afbud er i orden.
Claus, du er en meget talentfuld sangskriver og holder flotte velforberedte taler. Det fremgår også af vores hjemmeside – www.ab-tjoensere.dk – hvor du har leveret tjønsernes julesang – og taler til blandt andet Palle Flemming, Ole Gunner og Povl Kjøller. Tidligere var du med til at lave revyer i Bruxelles. Vi glæder os til mange gode indslag fra din hånd fremover på tjønserholdet.
Claus, vi kommer ikke uden om din store last. Rygningen. ’Claus Rygerhud’, kalder Jan Iver dig. Det er jo kærligt ment, og det har intet at gøre med, at du ligner Clint Eastwood i ansigtet i filmen ’the good, the bad and the ugly’ – vel at mærke Clinten, da han var blevet slæbt rundt i ørkenen i 3 dage af skurken. The Marlborough Man – det er dig Claus. Du er en af de sidste rygere på AB over 50 år. I er blot et par stykker tilbage, fx Finn Ras, Frank Nilsson og Aage Hansen, men ellers er stort set alle andre stoppet med det lort. Selv Christian Andersen er stoppet. Christian, hvis image ellers var bygget op omkring en smøg i flaben, en øl i hånden, hvide sokker i italienske hyttesko med kvast og en halv langemand – også Christian har sagt ’stop’. Claus, nu er det din tur. Du kan godt. Du tager bare 12 kg på den første måned efter, at du har lagt smøgerne væk. Bare spørg Laust. Det gjorde han for et par år siden, da han stoppede med rygningen. Laust har så løbet de overflødige kilo af igen ved at spille Elio ude på højrefløj, og så straks selv løbe ud og hente bolden igen. Rent løbeterapi.
Claus, vi har ellers ikke så meget på dig, udover det nævnte. Du er jo meget klog og snu, både på banen og udenfor. Så fejltrinene er få, og det er jo mest dem, som vi fokuserer på her på tjønserholdet. Din ven og familiekammerat Denis har skrevet noget med, at du har forsøgt dig som tennisspiller, og at dine evner som skiløber i Alperne ikke er noget særligt. Men hvor sjovt er det lige, at det er. ’Gå ned og fortæl Pølsemanden det, for os rager det en skid’, plejede vi at sige på Bondehavevej, når der var en person, der fortalte noget kedeligt. Derfor vil jeg også stoppe her, mens legen er nogenlunde god og sige tak for et fint arrangement. Og du skal have tre korte og et langt hurra fra tjønserdrengene.
Thomas K