26: MASTER-turneringer

ab-fodbold

GRAND OLD MASTER/60+ vinter 2010-2011

GRAND OLD MASTER/60+ vinter 2010/2011
GOM Vinter – og lidt sommerDet var absolut ikke vinter, men en lun forårsaften, hvor AB på KBs dejlige kunstgræs skulle prøve at få rettet op på det elendige resultat, som førsteholdet tidligere på aftenen blev udsat for på hjemmebane mod Kolding, der med dommerens hjælp stjal 3 point fra os.

Vi havde det næsten på samme måde med dommeren i GOM kampen, men startede stille og roligt med 11 mand på banen og Lars dukkende op på baglinien lidt inde i kampen efter en tur rundt i terrænet omkring KB hallen og Jes Jessens vej.

Men med fornuftigt spil fra alle fik vi pludseligt en chance hvor Kaysen blev sendt af sted med en lang bold, som alle troede var tabt, men med en energisk indsat fik han tacklet bolden fra målmanden og sparket den sikkert ind. Flot energimål og stor jubel. Vores forsvar med Lauge på højre back og Collaitz sikkert på midtbanen klarede de mange angreb fra KB, med god støtte fra midten, hvor Søren, Yde, Johnny og Lavetten trevlede op og spillede frem til angrebet, ligesom Laust tog en del ryk fremefter.

Og på et af dem nåede han langt frem i højre side og lagde et perfekt indlæg til en næsten udækket Yde, det sikkert nikkede den i mål uden chance for en eller god målmand. 0-2 ved pausen, hvor Lars så skiftede med Kaysen, der dog kom ind isf Kurland i kampens sidste hektiske minutter.

Men forinden fik deres stærkt spillende Kim rundet mig og lagde den sikkert i mål uden chance for Heile. Som til gengæld tog alt, hvad der kom af spark direkte på ham – også hvor de faktisk var alene med ham. Flot.

En tilsvarende chance fik Lars også med en flot lagt stikning, som han løb op fra midterlinien, men desværre med afslutning direkte på målmanden. Og Lavetten havde også et pragtskud efter en god aflevering fra Johnny, men desværre strøg kanonkuglen lige over fjerneste målhjørne.

Dommeren udmærkede sig også med et straffe til KB, udelukkende dømt fordi Kim råbte højere end os, da han i feltet fik bolden sparket fra ham og langt frem ad banen. Meget fair undlod de dog at score, men sendte den dog på stolpen, så man skulle tro, det ikke var med vilje!

Men i overtiden fik de et indkast, der blev forlænget til Holmstrøm, der fik headet den op på højre trekant, hvor en medspiller desværre stod placeret, så han ikke kunne undgå at score – og desværre havde vi folk på baglinien, så der var ikke off-side, hvad der ellers klart havde været.

Surt at miste 2 points, men flot at samle 1 point op fra rækkens nr.1, som efter tidligere at have spillet uafgjort 1-1 mod vores sidste modstander selv kan afgøre om de vil vinde rækken, ved at vinde deres sidste kamp på lørdag.

Og selv om jeg nødigt hjælper dem, så vil en sejr til os på lørdag sikre KB 1. pladsen selv om de taber.

Så jeg håber, vi kan få Benny og Erik til at stille op på lørdag sammen med de nuværende 10 udtagne, som fremgår af vedlagte liste. Husk at vi spiller på græs og mødes 0900 i Valby – omklædning B nr 1-9.

På gensyn til tjøns senere i dag – hvor jo også sommerturneringen for GOM kan drøftes. Første kamp er allerede 14/4 (tør næsten ikke sige, at det er en torsdag) ude mod FA 2000 kl 1830 på Jens Jessensvej, hvor Lars kan vise os hen.

Med venlig hilsen John

Referat 60+

Hej alle Da John A er rejst på en af utallige skiferier, har han bedt mig skrive et kort referat af kampen mod HIK. Kunststofbanen ved Gladsaxe Stadion var aldeles fremragende, og vejret var skønt. Det var nærmest en synd, ar 22 “gamle” mænd i den grad kunne ødelægge det smukke fodboldspil. Spil er måske lige i overkanten, for det var nervøst, usammenhængende og med et væld af fejlafleveringer i samtlige 2 x 30 min. Hurtigt var AB bagud med 0-1, som vi plejer, så det var der ikke noget nyt i.

