15: Tjønser-fødselsdage

ab-fodbold

SH: Tommy Andersen – 80, 17. okt. 2018

Tommy Kvist Andersen fylder i dag, 17. okt. 2018

80 år

STORT TILLYKKE

Vi kender alle Flemming ‘Fyrværkeren’ – han lokkede dig til AB i 1974, da du havde afsluttet din professionelle karriere i udlandet. ‘Fyrværkeren’ fortalte, at der var nogle mærkelige ældre mænd, der tjønsede torsdage og lørdage – det måtte Tommy prøve. Det var en rigtig god beslutning.

Du kom til AB og spillede på forskellige lukkede hold samtidig med, at du indledte din lange Tjønser-karriere. 

Du var ungdomsspiller i B. 93, hvor du vogtede målet på de respektive 1. hold – rødhåret, stor og stærk – og rygtet fortæller, at du var ekspert i at klare straffespark. Det blev også til en ynglingelandskamp i 1957.

Du debuterede på B. 93’s førstehold i 1958, og her blev det til mange kampe – også på Ungdomslandsholdet. Så kom karrieren i Schweitz som halv- og helprofessionel, før du returnerede til Danmark i 1971.

Som målmand på div. lukkede hold og som Tjønser faldt du meget hurtigt ind i den ‘lidt’ specielle AB-jargon, og du har været meget flittig på Skovdiget, indtil du for ca. 4 år siden måtte ‘lægge støvlerne på hylden’ grundet skader. Det blev også til mange kampe på Stjerneholdet med bl.a. Knud Lundberg og Flemming Nielsen, ligesom du også deltog på mange berømte/berygtede AB-sommerture.

Nu er du Tjønser emeritus med hyppige besøg på bænken efter tjøns og til div. fester.

Du er jo stadigvæk en driftig ‘ung mand’. For ca. 2½ år siden mødte du søde Merete, som er frisør, så her fik du ‘kam til dit hår’ (Smeens kommentar). I blev gift for snart 2 år siden – nygift som 80-årig – flot!

Rigtig god fødselsdag, Tommy – vi ses til tjøns.

Søren