2019

ab-fodbold

Lars Corlin Christensen fortæller om Bronzemedaljer til +58 i Worl Cup

AB tager bronze ved +58 World Cup i Paris

Standard Athletic Club er på mange måder en fransk pendant til AB. Klubben ligger i grønne omgivelser i udkanten af Paris, vandt det første nationale fodboldmesterskab (1894), havde oprindelig tætte relationer til universitetsverdenen og rummer andre sportsgrene som cricket og tennis…

Så det må siges at være passende med årets +58-world cup placeret her, inden vi selv lægger græs til næste år.

Efter vores fjerdeplads sidste år i Bristol, var vi opsat på mere, men vi kunne også konstatere et både større og stærkere felt af modstandere, herunder de tidligere mestre fra Tyrkiet.

De 12 deltagende hold mødtes i to puljer med 1erne og 2erne videre til semifinalerne.

Lodtrækningen placerede os i pulje med England som vi overraskende slog sidste år. Men englænderne havde så benyttet den mellemliggende periode til en synlig opgradering af holdet med en række tidligere halv- og helprofessionelle spillere.

Selv om vi indledningsvis havde et par giftige afslutninger, der trak redninger i Gordon Banks-klassen, styrede de den indbyrdes kamp og vandt 3 – 0.

Det bragte os ned på jorden efter relativ lette sejre i de to forudgående puljekampe mod United Nations (6-1) og teknikerne fra Ungarn (4-2), og vi kunne se at i hvert fald næste kamp skulle vindes.

Det var således med en vis spænding, vi gik ind til kampen mod Great Britain, et hold med spillere fra hele UK, og som vi sidste år tabte til med cifre, der ikke er grund til at gengive her!

Men en gennemført koncenteret indsats gav os en sejr på 3 – 0, hvorefter vi kunne spille frit, og noget ugalant slog turneringens værter med 7 – 2.

Semifinalerne illustrerede niveauet i årets world cup, idet hverken de forsvarende mestre fra Canada eller de fysisk stærke tyrkere formåede at kvalificere sig.

Med kampene England – Wales og Nordirland – Danmark/AB, var vi således de eneste til at bryde den britiske dominans.

Kampen mod Nordirland blev den mest intense i turneringen, og vi gav absolut alt, men efter 1 – 1 måtte vi desværre se os slået ud på straffespark. Hvorefter nordirerne kunne besejre England med 1 – 0 i finalen.

Bronzekampen mod Wales dominerede vi fra start til slut og vandt 3 – 1.

Så det var trods alt en flok glade ABere, der kunne lade sig hylde ved medalje overrækkelsen!

Vi kunne også konstatere, at den større trup med nye spillere var en klar gevinst. Angriberne Buch og Falch scorede mål på samlebånd, dynamoerne Hans og Brusse var med i det meste og bidrag også med talrige scoringer, og samtlige defensivspillere – Iversen, Jens, Lars og sågar keeper Svenne – kom på scoringstavlen.

Og så starter vi ellers nedtællingen frem mod World Cup 2020…

22.05.2019 – lcc