Tjønser-portrætter

ab-fodbold

SH: Kurt Berg

Kurt Berg – en håndboldmand blev fodboldmand
Af Søren Hansen
Kurt – hvordan startede din fodboldkarriere?
Ja, faktisk er jeg håndboldmand. Jeg spillede som både ungdomsspiller og seniorspiller i HG, men da HG skulle flytte til Gladsaxe i 1981, vat vi nogle stykker, der ikke havde lyst til at flytte med. Jeg kendte Knud Lundberg fra håndbold og spurgte ham, om der ikke var et eller andet lukket hold på AB, der kunne bruge mig. Han svarede, at det var der helt sikkert, men at det nok ville komme til at koste en del øller. Jeg tog chancen og er blevet ved lige siden – og, ja, jeg har også givet mange øller.
Holdleder for Super Master
I 1998 blev jeg holdleder for Super Master. Jeg havde stoppet min karriere som salgskonsulent af reservedele til biler (40 år). Min kone døde i 1986, og jeg har altid haft det godt på AB. Det blev nogle gode år, hvor jeg sluttede på toppen, idet vi blev mestre i 2002 med mange dygtige tjønsere på holdet. Jeg overlod herefter hvervet til John Nilsson, som jo også har gjort det godt i sin tid.
AB – mit andet hjem
Ja, jeg er glødende AB-fan. Jeg ser alle hjemmekampene på Gladsaxe Stadion samt en del af udekampene. Desværre har det været nogle meget sløje sæsoner efter vi røg ud af Super Ligaen. Ellers kommer jeg mindst 3 gane om ugen på Skovdiget. Om tirsdagen spiser jeg Inges dejlige mad, om torsdagen er jeg med til at sætte tjønserne i gang, går i bad og arrangerer fælles spisning bagefter for tjønserne. Om lørdagen er jeg der også, når tjønserne starter kl. 13.30, hvorefter jeg altid ser 2. holdet eller ynglingeholdet på bane 1. Jo, AB er mit andet hjem.
AB-tjøns i fremtiden
Det skal altid bestå. Jeg har haft rygsmerter de seneste år, men selv om jeg næste år fylder 70, så skal jeg nok komme tilbage. Jeg kan jo starte som målmand. Jeg er glad for, der nu er faldet ro om starttidspunktet for lørdagstjønsen – kl. 13.30 – vi skal ikke ændre på en succes.

 Tilbage til toppen