2008

ab-fodbold

Laust Joen Jakobsen og Claus Nørfelt: Initiativprisen

KÆRE  SØREN

Hvor ville  jeg gerne have været til stede denne aften – årets store tjønseraften, hvor  kammeratskab og selvglæde foldes ud på smukkeste vis i ABs eksklusive ”tjønser-loge”. Men pligten  kalder, så jeg sender denne hilsen til dig fra Århus, hvor jeg deltager i en  konference om at understøtte iværksætteri. Jeg har haft  en indlæg på konferencen i dag, og jeg har tilladt mig at bruge dig som det  gode eksempel på en iværksætter, initiativtager og inspirator af høj klasse. En  sand rollemodel!  Jeg tog  udgangspunkt i din sportslige og arbejdsmæssige karriere og nævnte bl.a:
At det var dig, der som aktiv fodboldspiller opfandt  begrebet ”selvbinderen” – og udgav den populære pjece: Mig og mine bind – en  uvurderlig støtte i min kamp for succes.
At  det var dig, der lang tid før Morten Olsen opfandt ordet ”automatismer”, i èn  af dine  fodboldinstruktionsbøger med  rigtig mange billeder af dig selv, påviste den automatiske sammenhæng mellem et  job i DBU og muligheden for hyppig sædafgang.
At  det også var dig, der gennem en mangeårig karriere som konsulent for det  private erhvervsliv påtog dig den vanskelige opgave, det er at forsøge at få  flere kvinder interesseret og engageret i ledelsesopgaver og lederposter.  Mangen er den gang, hvor du – trods træt efter en lang dags kursus – har  tilbudt udvalgte spidskompetente kvinder blandt deltagerne individuelle  konsulentydelser free of charge , ja til tider til langt ud på natten.
Og  jeg nævnte, at du minsandten også har taget initiativ til at stifte  Quadrofonien – en forening bestående af en Kat, en Spindoctor, en Ridder og en  anglofil – som på mange måder (dog mest på cykel) og i mange lande – iflg.  dem selv – opnår umiskendelig sportslig hæder samt sexuel tilfredsstillelse  hos mange kvinder,  i et helt ufatteligt  omfang.
Og Søren – ovennævnte gode eksempler har  selvfølgelig vakt begejstring blandt konferencedeltagerne herovre i smilets by –  men intet, absolut intet – kunne måle sig med den eufori, der opstod, da jeg spillede  min trumf og fortalte dem om, hvordan du har taget initiativ til at få revitaliseret torsdag/lørdag tjønsen på  AB, så der nu via dit initiativ og  din vedholdenhed er skabt egen hjemmeside og sat turbo og struktur på sociale-  og sportslige events, kammerateri, raffineret selvsmageri, mobning – og ikke  mindst ædel kappestrid i fodboldspillets svære kunst.
Søren!  Tjønserne har indstiftet en ny og særlig pris. Og den skal du have.
Du kunne få den som den store  entrepeneur, du er.
Du kunne få den som den store  insiminør, du er.
Men du får prisen – som vi kalder initiativprisen – som en  hædersbevisning fra os til en hædersmand og en gentleman som dig.
Og det for et initiativ som vi glæder  os over flere gange om ugen – som skaber livskvalitet – hvor mænd er mænd  (selvom Vagn Ludvigsen også er der ind i mellem) – og ja, som en tak til dig  fra alle dine tjønse-venner.
STORT   TILLYKKE
SKÅL!

Laust (p.t. i Århus)