Det måtte og skulle vi ændre på, da HIK indtil i går ikke havde vundet en eneste kamp i rækken. Så efter 2 afleveringer, der dog fandt sin mand, ja så endte bolden hos Lavetten, der knaldede løs med venstrebenet. Bolden tog undersiden af overliggeren og drønede i mål (der Mann hat ein Hammer). Ikke lang tid efter endte bolden igen hos Lavetten, der lagde den indover, og den havnede hos Benny N, der tæmmede den og prikkede den i mål: 2-1. Stillingen ved halvleg. Begge hold havde en del chancer i 2. halvleg, nogenlunde ligelig fordelt. Kampen blev afgjort efter et fremragende hjørnespark fra Lavetten. Den kom med passende fart, rigtig højde – lige over hovedet på HIK- forsvareren, så undertegnede flugtede den i kassen mellem venner og fjender 3-1. På tysk tv ville kommentateren sige: Mit vollem Risiko knallt er den Ball ins Tor” Smukt udtryk. Vi vandt 3-1. Mange på AB’s hold spillede under daglig standard – og tro mig, så er det slemt. Jeg var selv en af de værste, skal jeg skynde mig at tilføje.

Skal jeg fremhæve nogen, må det være Lavetten for at have en fod med i alle 3 mål. Man of the match var dog efter min mening Henrik Dunn, for en helstøbt indsats kampen igennem. Jeg kunne have nøjes med at skrive: Sporten kort: AB – HIK  3-1. Men nu er der lidt mere til morgenkaffen. Med sportslig hilsen Johnny P.

Endelig – ikke elendig kamp

Cheftrænerne holdt 1 minuts taktikmøde før vi gik ud – noget med en harmonika. Så vi spillede alle som engle – dvs lidt bedre end lirekassemænd.

Og taktikken holdt hele første halvleg på en god grusbane, hvor Tårnby holdt godt stand mod vore gode angribere, mens vi i den anden ende havde godt fast i deres angribere og hvor Heile efter sit træningsophold i New Zealand igen stod en flot kamp.

Så 0-0 mod rækkens eneste ubesejrede hold (de mangler dog 2 kampe mod KB) var et flot og fortjent halvvejsresultat.

Smeen kom efter pausen ud og så på (sammen med dommerens kone – ny tilskuerrekord), så det satte jo fut i os – og på et af deres angreb fik vi brudt det – med en lang bold op midt på deres banehalvdel, hvor Johnny tog den ned, spillede den – og fik den flot igen midt foran målet uden for feltet – og så bragede han bolden op under nettaget uden chance for deres ellers gode, lille målmand, der ellers var god til at vifte høje bolde ud af feltet. 1-0 og fuldt fortjent. Og et kig på stillingen viser altså, at det var det 1. mål, der gik ind hos Tårnby i deres 7 spillede kampe!!

De havde også en del spil, men Niels O neutraliserede fint deres gode venstrekant og Søren og Torp stod flot på midten mens Lavetten klarede venstresiden, når ikke han for op og serverede lækre bolde til angriberne. På midten stod Johnny og dirigerede harmonikaen – og bolden – og i højre side fik Duun lagt nogle fine bolde frem til Benny og Kurland, som stod flot og holdt på bolden, indtil de kunne løbe eller spille den frem.

Torp blev på et tidspunkt træt af at råbe, så da ingen ville have bolden, og ingen gik i ham, så tog han hele turen og forsøgte fra venstre side at lægge den ind til midten, hvor den desværre blev opfanget af forsvaret. Det havde nu ellers set flot ud med et sololøb afsluttende med mål.

Men det kom lidt senere, på et flot gennemspillet angreb, hvor Lavetten endte med at smide den ind for fødderne af Yde, der koldt og sikkert sparkede den ind – 2-0 og så var der ikke mere i den kamp.

