2014

ab-fodbold

Allan Møller: Matchfixing i Tjønser-miljøet

Matchfixing til tjøns

Allan Møller

Vores ældste Tjønser Verner Nielsen er efter lørdagens tjøns taget for matchfixing.

Da der i sommerferien er tvivl om tjønsens gennemførsel ringer Verner til Kjøller og får navnene på de tilmeldte. Han gennemanalyserer mulige holdopstillinger og finder ud af, at det bliver en målrig tjøns.

Fra hans fastnettelefon kontakter han anonymt Danske Spil som overtales til at åbne 3 spil på tjønsen. 4-2 til odds 6, 6-3 til odds 10 samt det usandsynlige 11-11 til odds 1.000.

Det viser sig efterfølgende, at Verner i kiosken på Hvidovrevej har spillet 200 kr. ex. moms på 11-11.

Det blev en fantastisk tjøns idet alle de 9 fremmødte var løbevillige, boldsikre og målfarlige. Holdene var også overraskende fordelt nogenlunde retfærdige.

Verner gik målrettet efter 11-11, så da han synes det gik for langsomt med målscoringen, sneg han sig frem og scorede overlegent med en kikke væk finte. Herefter ned på mål, hvor han med stor sikkerhed reddede flere bolde på stregen.

Kort før tid er stillingen 11-10 til Verners hold. Verner er bagerste mand. Hans måske sammensvorne ven Kjøller kan med 30 sekunder tilbage losse bolden fremad, men vælger overraskende at spille den tilbage til Verner.

200.000 tanker flyver gennem hovedet på Verner. Han overvejer at lave en Allan Bidsted, altså vende sig om og banke den i eget net. Han tager dog en anden overraskende løsning. Han tilbyder modstanderens tankcenterforward Jan Ivar 10% og spiller ham fri til scoring.

Verner er idømt 4 spilledages karantæne, hvorfor han ikke kommer søndag, mandag, tirsdag og onsdag. Han er tilbage torsdag til tjøns.

Jan Ivar er foreløbig ikke anklaget, hvorfor han som altid de næste dage kan ses på anlægget, og hvis ikke andre kommer. så selvtræner han bare.

Efterforskningen er dog indledt på Kjøller. Han lækkede deltagerlisten, kørte Jan Ivar til og fra tjøns, scorede flere mål heraf et på en gudeaflevering fra Elio samt bidrog med den afgørende tilbagelægning.

Vi er blevet bedt om, at holde øje med pengeoverførsler til Jan Ivar og Kjøller på torsdag til tjøns, da politiet ikke mener, at Verner vil foretage dem elektronisk.