2007

ab-fodbold

Vagn Ludvigsen: Hvordan sætter man fair hold til tjøns torsdage og lørdage?

Hvordan sætter man fair hold til tjøns  torsdage   og lørdage?
Af Vagn Ludvigsen
Det er ret let. Man tæller op hvor mange spillere der er gode og bevægelige, hvor mange der er middelmådige,  og endelig hvor mange der er svært bevægelseshæmmede,  taktisk og teknisk underudviklede og ofte dårligt seende.
Er der et lige antal spillere i de tre grupper, deler man grupperne lige over og får to nogenlunde lige hold.
Der er måske også andre hensyn at tage f.eks  hvem vil man være sammen med?
Eksempel 1. Er Remmer og  store Claus på banen samtidig  skal de på hvert sit hold, for at få en ligelig vægtfordeling. Nogle vil helst spille med store Claus, der arbejder godt, holder længe på   bolden (så man  kan få en lille puster) og han laver også mange  frispark andre f.eks undertegnede vil hellere være  med Remmer selv om han laver mindre, så   vejer han mere og har i mange tilfælde udnyttet dette til overfald,  man kun kender til i håndbold, og det går oftest  ud over modstanderne.
Eksempel 2. Har holdudtageren lyst til en  sejr må man  jo matche spillerne på en måde, så de ser  ens ud, men ikke er det. Men hvordan kan det lade sig gøre,  når så mange følger udtagelsen af holdene,  medens det går på ? Jeg spurgte min ven Palle om hvordan han klarede dette problem.
Du ved da Vagn, at for  det første skal alle de   spillere, som mener de har skader over på det andet  hold og samtidig skal du sørge for at de ingen målmand   har. De kan sagtens få gode spillere som Thomas og  Dennis, for når disse to kommer bagud efter 10 minutter  melder de sig ud af kampen og råber korrupte hold  og bedst af alt, går de ofte på mål.
En anden vigtig ting er at sørge for, at der  går rigtig lang tid med udtagelsen af de sidste spillere.  De fleste er så vilde for at komme i gang, at de  til sidst er ligeglade med at være kommet på taberholdet.
Nu skal du ikke have alle fiduserne Vagn, men lige inden   jeg sender den sidste gode spiller f.eks Nelle over til   modstanderne spørger jeg, hvem vil I have? Nelle  eller mig. Det mener jeg virker troværdigt.
Den tidligere holdudtager Vagn.
PS. Jeg mener ligesom Dennis at vi ikke skal  mobbe hinanden, så derfor en undskyldning til dem, der ikke er nævnt  i denne skrivelse
Tilbage til toppen