2016

ab-fodbold

HK: Tjønsernes TV-adfærd under OL i RIO

Billedresultat for logo ol

 Tjønserne har set rigtig meget OL fra Rio

Tjønserne har virkelig haft gavn af deres store tv-pakke her under OL i Rio. En rundspørge har givet et klart billede af at tjønsernes engagement foran skærmene har været massivt med sapning mellem kanalerne, benene oppe i sofaen og rigelige forsyninger inden for rækkevidde.

Apropos Olympiske Lege har vi (som alle ved) en tidligere OL-deltager blandt Tjønserne, der var med til at vinde sølv i Rom 1960, nemlig Flemming Nielsen. Mange husker nok, at Fyrværkeren (med vilje) brændte et straffespark i semifinalen mod Ungarn, og onde tunger påstår, at man stadig leder efter bolden, men det er ikke rigtigt. Fyrværkerens har fået tilsendt adskillige bolde fra velmenende italienske fans. Med til historien hører, at Fyrværkeren scorede i 1-3 mod Jugoslavien på et flot langskud.

Niels Lindgaard: – Der var for lidt boksning. Jeg mente selv, jeg var et stort talent som dreng og uddelte øretæver til højre og venstre i skolegården, så min gymnastiklærer foreslog, at jeg skulle starte til boksning. Det eneste, jeg husker fra den første træning, var, at jeg blev båret ud af ringen og kørt på skadestuen. Senere har jeg forsøgt mig som fodboldspiller. Men det er heller ikke gået godt.  

Egon ”Smadremanden” Friis Christensen: – Der er alt for meget slaphed i de fleste sportsgrene. Der bliver ikke gået ordentligt til den. Man er alt for pæne overfor hinanden. Alt for meget krammen og gråd. Det er som at se en flok efterskoleelever tage afsked med hinanden. Jeg savner mere skånselsløshed og fejhed. Den eneste, jeg har respekt for, er cykelrytteren Marc Cavendish. Så du, hvordan han kørte direkte ind i en rytter fra Korea, så han styrtede sammen to andre og måtte på hospitalet? Sådan kommer man af med en farlig konkurrent. Det var skønt at se…..mere af den slags!  

Thomas Krølben: – Som formand for Dansk Cricket Union kæmpede jeg for at få cricket på programmet, så jeg kunne få en gratis tur til Rio, men det lykkedes desværre ikke. Jeg havde ellers set frem til at tilbringe det meste af tiden på stranden, så jeg kunne følge med i damernes turnering i beach volley på tæt hold. Efter min mening burde flere idrætsgrene tage ved lære af de kvindelige beach volley-spillere – især deres påklædning…. 

Lauge Nilsson: – Jeg har med stor interesse fulgt med……(forkortet af red.) Nu har jeg jo selv været en habil….(forkortet af red.). For at vende tilbage til dit spørgsmål…..(forkortet af red.). Her til sidst vil jeg gerne…. (forkortet af red.). 

Henrik Duun: – Da jeg selv ror kajak på Bagværd sø og tit har set René Holten Hansen pløje sig igennem søgræs og høje bølger, undrer det mig, at han ikke kunne drive det til mere ved OL. Årsagen skal måske søges i hans helt nye kæresteforhold med svømmeren, Pernille Blume og hendes mor…..?  

Søren Knæ Hansen: – Som ansvarshavende redaktør har jeg krummet tæer over mine kollegers journalistiske dækning af Legene. Hver gang en dansker fik stukket en mikrofon op i sylten lige efter en konkurrence, var det altid noget med: ”Hvad følte du, lige da du var kommet i mål?” eller ” Kan du sætte ord på din følelser lige nu?” – og den slags. Så er man nærmest lykkelig for at have en reporter som Dr. Spin. Han stiller altid lødige og dybdeborende spørgsmål i sine reporter og artikler. Det er en fornøjelse at læse. 

Dr. Spin: – Når du spørger mig så direkte, og om jeg kan sætte ord på, hvordan jeg havde det, da Jeanette Blume vandt guld i 50 m fri, vil jeg sige, at jeg fik en klump i halsen og jeg måtte knibe en tåre. Mage til tandsæt skal man lede længe efter. Spørg bare Niels Yde…. 

Poul Silden: – Jeg var mest interesseret i, om der var nogle fra Bornholm med, som jeg kendte. Det var der ikke…. 

Bent Strøh: – Jeg så kun atletik – især diskos-, spyd-, hammer- og kuglekast. Jeg interesserer mig kun for, hvordan de markerer nedslagene. Kan vi være sikre på forsøgene bliver korrekt opmålt? Hvad hvis underlaget er ujævnt? Det samme gælder ved længde- og trespring. Det finder jeg yderst interessant og spændende…Nå, vandt Danmark medaljer. Det har jeg slet ikke fulgt med i. 

John Andersen: – Jeg er i øjeblikket ved at færdiggøre mine statistikker fra OL. Det er f.eks. overraskende, at de belgiske mellemdistanceløbere havde en fremgang fra OL i London på 0,03 sek. pr. omgang, mens de australske svømmere havde en tilbagegang på 0,06 sek. pr. 50 meter. Det var overraskende og meget uventet…. 

Henrik ”Katten” Vestergaard: – Jeg så det hele. Rub og stub. Og jeg skal også se alt fra de Paralympiske Lege. Det er stort set en gentagelse – de har bare færre lemmer… 

Jan Petersen: – Godt, jeg ikke var udtaget til OL. Jeg hører, at maden var dårlig… 

Johnny Petersen: – Jeg synes det samme som Jan… 

Kurt Berg: – Jeg ser ikke sådan noget lort. 

Denis Holmark: – Det var en skandale, at Rusland ikke blev udelukket. Og for den sags skyld alle de andre kommunistiske lande som Østtyskland, Kina, Cuba, Estland, Letland, Litauen, Polen, Tjekkiet, Slovenien, Japan, Sverige, Norge, Island, Finland, Lalandia, Legoland… ja, jeg kunne blive ved. 

Vagn Ludvig Ludvigsen: – Jeg faldt i søvn ved indmarchen og vågnede først ved udmarchen. Hvordan gik det?  

Dr. Spin