2016

ab-fodbold

Hagensen i Wall of Fame

Erik Hagensen

I sidste uge blev Akademisk Boldklub Gladsaxes Wall of Fame introduceret, og med denne blev Knud Lundberg optaget som det første medlem. Der blev lovet to selvskrevne medlemmer, og det er blevet tid til at hylde det andet valg.

Valget er Erik Hagensen.

Erik Hagensen, født 26. maj 1919, sluttede sig først i 40’erne til Akademisk Boldklub, og denne beslutning skulle vise sig at gavne AB i mange år frem. Den dag i dag er Erik Hagensen stadig at finde i klubben, og spillede i 2005, i en alder af 85 år sin seneste (ikke sidste) kamp for akademikerne. Her var han med til at vinde fodboldhistoriens første Grand Old Master, en turnering for spillere over 60, og han var ikke til at hive ud af banen. Som Erik sagde: “Jeg skal ha’ det hele med!”

Erik gik på Blaagaard seminariet, og blev her overtalt af kammeraterne, bl.a. af Karl Aage Hansen, til at blive en del af AB, og som Erik siger, ”det har jeg aldrig fortrudt.” Her spillede han en del kampe, men måtte tideligt sande, at han var draget af undervisning og træning af ungdomsspillere.

I begyndelsen af tresserne blev Erik træner for førsteholdet, og dette var en tid hvor AB truppen inkluderede bl.a. Knud Lundberg. Ifølge Erik selv, så gik det ikke så godt – de fik jo kun sølv, som han siger.

Erik har også været en del af AB’s bestyrelse i 17 år, og han var formand i 2 af disse. Derudover arbejdede Erik mange år i DBU, hvor han bl.a. var med til at uddanne trænere, samtidig med han var ungdomstræner i AB.

Han har allerede modtaget AB’s guldnål, DBU’s guldnål og DIF’s æresnål, hvilket er udmærkelser som kun få danskere kan skrive på deres CV. Erik Hagensen er i dag en del af AB Tjønserne, hvor han stadig går med ambitioner om at spille flere kampe i en alder af 96 år.

Erik Hagensen er det andet medlem på Akademisk Boldklubs Wall of Fame.

Vi takker Erik for det store arbejde han har lagt i AB, og for at være et forbillede for mange kommende generationer. Tillykke med optagelsen på AB’s Wall of Fame – den er fuldt fortjent.

Afslutningsvis ses en video, hvor Erik Hagensen m.fl. fra 2002 fortæller om Tjønserne i AB.