Fortjent sejr med kun 11 mand på begge hold – som arbejdede meget og ikke forstod, at der blev ved at være 10 min tilbage – men altså uden udskiftninger, da Lars havde fået halsbetændelse fredag aften.

Men jeg håber, at han og mange andre er friske til på lørdag, hvor vi for første gang får lov at spille på Gladsaxe kunstgræsbanen – omklædning under gamle tribune og spilletid kl 1245.

Og så modtager jeg stadigt gerne tilmeldinger til også 6/4 og 9/4 kampene – og ikke mindst til 9/4 frokosten.

Sommerturneringen starter med en udekamp mod FA 2000/Rødovre i uge 15, der starter 11/4 – og næste kamp ligger efter påske, måske tirsdag 26/4 (Master spiller onsdag 27/4 hjemme, så der kan vi vel tidligst spille 2030!), hvor vi skal møde ØB/HB, som i vinterturneringen kun har fået 6 points – alle mod os!! Så der er lidt at indhente for os. Men jeg skal nok prøve at få lagt sommerprogrammet de næste par uger. Der bliver 2*9 kampe.

Bemærk iøvrigt, at vi med 9 spillede kampe avancerede til 5. pladsen – med chance for en 3. plads hvis resten vindes – og Tårnby (og FA 2000) fortsætter med at tabe (stort)!

KOLLEKTIV KOLLAPS 0-6 (0-2)

Før kampen kom jeg til at udtale, at vi da i det mindste havde en acceptabel målscore.

Hybris og nemesis må have ramt os – for efter kampen er det eneste positive, vi kan sige om målscoren, at den dog er bedre end vor næste modstander, som også har lukket 19 mål ind på 8 kampe, men kun scoret 1 (forresten mod os!). Og så er den måske bedre end HB, der har vundet 2 kampe – begge mod os!!). Men vi fik da sendt FA 2000 til tops i tabellen. De stillede med et godt hold, hvoraf enkelte af dem så ud til at være over 60 år!

Så Lavetten og jeg drager på skiferie i dag, og håber, det går bedre end i går, hvor stort set alle (ingen nævnt, ingen glemt) skyndte sig hjem efter kampen, så Inge måtte sidde og spise al maden selv nede i restauranten, selv om også modstanderne havde spurgt, om der var storskærm og mad efter kampen.

De fleste af vore spillere skyndte sig så meget, at der pt er stort underskud i ølkassen, men jeg håber det bedres, når vi mødes igen den 7/3 kl 2030 på hjemmebanen – som faktisk var god at spille på. Så heller ikke den undskyldning havde vi.

Men selv om jeg er på ferie til næste onsdag, så er det da tilladt at tilmelde sig til de næste mange kampe.

Vi er gode til 1-2 nu i begge halvlege. Og vi er suverænt det hold, der har scoret mest mod KB – over 66 % af deres samlede mål i 6 kampe

Men vi burde have været langt over det niveau – især med det antal kæmpechancer vi diskede op med. 3* alene med målmanden og mange andre gode angreb uden mål.

Banen var glat, vinden var barsk lidt på tværs af banen, men dog med mest modvind i 1. halvleg, hvor vi havde en flot start med elegant angrebsspil og 2 store chancer, som vort glimrende angreb med Collaitz og Nille desværre ikke fik i mål dårligt.

Så vi troede, at vi var i gang, da en blød bold fra mig mod midten i forsvaret blev opfanget af KB og spillet videre til skud, som katten fik kløerne på, men ikke kunne holde. Så mens vi stod og beundrede akrobatikken ved målhjørnet faldt KB over hinanden for at få den ind. 0-1 (da det igen var vores hjemmekamp på deres bane). Og knapt fik vi samlet os, oo etableret endnu et farligt angreb, før de igen fik lavet et modangreb, hvor bolden havnede midt for målet noget uden for feltet, men med et pragtfuldt langskud var der intet forsvaret kunne gøre- 0-2.

Men vi kom hurtigt igen, Lavetten fik bolden frem i venstre side og efter et skud fra midten hoppede bolden ud til Benny, der køligt kanonerede den i nettet langs jorden. Flot mål.

