2012

ab-fodbold

Henning Kurland: Vuelta a Mallorca

Nyt pro-hold med stærke profiler vil præge løbet i år

Den gamle Redacteur

Det har længe ligget luften – men nu er det helt sikkert. Vuelta a Mallorca får deltagelse af det stærkeste cykelhold, verden endnu har set. Efter lange forhandlinger og ophævelse af flere dopingdomme er det nu lykkedes at samle cremen af danske cykelryttere på det nydannede TeamQBanzai-hold.
DCU´s direktør, Jesper Worre er positivt overrasket og har aldrig set et stærkere hold, der rummer både ungdom, talent og rutine.
”Jeg er positivt overrasket og har aldrig set et stærkere, hold, der rummer både ungdom, talent og rutine”, udtaler Jesper Worre og fortsætter, ”alene det, at kunne samle de fire stærkeste etapeløbsryttere fra de store rundture er helt fantastisk.”

 

Holdet består af fra venstre tidligere dopingdømte Henrik Katten Vestergaard, storfavoritten Henning Contador Kurland. tidligere sportsdirektør, Søren Ellegaard Knæbind Hansen, hovedsponsoren, Elio Aggiano, TeamQBanzai og outsideren Laust Indurain Jakobsen.

Holdet, som nu hedder TeamQBanzai, har på mystisk vis sikret sig ophold og hovedkvarter i luksuøse omgivelser i nærheden af havnebyen Puerto Portais. For som altid, når Quadrofonien er på banen, er der ikke lagt fingre imellem for at opnå et resultat. Allan Møllers søster, der administrerer ferieboliger i området, har været meget behjælpelig, og Allan har modtaget endnu en bankpakke som tak.

Der har været kritik af flere af rytternes deltagelse. Her tænkes naturligvis i første række på Henrik Katten Vestergaard, der jo fik livsvarig karantæne for brug af doping af enhver art for flere år siden, og senere stillede op i Giro d´Toscana på en ulovlig cykel med indbygget motor. Heldigvis afslørede han sig selv, da cyklen faldt fra hinanden under første etape. Den internationale cykelunion, UCI vil ikke gå ind i sagen. I en pressemeddelelse meddeler de, at de ikke vil røre den med en ildtang, da de frygter for deres liv.

Tidligere sportsdirektør, Søren Ellegaard Knæbind Hansen, har også været i kritikkernes søgelys, da han nægter at stille op uden brug af støttehjul. Løbskomiteen arbejder på en snarlig løsning af problemet. ”Jeg kører ikke uden mine støttehjul”, udtaler Knæbind.
Et andet problem kan være, at da Søren Ellegaard Knæbind Hansen også er holdets ubestridte stjernekok, kan det få katastrofale følger for hele holdet.
”Hvordan har man tænkt sig, at vi skal få noget at spise? spørger Laust Indurain i en stor opsat artikel i cykelbladet ”Velo”.

Og apropos Laust Indurain, har der også været forlydender om, at han igen i år stiller op i sin ultra-superslim, tefaldragt, der bragte ham helt frem i klassementet i Toscana. Flere af de deltagende ryttere har udtalt, at han bare kan vente sig.

Holdets ubestridte stærkeste rytter og storfavorit til den samlede sejr er tempospecialisten, spurtkongen og bjergrytteren, Henning Contador, der er helt rolig før den store styrkeprøve. ”Jeg er helt rolig før den store styrkeprøve, og har forberedt mig optimalt. Jeg er klar favorit og ingen er i nærheden af at true mig. Det skulle da lige være, hvis Katten pludselig kommer med en ny ’motor’cykel’ og har fyldt sig med doping, hvis Knæbind får dispensation til sine latterlige støttehjul, eller at Indu cykler i sin svømmedragt. Men det tror jeg nu heller ikkevil ske.”

Således er der lagt i ovnen til året største sportsbegivenhed, der finder sted 7. – 13. oktober, og hele verden venter med tilbageholdt åndedrag.

Tjønser-siden vil naturligvis bringe referat og resultatet af denne internationale sportsbegivenhed på niveau med fodbold-EM, Wimbeldon-tennis, Tour de France og OL i London.