VM-historier 2010

ab-fodbold

John Andersen

Min bedste VM-oplevelse

John Andersen

Sørens opfordring til at skrive om VM kom nøjagtigt 25 år  efter, at en af Danmarks bedste fodboldkampe fandt sted – en VM  kvalifikationskamp mod Sovjetunionen, som var en af de dominerende  fodboldmagter på den tid.

Da alle tjønsere jo kender resultatet, så lad mig straks  afsløre det ved at citere fra http://www.dr.dk/bonanza/serie/begivenheder/dk-sovjet.htm hvor interesserede kan genopleve kampen:

VM-kvalifikationskampen mellem Danmark og USSR er på  forhånd blevet kaldt “Årets kamp”. Det er en nøglekamp for begge hold  i bestræbelserne på at opnå kvalifikation til slutrunden om Verdensmesterskabet  næste sommer i Mexico. Der har været udsolgt til kampen i mange uger. Derfor er  dansk TV i stand til at sende hele kampen i direkte transmission fra Københavns  Idrætspark. Kommentatorer: Svend Gehrs, Tommy Troelsen. VM  kvalifikation: Danmark – USSR (4-2). (Preben Elkjær, 16′ og 19′ og Michael  Laudrup, 61′ og 64′)

Som det fremgår, havde der været udsolgt i mange uger, så  jeg var ret hurtig til at takke ja, da jeg blev spurgt af en af mine  yndlingsklienter: D.F.N. Olie A/S (et lille olieimportselskab med 5 ansatte om en  omsætning på 2-3 mia. kr. om året!)om jeg havde lyst til at sidde med blandt  russerne.

Jeg tog lidt billeder af den flotte optakt med  faldskærmsudspring som en flot optakt – og jeg vendte mig også om og tog et  billede af de russiske værter, der sad lidt bag mig – og smilede og glædede sig  til den forventede storsejr over lille Danmark.

Men glæden varede kort, idet en 20-årig Mikael Laudrup  startede festen med en fræk aflevering til Elkjær, der sikkert scorede. Og da  Elkjær gentog succesen 3 minutter efter fra “en fuldstændig vanvittig  vinkel” så fik jeg vendt mig og taget det sidste af billederne af de noget  slukørede russere, hvor jeg især holder af ham til højre der jager bjørnelabben  og i panden.

En fantastisk kamp, der var spændende til det sidste – og  med 4 mål mod verdens stærkeste målmand er der ikke noget at sige til, at den  kamp kan huskes selv her 25 år efter.