2009

ab-fodbold

Dr. Spin: Forskningsresultater

 Dr. Spin

I tirsdags var jeg til en meget interessant konference på Institut for Idræt, hvor en international forskergruppe fremlagde videnskabelige beviser for, at motionsfodbold er et effektivt redskab til forebyggelse og behandling af en række livsstilssygdomme – såsom forhøjet blodtryk og hjerte-kar sygdomme.

På konferencen blev Tjønserne naturligvis også nævnt og kåringen af Årets Tjønser var selvfølgelig også oppe at vende.

Forskerne er blevet enige om, at for at blive Årets Tjønser skal man opfylde tre kriterier:

  1. Man skal være en fremragende fodboldspiller.
  2. Man skal bidrage væsentligt til fællesskabet.
  3. Man skal i årets løb have gjort sig ekstraordinær bemærket som en ægte AB-tjønser.

Allerede i 2007 var han med i opløbet om at blive Årets Tjønser.

Dengang løb Elio fortjent med palmerne, men i år er der ikke nogen tvivl.

Bent Smeen har slået til for alvor.

Bent opfylder alle tre kategorier:

  1. Bent har altid været en fighter – på og uden for banen – hans ryk op ad sidelinien er legendariske, men 2009 var året, hvor Bent var meget tæt på at lægge støvlerne på hylden. Han pådrog sig en alvorlig knæskade og samtlige læger i Danmark rystede på hovederne og sagde “stop” for fodbolden. Men Bent gav ikke op.
    1. – Det skal de sgu ikke bestemme! Slog Bent fast. Og han kom igen!
  • Med hensyn til at bidrage til fællesskabet bidrager Bent altid til underholdningen. Jeg kan i flæng nævne: brandtaler uden manuskript – eller tidsbegrænsninger; altid god for nogle tønder tysk øl og Kreütersnaps så folk dingler hjem på sofaen sådan en vindblæst lørdag eftermiddag; og Bent er heller ikke bleg for at vise sin krop frem i omklædningsrummet – og her taler vi om HELE kroppen. Bent! Det er noget vi er mange, der er rigtig glade for – især Kentorp.
  • I de senere år har Bent udviklet sig fra at være en terrier på back-pladsen til en målmand af høj klasse. Forudseende, smidig og hurtigt reagerende. Helt anderledes står det til med Katten – men det er en helt anden historie.

Jeg har fået fortalt, at Bent tilbød at stå på mål i en udekamp mod Frem, da John Andersen havde fået afbud fra både Katten, Skorstensfejeren, Steen Målmand, Kaj Jørgensen og flere andre.

Ifølge referaterne fra kampen imponerede Smeen ved at føje en ny dimension til målmandsspillet. Smeen boksede konsekvent til alle bolde, der kom i nærheden af målet – sågar også bolde, der kom trillende.

Det kaldes i dag innovation, og bragte Smeen op som en sikker nummer 1 på Målmandsrankinglisten for 2009 – mine herrer, Bent Smeen Jacobsen! Årets tjønser 2009!