2019

ab-fodbold

Dr. Spin: Skal VAR-systemet indføres i tjønskampene?

Er VAR mon noget for Tjønserne? 

Lige nu afvikles VM i fodbold for kvinder i Frankrig under massiv mediebevågenhed. Et af de helt store emner er brugen af VAR (Video Assistant Referee) eller det måske mere mundrette “VAR den inde?, altså videooptagelser, der skal afgøre om der var mål, straffe, off-side osv. 

Tjønsernes formand, Henrik Duun, har studeret fænomenet for at afgøre, om systemet skal indføres hos Tjønserne, og er kommet til den konklusion, at det vil være gavnligt for alle parter, så vi kan få afgjort alle de mange stridsmål, der gang på gang præger tjønsen, på en retfærdig måde. “Det vil være gavnligt for alle parter, at få afgjort alle de mange stridsmål, der gang på gang gang præger tjønsen”, udtaler Henrik Duun. 

Hvordan det rent praktisk skal kunne lade sig gøre, har han ikke noget bud på, men vil lade det være op til Tjønserne selv at komme med forslag, for som han selv siger: “Jeg vil lade det være op til Tjønserne selv at fremkomme med forslag til, hvordan det rent praktisk kan lade sig gøre”. 

www.AB-tjønsere.dk har spurgt flere tjønsere, om deres mening om emnet og evt. forslag til den pragtiske gennemførelse. Der var stor enighed om, at det vil være en god ting at få indført, men den praktiske gennemførelse, var der delte meninger om. Her er et udpluk: 

Jørgen Frost, pensioneret gymnasielærer fra Roskilde Løgn & Latrinskole: – Jeg vil foreslå, at vi inden spillet går i gang nedsætter en bedømmelseskomité bestående af 8 repræsentanter fra hvert hold, som i den den givne situation går sammen for at finde den rette afgørelse – det er vigtigt at få belyst en situation fra så mange vinkler som muligt. 

Svend Saksen Olhoff, pensioneret jurist: – Jeg er lodret uening med det ærede medlem, Hr. Jørgen Frost. Sagen skal øjeblikkeligt tages op i Landsretten, og afgørelsen skal ikke kunne ankes. Jeg vil selv føre sagen. 

Denis Holmark, pensioneret bogholder: – Jeg er lodret uening med både Jørgen Frost og Saksen. Det vil for det første tage alt for lang tid og dernæst vil det være genstand for alt for mange subjektive bedømmelser. Nej, situationerne skal dokumenteres med videooptagelser, men da vi ikke har mulighed for at bruge den sidste nye teknologi, vil jeg tilbyde at filme med mit Super8 smalfilmskamera, som jeg altid medbringer på vores ferierejser, mens jeg alligevel står og venter på en millimeter nøjagtig aflevering. Opstår der så en tvivsom situation, kan jeg lige køre til Lyngby Storcenter og få fremkaldt filmen. 

Dr. Spin: – Vil det ikke tage for lang tid, og hvordan skal man kunne se filmen?

Denis: – I journalister stiller altid så mange spørgsmål. Hvad med at være lidt positiv for en gangs skyld? 

Dr. Spin: – Du svarede ikke på mit spørgsmål. 

Denis: – Se, nu er du der igen med dine irriterende spørgsmål. Hvad med om du selv fandt på noget…..VAR? 

Egon, pensioneret Smadremand: – Jeg er lodret uening med Frost, Saksen og Denis. Fremover vil jeg selv være til stede og dømme kampene. Hvis der opstår tvivl, er det mig, der bestemmer. Hvis der er så meget som en enkelt, der protesterer, smadrer jeg ham. 

Lauge Nilsson, pensioneret seminarie-et-eller-andet: – Øhm…..(forkortet af red.) 

Verner Nielsen, pensioneret landsholdsspiller: – HVAR?…a´ ka´ æt´ hør´ vad du saijer……  

Tim Rishøj, pensioneret forretnings et-eller-andet: – Jeg er lodret uening med Frost, Saksen, Denis og Gonner. Lad dog målmændene afgøre om der mål eller ej. Vi er jo tættest ved og kan bedre end nogen andre afgøre, om bolden er inde eller ej. Altså lige bortset fra de situationer, hvor målmanden er på skovtur, ligger ned, står med ryggen til, er slået bevidstløs, er ude ved hegnet for at pisse, er faldet i søvn, har for travlt med at skælde ud på sine medspillere, har fået hjernrystelse og sådan noget…. 

Så var der ikke flere, der turde udtale sig. 

Dr. Spin