2017

ab-fodbold

SH: Dr. Spin refererer 2 x 70 års fødselsdagsfest: Tim R. og Svend O.

Tim Rishøjs og Svend Olhoffs 70-års fødselsdagsfest.

Efter en spændende gang tjøns med de sædvanlige feje hold, var der lagt op til fest men også eftertænksomhed ved fejringen af 2×70–års fødselsdagsfesten for Tim Rishøj og Svend Olhoff.

Formand Henrik Duun lagde ud med en flot mindetale for Niels Helveg Petersen, der desværre ikke længere er blandt Tjønserne rent fysisk, men har efterladt sig så tydelige spor, at vi aldrig glemmer ham….. Æret være hans minde.

Poul Kjøller – AB’s svar på Bent Fabricius Bjerre – gik derefter målrettet til klaveret, og denne gang satte han sig på den rigtige side, altså der, hvor de hvide og sorte tangenter sidder – (det er det nye…… ) og spillede til Claus Nørfelts legendariske tekst, som vi alle snart kan udenad.

Derefter gik der rød- og hvidvin i det, og Duun måtte atter på talerstolen – denne gang for at portrættere Saksen og Tim.

Saksen og Tim har mindst èt til fælles, idet de begge har tilbragt en rum tid udenlands. Tim i Holland og Kina og Saksen i skattely i Luxembourg og Spanien under navnet ” Le Sax ou Danemark” og ”La Tijeras Danesa”.

Navnet Saksen har Svend fået efter et mislykket forsøg på et saksespark engang for længe siden i en sekunda-kamp på bane 5, men måske huskes Saksen mest for et arrangement på AB med nogle meget interessante, brasilianske danseinder. Kan man ikke huske andet om Saksen, kan man i hvert fald huske det, hvilket Vagn Ludvig Ludvig uddybede i en senere tale.

Saksen er jo et fysisk mirakel. Tænk, han har fået savet begge ben af og sat to kunstige knæ ind. Det er helt vildt! En levende robot…..

Duun tog derefter fat på Tims historik, som f.eks. rummede en biltur omkring Ystad i alt for høj fart med Formand Duun ved rattet, der blev takseret til en bøde på 10.000 kr. Tim betalte. Billigt sluppet….

Og listen med vanvittige ting, Tim har begået, er endeløs. Som f.eks., da han på en fodboldtur til Breda i Holland gik balancegang på en bro – vel at mærke på gelænderet – over en flod i en ordentlig brandert. Broen førte over til en kirke, og præsten, som overværede optrinet, så det som et tegn fra Gud og omdøbte på stedet kirken til ”Sankt Tims Katedraal”.

Som Formand Duun pointerede, indskriver Tim sig i rækken af vanvittige målmænd: Kaj Jørgensen – Allan Armløs – Poul Verner – Tommy – Katten m.m. og fælles for dem er, at de er småpsykopatiske, frygtløse, impulsive og utilregnelige.

Så kom hovedtaleren, Egon Friis, på banen….

Han kunne fortælle et par sjove historier om Tims hærgen i det lokale miljø, men også en legendarisk fortælling om Tim, da AB blev mestre i 1967 og 2. holdet i DS spillede mod KB. Der var byttet om på forsvar og angreb. Tim spillede forward, og vi var tæt ved at slå dem efter en føring på 2-0 ved pausen, men tabte 2-4. KB vandt forøvrigt rækken.

Efterfølgende var der fest hos John Njor, som boede i Hvidovre. Han havde sørget for hjemmebrændt sprut i rigelige mængder. På et tidspunkt kom Tim og Egon i ”venligt” klammeri og Tim, der var i militæret, var indsmurt i blod, nåede ikke hjem på kasernen i tide, selvom han forsøgte at indtelefonere et afbud. Det hele var kaotisk, og imens gik undertegnede armgang – udvendig på altanen på 3. sal – for ikke at blive indblandet i optøjerne. Vi nåede på mirakuløs vis frem til festen på AB, hvor Preben Uglebjerg underholdte til en improviseret fest. Jeg husker, at John Njor sad (halvt bevidstløs) ved indgangen til restauranten, og da han så Preben Uglebjerg dukke op, stoppede han ham med ordene: ”Må jeg se dit medlemskort”.

Olhoff tog derefter ordet, og pointerede alle de positive oplevelser, han har haft med gode trænere: Carl Skoma’r, Karl Åge Hansen, Lundberg, Svåger og Ole Gunner (?) og ikke mindst samværet med Tjønserne.

Aftenen var det første møde med den nye restauratør, Christian, og maden og serveringen lover godt for fremtiden. Det var udsøgt lækkert.

Tak til Tim og Saksen for en dejlig aften.

Dr. Spin

Flere biller på: Tjønser-billeder > Fester og fødselsdage > Tim Rishøj og Svend Olhoff