Og godt oplæg til 2. halvleg, der imidlertid dårligt var kommet i gang, før de igen scorede. Vores gode forsvar med Torp og Duun klarede ellers meget fra de hurtige modspillere, og midtbanen med Søren og Johnny fik spillet godt op til Laust, og mens vi var mest presset fik vi en lang bold i venstre side lagt frem til Collaitz, som lagde den flot ind over hvor de var nødt til at nedlægge Benny (eller var det Nille?) til klart straffe, som Johnny flot ekspederede i højre hjørne, mens målmanden sprællede i venstre. 2-3 og fornyet gejst. Især da Katten gentog kunststykket med at parere en bold, lade den hoppe foran sig i liggende stilling, så modstanderen blot skulle prikke den ind. Men denne gang havde Vester lært, at blot en finger var nok til at den flyttede sig – og vi andre lod være med blot at se på, så Søren kunne redde det ellers klare hjørne til endnu en AB bold, som kunne starte et af de mange gode angreb, der skulle have givet mål.

I stedet lod cykelduoen sig inspirere til en flot opvisning, hvor Søren med et elegant hovedstød inde i målet fik den vippet mod hjørne, hvilket Vester syntes var for nemt, så den ramte ham i ryggen til endnu et ufortjent KB mål.

Men de gav mange gode øl bagefter, for vores meget billige regning, så helt spildt var aftenen ikke. Måske der ligefrem er øl til torsdag fra de seneste 2 kampe?

Men bemærk stillingen. Vi mangler 5 kampe= 15 p, så vi kan stadigt vinde!

Med venlig hilsen og på gensyn til næste kamp, som vi forsøger at flytte, da den 22/2 er FCK-Chelsea aften! John

GOM kører bare

Flot 2. halvleg med masser af chancer taber vi 0-2. Til gengæld var 1. halvleg helt lige, så den vandt vi 1-0. Så endnu er unødvendigt nederlag på 1-2

Flot bane – dejlig sol i koldt vejr – og en god dommer, der før kampen havde meddelt os at gule kort ikke medførte udvisning, mens røde kort kun var til spilleren, så der skulle man blot erstatte ham. God regel, som vi ikke regnede med at skulle bruge, da kampen blev spillet i god stemning, indtil der i 2. halvleg opstod lidt tumult ved deres mål, så vi fik en spiller udskiftet med rødt kort.

Men det betød blot at brødrene Olhoff fik spillet sammen  – efter sigende 1. gang i et utænkeligt antal år.

Så efter 1-2 nederlaget, så røg vi under HB, men med en flot målscore – så lad os

gå efter 2-0 på mandag mod KB som vi som hjemmehold spiller på deres bane kl 20.

Der er pt udtaget 12 mand, som det fremgår af vedlagte liste, og jeg er sikker på at Johnny nok skal få lavet en god holdopstilling, når målmanden melder sig, så vi

bliver 13.

Og så kunne jeg jo glæde mig over flot spil af AB mod Brønshøj kl 1230 – og over at hilse på 8 lørdagstjønsere ca 15, hvor jeg fik lov at tjønse med 4 andre på den absolut ikke spilleklare grusbane. Så dejligt, at andre har kunststofbaner.

Med lidt hjælp fra vejrguderne skulle vi gerne spille 1. hjemmekamp på grus 22/2 mod rækkens tophold, så tilmeldinger til den kamp modtages også gerne.

Storsejr på 0-0 mod topholdet

Det betaler sig at stille i stærk opstilling med 13 mand, hvoraf smeen holdt sig på sidelinjen for at kunne træde ind, hvis der skete værre skader, end dem som Strøh overlevede,

Men de resterende 12 spillede en stor kamp på den flotte sne- og tøfri kunstbane, hvor vinden først kom frem i 2. halvleg, så vi kunne få lidt medvind.

Men det var nu ikke nødvendigt med vind, for vi klarede det udemærket i en godt spillet kamp fra begge sider, hvor forsvarene stod stærkt, vores med Kaysen, Niels Olhoff og Torp i stærk stil, og kneb det, så var Strøh med nede, Og skulle de endeligt komme forbi, så var Steen klar til at tage sig af alle skud på mål.

