2015

ab-fodbold

HK: Dronningens 75 års fødselsdag

Svinestreg af Dronning Margrethe II i anledning af hendes 75 års fødselsdag

Dr. Spin

Dronning Magrethe II fejrede sin fødselsdag med pomp og pragt torsdag den 16. april, og havde, ifølge Tjønserformand Henrik Duun, nøje valgt denne torsdag til at fejre begivenheden, så Tjønserne var afskåret fra at være til stede ved fejringen.

Formanden udtaler: – ”Det er meget beklageligt og fuldstændig ude i hampen, at Dronningen på den måde har haft held med at holde Tjønserne ude af det gode selskab. Det må få konsekvenser for vores forhold til kongehuset fremadrettet på den lange kunststofbane. Vi har altid haft et tæt samarbejde, men det ser nu ud til at smuldre, og skylden er alene Dronningens. Jeg er skuffet, og har i hvert fald ikke tænkt mig at tage kontakten op, før vi får en uforbeholden undskyldning.”

En rundspørge blandt Tjønserne viser en mere broget holdning til hele postyret omkring fejringen og en eventuel boykot af kongehuset, som var det store samtaleemne efter torsdags-tjønsen. Her er et lille udpluk af udtalelserne midt i den meget følelsesladede og betændte situation.

Verner Nielsen:  – A toews det ær noet blævreknot a Dronningen. Det war e Torsdag Awten fa bette Jywlawten – Saa wa vi da samled aa hiele e Bøj – ja ja Tjønserne Awten. De ka hun ætte vær bekjendt Knækkebaarre war aasse drøwwen dæte. Men de ka no væh de samm……..(forkortet af red. Du kan godt glemme at få Google til at oversætte det).

Denis Holmark: – For Fanden da! Er det ikke lige meget? Hun kunne jo ikke komme til tjøns alligevel, da Prins Henrik lå syg.

Thomas Kentorp: – Som ansat på Københavns Rådhus må jeg ikke udtale mig, men nogle af de udenlandske prinsesser så da rimelig godt ud og kunne sagtens have fået tur i ”Tivoli”.

Søren Knæbind: – Jeg troede faktisk, at Niels Helveg, Laust og Johnny Petersen var inviteret med til festen. Helveg, som tidligere minister, Laust, som har fået Ridderkorset, og ikke mindst Johnny Petersen, som er dekoreret med Jernkorset for sin tid i Hamburg. 

Lauge: – Jeg konstaterede med glæde at den svenske kong Gustav var til stede………(forkortet af red.) 

Niels Lindgaard, reality-stjerne: – Jeg meldte afbud til den store festmiddag ret tidligt, da det gik op for mig, at de ikke serverede fadøl på noget tidspunkt. 

Jørgen Frost, tidligere gårdvagt: – Der var nok ikke nogen, der bemærkede det (nej… red.), men i stedet for at tage til tjøns var jeg kørt til Kronborg Slot med hele familien: kone, børn, børnebørn og oldebørn for at fejre Dronningen. Dér stod vi linet op med flag og det hele, indtil nogle venlige svenskere gjorde os opmærksomme på, at Dronningen fejrede sin fødselsdag på Københavns Rådhus. Det kunne hun godt have sagt på forhånd, så jeg støtter fuldt ud formand Duuns boykot.