15: Tjønser-fødselsdage

ab-fodbold

SH: Laust J. Jakobsen – 65, 20. okt. 2016

Laust – du fylder 65 i dag, 20. okt. 2016 – STORT tillykke

Laust, du er jo en Tjønser med adskillige spidskompetencer – her i denne tillykke-note vil jeg koncentrere mig om dit AB-liv på og uden for banen. Jeg har talt med Dronning Margrethe – Majestæten ønsker ikke, at jeres relationer omtales her.

Du har i mange, mange år præget fodboldlivet i og på AB – som ungdoms- og seniorspiller, som UK-medlem i en alder af  22 år, som bestyrelsesmedlem i AB-fodbold og i AB A/S, som old boys spiller, veteran og Tjønser. Onde tunger – også blandt dine Tjønser-‘venner’ – hævder, at alt var godt i AB, indtil du begyndte dit virke. Det er ondsindet misundelse, du har altid haft gode hensigter og mange planer. Nu er én af dine vigtigste opgaver at hjælpe Vagn, din nabo i omklædningsrummet, med at klæde sig på og af før og efter tjøns. At dømme efter Vagns tempo og tøjprofil, har I her en stor udfordring….!

Verbalt og retorisk er du i særklasse – i mange taler, noter og sange har du ramt den særegne Tjønser-stil spot on med et suverænt positivt glimt i øjet – høj og klar latter blandt deltagerne. Når du er på det tabende hold til tjøns og i masterkampe er du også verbal (knapt så hørbart) i din hvislende kritik af medspillerne….. Du har et stort løbepensum og foragt for korte afleveringer – det er kun tøse-drenge, der afleverer med indersiden og under 35 m.!

Du er også meget aktiv i foreningen Quattrofonien, hvor du tager mange føringer op ad bakkerne på vore cykelture, så vi kommer samlet i mål – god holdånd. Så får vi også H. Kurland med hjem!

Du er rejst sydpå her på din fødselsdag – du ønskes en rigtig god og varm dag.

Vi ses.

Søren