Søren, Johnny og Duun klarede midtbanen, hvor Lavetten også tog nogle flotte træk op i angrebet, hvor Nille og Lars havde travlt med at forsøge at løbe fra de stærke forsvarere. Men mål kom der ikke, selv om der da var et par gode chancer.

3. halvleg var som altid hyggelig, også da en af  deres gamle spillere kom og spurgte mig om en gammel AB´er, som han havde spillet med som barn. Mig sagde det ikke noget, men Søren havde kendt ham, og kunne da meddele, at han var død for 6-8 år siden. Jamen hvad med Vagn Ludvigsen spurgte han – og der kunne jeg da berolige ham med, at han lever i bedste velgående. Ja, sagde han, og så er der jo ham professoren fra Ålborg, er han stadig der?- Næh måtte jeg forklare – han står faktisk lige ved siden af dig. Så der blev gensynsglæde da Olhoff fik set nærmere på ham – så måske kan han ved lejlighed viderebringe en hilsen til Ludvig – da jeg ikke nåede at opfatte navnet på ham – skulle videre til tjøns.

Men nu holdes der en velfortjent pause indtil vi stiller op på hjemmebane mod KB onsdag den 12/1 2011 – lad mig få mange tilmeldinger allerede nu – gerne også til lørdag 15/1.

Storsejr: 4-1

Og denne gang var det til et godt spillende AB hold, som var opsat på at få sæsonens 1. sejr – og til dagen havde mange meldt sig, og alle 12 udtagne mødte op – Duun for en sikkerheds skyld dog først på et andet Gentofte stadion.

Vi startede tøvende for at se SIF/HIK an, men langsomt fik vi gang i pasningsspillet og fik nogle gode angreb, hvor Lars på højrekanten havde et par gode modspillere, som fik løbet ham op et par gange. Men helt nede fra fik Niels(Torp) og Niels (Yde) arbejdet bolden op, så den flot kunne lægges ind fra højre til en udækket Collaitz, der sikkert kunne bringe os foran. Og Søren ville da ikke stå tilbage, så da ingen gik på ham midt på deres banehalvdel, så valgte han at trykke af til et flot langskudsmål, uden chance for målmanden.

0-2 ved pausen – og så skulle vi jo blot køre videre, men fik en febrilsk periode i starten af 2. halvleg, hvor Torp og Steen begge forsøgte at få bolden fra en modstander, der dog nåede først dertil, og flot fik den sendt over Steen og i mål. Det gav lidt uro, men en solidt spillende Birger på midten og smeen og Niels Olhoff fik stoppet de fleste angreb – og resten tog Steen sig sikkert af på den pænt fejede kunstgræsbane, hvor der dog lå isklumper nok, til at han skulle passe på opspringene.

Men vi fik vendt spillet ved at presse højt oppe, og på venstrekanten sendte lavetten mange gode indlæg ind til lars og Collaitz, sidstnævnte fik pludseligt midt for målet en aflevering næsten i ryggen, vendte rundt og skød hårdt lige på målmanden, der dog måtte slå den ud og i tumulten blev den taget med hånden til klart straffe – som Søren elegant sendt i mål.

Så var den kamp færdig – troede vi – men Lavetten ville også med selv, så han kanonerede et langskud ind med venstrebente uden chance for målmanden.

Flot sejr – og god kamp i en næsten venlig atmosfære, hvilket også skyldtes en god dommer, som ikke tolererede tilråb – og stemningen var absolut i top i omklædningsrummet – især da 2. omgang øl blev båret ind fra vore gode værter.

Der bliver noget at leve op til i vore mange forårshjemmekampe, hvor datoerne nu er endeligt fastlagt – se regnearket.

Efterårets sidste kamp er ude i Tårnby på lørdag 1045, hvor vi igen kan stille med et godt hold med 12 mand, som udtages efter torsdagstjønsen, hvor der er forbud mod skader.

Og det er tilladt for alle at melde sig til såvel på lørdag som til alle forårskampene (vi mangler kun dato for en udekamp mod KB) – men der sendes kun indbydelser ud til dem, der skal spille.

