15: Tjønser-fødselsdage

ab-fodbold

SH: Palle Flemming – 80, 13. jan. 2017

Palle Flemming fylder 80 år i dag, 13. jan. 2017

STORT TILLYKKE

Palle – du er en ærke-Tjønser, og du har spillet mange Tjønser-kampe med bl.a. Knud Lundberg, men du havde også en ungdomstid på Nørre Allé, hvor du i din ynglingetid spillede med bl.a. Trikkeren og Månsson. Jeg hører, at det var spændende at overvære kampene, især når modstanderen havde hjørnespark. Det nærmede sig nærmest panik, når bolden kom over bagerst i feltet, hvor du bl.a. skulle prøve at få den væk.

Du havde en lang 1. holds karriere – rygtet siger, at du var en elegant og hurtig back med stor placeringsevne. Mange gange erobrede du bolden, og en gang imellem lykkedes det dig også at aflevere videre til en medspiller. Efter nogen tid blev du udtaget til James Wards lukkede hold, og det gik rigtigt godt, især efter søndagskampene hvor du og James underholdt os andre med, hvad der skete i Københavns natteliv!!

Du har ikke været holdleder for noget hold på AB, bortset fra en enkelt kamp, hvor James var optaget. I spillede mod Blovstrød, der også spiller i grønt, og James havde naturligvis givet dig et sæt trøjer med i anden farve. Desværre havde du på Hornbæk strand fundet noget andet interessant at beskæftige dig med, så du glemte trøjerne……… Dommeren beordrede jer til at spille i bar overkrop.

Med Hagensen og Kjøller som holdledere fik du lov til at være med til tjøns, og de blev enige om, at du havde kvaliteter til en administrativ opgave. Det var ikke at sørge for trøjer, bane eller bolde – nej, du fik ind imellem lov til at sætte hold. Du havde den styrke og ’personality’, der skal til for at sætte korrupte hold, og på den måde sørgede du for at være midtpunkt i omklædningsrummet, altid i godt humør. Det var dengang, at udtrykket ’lorte-hold’ blev opfundet. På en af dine tidligere runde fødselsdage, satte du også holdene – dit eget hold tabte 0-11!!!

Du har stadigvæk ‘tids- rekorden’ i at uddele trøjer før tjøns – 27 min. Formand-Duun forsøger forgæves at slå denne rekord, men han er p.t. ’kun’ på 22 min., men han gør sig hver gang umage……..

Nu er du Tjønser-emeritus – vi er glade for at se dig stadigvæk!

Rigtig god fødselsdag Palle Flemming – vi ses til Tjønser-festen 19. jan.

Søren