31: Nekrologer

ab-fodbold

Frank “Carlsberg”

AB har mistet en sand ven

Af Niels Torp

Lørdag aften døde Frank Lundberg ”Carlsberg” Nilsson pludselig i hjemmet i Farum omgivet af sin nærmeste familie. Det er med blødende hjerter, at mange AB-tilhængere modtager denne triste meddelelse, idet klubben har mistet en af de mest trofaste og generøse personligheder, der gennem en årrække har haft et grønt hjerte. Han blev oprindelig involveret i AB gennem et længere venskab med Christian Andersen (træner).
Frank overværede hovedparten af førsteholdskampene på Gladsaxe Stadion, ligesom han ofte var med til de fleste fester hos ”tjønserne”. Han var en yderst behagelig personlighed med humor, og med et positivt sind. Han var også deltager på en halv snes ture med de ældre AB’ere til diverse regioner i Italien, der var veltilrettelagt af Elio og Jane de Lorenzo.
Frank Lundberg Nilsson vil blive savnet på Gladsaxe Stadion, hvor han sørgede for, at Carlsberg har været en givtig sponsor i en årrække. Han nød omgangskredsen og stemningen både før, under og efter kampene. Det var tydeligt, at han med sit engagement havde en dybtgående følelse for Akademisk Boldklub.
Frank Lundberg Nilsson døde få dage efter, at han pådrog sig en dobbeltsidet lungebetændelse. Helt til det sidste var han pligtopfyldende. Han insisterede sidste mandag på at blive udskrevet fra hospitalet, da han havde et vigtigt møde rent arbejdsmæssigt.

Frank Lundberg Nilsson blev ”kun” 71 år – og han vil blive savnet i vide kredse. Han havde oprindelig et Tuborg-depot for en del år siden, men bryggeriet nedlagde alle de mindre depoter. Derefter blev han i stedet ansat i Carlsberg A/S salgsafdeling for København/Sjælland.
Med sit venlige væsen blev han hurtigt en skattet medarbejder hos Danmarks største bryggeri. Han fik for nylig at vide, at han rent arbejdsmæssigt kunne fortsætte, så længe han ønskede – også på nedsat tid. Han var uvurderlig for firmaet med en imponerende berøringsflade – og ikke mindst hos de mange restauranter/cafeer samt diverse Idrætsklubber i regionen.

Bisættelsen finder sted fredag den 17. februar kl. 11:00 i Snostrup Kirke.