Storsejr på 4-1

Desværre ikke til os, men til bundholdet FA2000, der havde fået forstærkning af flere af de gode Rødovrespillere, så de nåede op på 10 mand, som dog blev reduceret til 9 midt i 2. halvleg.

Det burde jo give os en fordel, men vi startede med 9 mand før Smeen kom på banen – og efter 10 minutter sprang Bjørns fiber op – men han blev på banen, og løb mere end han burde og spillede en stor kamp.

Men det hjalp ikke meget, da deres angribere kunne løbe fra os i det dejligt tykke snedække, som for alle gjorde det svært at sætte af og komme i fart. Så før vi opdagede det, havde de lavet 2 flotte mål, uden chance for Steen, der ellers stod en sædvanlig flot kamp.

Foran havde Per problemer med sine gummiknopper, som han gled rundt på, hvilket jo ikke styrkede angrebet, hvor Benny og Kaysen fik det hårdt blandt kontante modstandere, mens Nille støttede godt, og Strøh tog også nogle ture sammen med Flemming, der styrede midten, og Smeen, der fra backpladsen tog nogle gode ture op for at lægge indlæg ind over.

Så vi var lidt fortrøstningsfulde i halvlegen, men kom brat ned på jorden, da de startede med et flot gennembrud og et kanonskud op i højre hjørne uden chance for Steen.

Men vi fortsatte angrebet – og på et af Smeens lange indlæg tabte målmanden den – og Kaysen var hurtigt over den og fik den prikket i mål fra en meget spids vinkel – og med en forsvarer og Benny liggende tæt på for enten at tage den – eller score. Men den røg blot direkte over i det lange hjørne til 3-1.

Et øjeblik efter havde vi et perfekt gennemspillet angreb, hvor Kaysen fik fyret af, men desværre lige på målmanden. Det kunne ellers have vendt kampen, som i stedet sluttede med endnu et flot mål til dem.

Så nu holder vi pause og julefrokost næste uge – og skulle så gerne sætte et godt hold såvel 8/12 som 11/12 – og helst flere end 10!

AB plejer altid at tabe 1-0 når Per er med hos modstanderne.Så i dag havde vi regnet med, at Per så ville holde sin egen statistik med 1-0 i AB kampe, men desværre fik de et flot mål 3 minutter før tid, hvor de fik spillet en mand fri på kanten af feltet, og hans bragende langskud, som vi alle så ude, dykkede ret uventet og tog stangen i øverste højre målhjørne, og desværre så (u)heldigt, at det sprang i mål uden chance for Steen, der ellers stod en flot og solid kamp.

Vi havde ellers godt spil i alle kæder kampen igennem, med Strøh, Niels Olhoff og Torp til at rydde op nede, og Lavetten, Benny, Søren og Per til at styre midtbanen, og Villum og Kurland fremme for at bombe dem ned. Men deres 45-årige målmand klarede alt, hvad der ikke blev sendt lige ved siden af målet.

God kamp mod gode modstandere og på en perfekt kunststofbane i flot, koldt vej. Og med en særdeles bestemt dommer, der allerede i 1. minut gav udtryk for, at han ikke ville finde sig i at blive svinet til, når han dømte off-side. Det sikrede ham ret effektivt for temmeligt mange tilsvininger, som vi nok berettiget kunne have fyret af, da han stod meget midt på banen og så forbrydelser, som var svære at få øje på. Men ikke kun hans skyld, at vi ikke vandt den kamp.

Næste kamp er på torsdag på en ny god kunststofbane med omklædning i Frbhallen og mod FA 2000/Rødovre, der tabte 1. kamp 7-0 og 2. med 3-1, så de er sikkert opsat på ikke at få endnu et nederlag – hvilket jo også gælder os, så jeg håber på mange tilmeldinger, så der kan udtages 12 mand til den kamp. Og dem, der ikke allerede har tilmeldt sig øvrige kampe er velkomne til at gøre det. Send blot svarmail til mig med ok. Laust og Allan M må være klar til at spille med, så jeg hører også gerne fra dem – og regner med at Lauge også er med på torsdag?